Bence kendinize eziyet etmeyin günde bir oyun yeseniz yeter özellikle akşam yemeği öğünü yerine yiyebilirsiniz ya da sabah kahvaltısı gün içerisinde bol bol su için ekmeği azalttım şeker tüketimini azaltın bence işe yarayacaktır
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür gibi klasik bir giriş yapmak istemesem de güne nasıl başlarsam öyle devam ettiğine inanıyorum. Bu yüzden de sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlamak benim için günümün çok daha enerjik, çok daha verimli ve çoook daha mutlu geçmesini sağlıyor. 🤩 Tabii ki her gün kendime serpme bir kahvaltı hazırlayacak kadar vaktim olmuyor ama böyle günlerde de müsli yulafla yaptığım farklı tarifler en büyük kurtarıcım oluyor. 🎉
Müsli yulafla yaptığım tarifleri merak ediyorsanız okumaya devam etmenizi öneririm. Ama öncesinde müsli yulaf nasıl yenir bir bakalım istiyorum. Hazırsak başlıyorum. 🌸
Müsli Yulaf Nasıl Yenir?
Müsli Yulaf Nasıl Yenir?
Eğer güne hızlı ve sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız ya da önceki günden öğünleri bayyyaaa bir abarttıysanız tercih edebileceğiniz en doğru seçenek müsli yulaf olacaktır. 🤩 Hem besin değeri oldukça yüksek hem de inanılmaz pratik şekilde hazırlanabiliyor olması benim için mükemmelliğin ta kendisi.😍 Sıcak ya da soğuk tercih edebilirsiniz, farklı ürünlerle birleştirebilirsiniz, dışarı çıkarken yanınıza atıştırmalık olarak bile alabilirsiniz. Yani aklınızda müsli nasıl yenilir gibi bir soru varsa her şekilde her yerde yiyebileceğinizi söyleyebilirim.
Müsli Yoğurtla mı Sütle mi Yenir?
Müsli Yoğurtla mı Sütle mi Yenir?
Söz konusu müsli olduğunda akıllardaki en büyük soru genelde "Müsli yoğurtla mı sütle mi yenir?" ikilemi bence. Bu konuda "Yoğurtla yenir." ya da "Hayır, tabii ki sütle yenir." gibi bir durum olduğuna inanmıyorum ben. İki türlüsünü de yiyorum ve tamamen bu farkın damak zevkine göre değiştiğini düşünüyorum.
Müsliyi önceki geceden sütte bekletip sabah soğuk bir şekilde de yiyebilirsiniz. Sütle birlikte pişirerek sıcak bir şekilde de tüketebilirsiniz. Ya da yoğurtla karıştırarak da afiyetle kendinize bir kahvaltı, ara öğün, atıştırmalık, siz ne derseniz artık, hazırlayabilirsiniz.🌸
En İyi, Besleyici Müsli Tarifleri Nelerdir?
En İyi, Besleyici Müsli Tarifleri Nelerdir?
Yukarıda da bahsettiğim gibi müsli ile yapabileceğiniz o kadar güzel tarifler var ki tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.😍 Ben bu zamana kadar birçok farklı markanın müslisini denedim ama en çok sevdiğim Dr. Oetker Vitalis Müsli oldu. Siz de en sevdiğiniz müsliyi tariflerinizde kullanabilirsiniz.❤️
Şimdi gelelim en sevdiğim müsli tarifine.🤩 Benim en sevdiğim müsli tarifi sütle birlikte pişirdiğim hali. Zaten o kadar kısa sürede hazır oluyor ki size pratikliğini anlatamam. Piştikten sonra üzerine yaban mersini gibi sevdiğim meyveleri ekleyip afiyetle yiyorum.🥳 Bu arada müsliyle harika barlar da hazırlayabilirsiniz. Müthiş bir atıştırmalık ya da ara öğün olacağına eminim. Yapmanız gereken tek şey yumurta, şeker, bal, un ve sevdiğiniz kuruyemişlerle seçtiğiniz müsli karışımını harmanlamak ve pişirmek. Leziz barların sırrı işte bu kadar basit.😍
Müsli yulaf en lezzetli hale meyvelerle getirilir. Yulafı sade olarak tüketecekseniz yulaf lapası haline getirebilirsiniz.
Yulaf lapası tarifi - 3 ya da 4 yemek kaşığı yulaf - 1 su bardağı su ya da süt - Üzeri için kuru meyveler, muz, fındık kreması, elma ya da tarçın Yulafı ve sütü ocağa alıyorsun, orta ateşte kıvamlanana kadar pişiriyorsun. Sonra da üzerini neyle süslemek istersen damak zevkine göre süslüyorsun. Ben hindistan cevizi, elma, tarçın çok seviyorum.
Müsliler genelde zaten kuru meyve, bal, çikolata gibi lezzetler içeriyor. Onu da süt ya da yoğurtla tercih edebilirsin. Vitalis müslileri ben de çok seviyorum bu arada.
