Müsli nasıl tüketilmeli? Nasıl tüketirsek en besleyici ve dengeli hale nasıl getiririz?

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Müsli nasıl tüketilmeli? Nasıl tüketirsek en besleyici ve dengeli hale nasıl getiririz?

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Merhaba,
Çıtır müsli benim kahvaltıda en çok tercih ettiğim ürünlerden biri. Klasik kahvaltıdan sıkıldığım zamanlarda ya da daha dengeli beslenmek istediğim dönemlerde benim için farklı kahvaltı alternatifi oluyor. Ayrıca pratik ve doyurucu olduğu için de öğün hazırlamaya zaman bulamadığım yoğun günlerde imdadıma yetişiyor.

Benim müsli tercihim Dr. Oetker Vitalis çünkü tam tane yulaf ezmesi, çıtır parçalar ve buğday ezmesi içerdiği için yemesi çok keyifli oluyor. O kavrulmuş müsli kokusu da beni mest ediyor. İçeriğinde kuru meyve, çikolata veya badem parçaları gibi ürünlerden bolca bulunuyor. Dr. Oetker Vitalis malzemeden çalmamış ama kalbimi çaldığı kesin. 😍
Gelelim müsliyi nasıl tüketebileceğimize. Ben müsliyi 3 farklı şekilde tercih ediyorum: Yoğurtla, sütle ve tek başına atıştırmalık olarak! 😋

Mesela bugün güne enerjik başlamak istediğim için kahvaltıda yoğurtlu müsli tercih ettim. Hazırlaması ise sadece 1 dakikamı aldı.
📌 Dr. Oetker Vitalis’in 3 çeşidi var: Sütlü-Bitter Çikolatalı, Bal Bademli ve Multi Meyveli.

Bugün canım Multi Meyveli yemek istediği için 4-5 kaşık yoğurdun üzerine bolca müsli ekledim ve kahvaltım hazır! İsterseniz ekstra meyve de ekleyebilirsiniz ama Dr. Oetker Vitalis’in içeriği gayet bol olduğu için gerek kalmıyor. 🍎🍓🫐
Müsli daha çok kahvaltıda tercih edilse de aslında ara öğünler için de harika bir alternatif oluyor. Mesela ben kahvaltımı evde yapıyorum ama işe giderken ara öğünü yanımda götürüyorum. İşte böyle zamanlarda sütlü müsli hazırlamak çok pratik oluyor.

Sütü ve müsliyi ayrı ayrı muhafaza edebileceğim bir kabım var. Müsli çıtırlığını kaybetmesin diye sütün içine eklemiyorum. Yemeden hemen önce içine ekliyorum ve taze taze tüketiyorum. Böylece çıtırlığından ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor.
Dr. Oetker Vitalis’i bazen yoğurt ya da sütle birleştirmeden, tek başına da yiyorum. Hem lezzetli hem de pratik; gün içinde kendime küçük bir mutluluk yaratmak istediğim anlarda en sevdiğim eşlikçilerden biri oluyor.