Benim müsliyi en çoook tercih ettiğim hali smootie içecekler yapmak. Çok seviyorum gerçekten. Azıcık süt, biraz meyve genelde muz ile blendardan geçiriyorum. Resmen bir öğünü kurtarıyor. Genelde spor öncesi müsli yemeyi tercih ediyorum enerji de veriyor bana. Kahvaltı da da yulaf yerim nadiren. Kuru üzülme ve tarçınla seviyorum ben. Ilık süt ile tüketiyoorum.
bunlarin ince ögütülmüsleri var. iste önce tencereye meyve koyuyorum yaban mersini, frambuaz, favorilerim. Sonra onlari eriyene kadar böyle hafif kaynatiyorum. sonra yiyecegim kadar yulaf ekliyorum, biraz bitki sütü. Normal sütte olur ama onu su ile karistirmak gerek. ben bu sekilde tercih ediyorum. sonra bunlari lapa olana kadar karistiriyorum. icine biraz ya tahin, ya fistik ezmesi ekliyorum ve varsa keten tohumu ekliyorum. son olarak sicak sicak afiyetle yiyorum. bunun soguk versiyonunu pek sevmem.
Müsli nasıl yenir 1 müsli hem sıcak hem de soğuk bir şekilde tüketilebilir 2 eğer sütle birlikte tüketirseniz inek sütü badem sütü veya soya sütü gibi farklı süt çeşitleri ekleyebilirsiniz 3 müsliyi süt yoğurt veya meyve suyu ekleyerek tüketebilirsiniz 4 dilerseniz bir gece sütün içinde bekletip ertesi gün üzerine meyve ekliyerek afiyetle içebilirsiniz.
3 yemek kaşığı yulafı robottan çekin. 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurdu içine ekleyin ve karıştırın. Yağlı pişirme kağıdıyla tost makinasında biraz kızardıktan sonra içine peynir domates vs. malzemelerle güzel ve besleyici bir tost yapabilirsiniz. Tavsiye ederim.
Kasenize birkaç kaşık yoğurdu çırpıp, üzerine 2 kaşık yulaf, üzerine bir kaşık müsli kullanabilir, yarım ay şeklinde bir yana tohumlar yahut çerezler, diğer yanına meyvelerle kaseyi tamamlayabilirsiniz.
Yemediğim, yapmadığım hiçbir şeyi de önermem. Buyurun örnek görseli de burada. İçerikte : Böğürtlen, yoğurt, yulaf, müsli, meyve, keten tohumu mevcut.
Ben 5 kaşık yulafa 2 3 kaşık yoğurt ekliyorum. Üzerine kuru meybe ya da mevsime göre istediğim herhangi bir meyveyi doğruyorum. Fındık fıstık falan da atıyorum. Biraz da tarçınla çok güzel oluyor. Genelde sabahları ya da öğlenleri bu şekilde yerim. Ama sütle pişirip yiyenler de var. Ben pişince yumuşadığı için pek sevmiyorum.
Bir miktar süt ile bekletiyorum önce yulaf yiyeceksem sonra üzerine muz fıstık ezmesi ya da ceviz falan koyup tüketiyorum genelde muz ile yerim muz yeterince tat vermezse 3 tane falan hurma ya da incir kurusu koyuyorum
Onun tadi coook guzel. bir kaseye 3 4 yrmek kasigi koy ustune elma muz ya da armut her ne varsa dilimleyip koy, kuru meyve varsa uzum vs koyabilirsin ustune sut koy istersen bal damlatabilirsin harikaa olur
Sütle pişirilir.1 çay bardağı yulaf 2 veya 3 çay bardağı süt (ne koyulukta istediğinize bağlı) ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dkk kaynatıp alıyorum ocaktan. Biraz soğuklanmaya bırakıyorum, sıcak yenmesi gerek.. Çok lezzetli ben kuru üzüm de ilave ediyorum. Afyet olsun...
Süt yoğurt muz fındık ve diğer sağlıklı besinler ekleyerek yapabilirsiniz. Damak zevkini sen biliyorsun o yüzden senln hazırlaman çok daha mantıklı olur
Süt kakao muzu ez hepsini karıştır koyu bir kıvam alsın üstüne fındık kreması muz azıcık çikolata serp harika oluyooor bunu da bi YouTube kanalında gördüm şşş😀
Valla ben yulafı un gibi yapıyorum el değirmende omlet yapıyorum 3 4 yumurtalı, kahvaltıda on numara yeniyor. İçine lor peyniri falan koyup maydanoz da eklenebilir.
•1 çay bardağı yulaf •1.5-2 yemek kaşığı bal •2 yemek kaşığı kakao •1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu •yulafı tencereye döktünüz ya, onu bir tıkcık geçecek seviyede süt Bunları karıştırın pişirin. Üzerine de sevdiğiniz meyvelerden doğrayabilirsiniz. Ben muzu bu tarife çok yakıştırıyorum. 🍯🍎🍌🍓🍇 • • • A F İ Y E T O L S U N 💐
Ben kendim meyveli kakaolu ya da cevizli yiyorum doyurucu oluyor ama kalorisinin çokça yukseldigini dusundugum için yemeyi biraktim ama en doyurucusu cevizli bence
Yulafı sade tüketiyorum ben sütle ama hiç tat vermiyor, meyveli müslileri falan atıştırmalık niyetine yiyorum o da kilo yapar diye korkuyorum bilemedim :D
Çok beğendim bilgilendirme için teşekkürler
Kilo kontrolünde müsli tercih edebilir miyiiiiz?
Bence mümkün
@çaresiz80 o zaman yulafı sade yiyip kendime eziyet ediyorum durduk yere :D meyveli olanları çok daha lezzetli oluyor çünkü
Bence kendinize eziyet etmeyin günde bir oyun yeseniz yeter özellikle akşam yemeği öğünü yerine yiyebilirsiniz ya da sabah kahvaltısı gün içerisinde bol bol su için ekmeği azalttım şeker tüketimini azaltın bence işe yarayacaktır
gerekli besini sağladıktan sonra kilo almak için yiyebilir miyim?