Aslında, Dr. Oetker Vitalis yemenin tek bir yolu yok, alternatifleri çoğaltmak bizim hayal gücümüze ve damak zevkimize kalmış. Mesela ben çıtır kaseler yapmanın dışında müsli barlar, kurabiyeler ve çıtır müsli kupları gibi pratik tarifler hazırlamak için de kullanıyorum. 🤩
Herkesin bir çıtır müsli yeme tarzı var, benimki böyle. 🫶 Peki, siz çıtır müsliyi nasıl yiyorsunuz? Dr. Oetker Vitalis çeşitlerinden favoriniz hangisi? Hadi, siz de bana fikir verin.
Cevap
315Cevap
Ben karıştırıyorum
mesela
İş Günü İçin Hızlı, Doyurucu, Besleyici ve Diyete Uygun Kahvaltı Önerisi!
Ben 5 kaşık yulafa 2 3 kaşık yoğurt ekliyorum. Üzerine kuru meybe ya da mevsime göre istediğim herhangi bir meyveyi doğruyorum. Fındık fıstık falan da atıyorum. Biraz da tarçınla çok güzel oluyor. Genelde sabahları ya da öğlenleri bu şekilde yerim.
Ama sütle pişirip yiyenler de var. Ben pişince yumuşadığı için pek sevmiyorum.
Genelde süt ve taze meyvelerle örneğin üzüm, yaban mersini ve çeşitli kuru yemişler ekleyerek tüketmek daha besleyici olur
Ben yulaflı yoğurda bayılırım. İçine de salatalık doğrarım bazen çok güzel olur, yaz öğünü.
Ben sade yerim direk olduğu gibi
Selamlarr 🌸
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür gibi klasik bir giriş yapmak istemesem de güne nasıl başlarsam öyle devam ettiğine inanıyorum. Bu yüzden de sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlamak benim için günümün çok daha enerjik, çok daha verimli ve çoook daha mutlu geçmesini sağlıyor. 🤩 Tabii ki her gün kendime serpme bir kahvaltı hazırlayacak kadar vaktim olmuyor ama böyle günlerde de müsli yulafla yaptığım farklı tarifler en büyük kurtarıcım oluyor. 🎉
Müsli yulafla yaptığım tarifleri merak ediyorsanız okumaya devam etmenizi öneririm. Ama öncesinde müsli yulaf nasıl yenir bir bakalım istiyorum. Hazırsak başlıyorum. 🌸

Eğer güne hızlı ve sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız ya da önceki günden öğünleri bayyyaaa bir abarttıysanız tercih edebileceğiniz en doğru seçenek müsli yulaf olacaktır. 🤩 Hem besin değeri oldukça yüksek hem de inanılmaz pratik şekilde hazırlanabiliyor olması benim için mükemmelliğin ta kendisi.😍 Sıcak ya da soğuk tercih edebilirsiniz, farklı ürünlerle birleştirebilirsiniz, dışarı çıkarken yanınıza atıştırmalık olarak bile alabilirsiniz. Yani aklınızda müsli nasıl yenilir gibi bir soru varsa her şekilde her yerde yiyebileceğinizi söyleyebilirim.

Söz konusu müsli olduğunda akıllardaki en büyük soru genelde "Müsli yoğurtla mı sütle mi yenir?" ikilemi bence. Bu konuda "Yoğurtla yenir." ya da "Hayır, tabii ki sütle yenir." gibi bir durum olduğuna inanmıyorum ben. İki türlüsünü de yiyorum ve tamamen bu farkın damak zevkine göre değiştiğini düşünüyorum.
Müsliyi önceki geceden sütte bekletip sabah soğuk bir şekilde de yiyebilirsiniz. Sütle birlikte pişirerek sıcak bir şekilde de tüketebilirsiniz. Ya da yoğurtla karıştırarak da afiyetle kendinize bir kahvaltı, ara öğün, atıştırmalık, siz ne derseniz artık, hazırlayabilirsiniz.🌸

Yukarıda da bahsettiğim gibi müsli ile yapabileceğiniz o kadar güzel tarifler var ki tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.😍 Ben bu zamana kadar birçok farklı markanın müslisini denedim ama en çok sevdiğim Dr. Oetker Vitalis Müsli oldu. Siz de en sevdiğiniz müsliyi tariflerinizde kullanabilirsiniz.❤️
Şimdi gelelim en sevdiğim müsli tarifine.🤩 Benim en sevdiğim müsli tarifi sütle birlikte pişirdiğim hali. Zaten o kadar kısa sürede hazır oluyor ki size pratikliğini anlatamam. Piştikten sonra üzerine yaban mersini gibi sevdiğim meyveleri ekleyip afiyetle yiyorum.🥳 Bu arada müsliyle harika barlar da hazırlayabilirsiniz. Müthiş bir atıştırmalık ya da ara öğün olacağına eminim. Yapmanız gereken tek şey yumurta, şeker, bal, un ve sevdiğiniz kuruyemişlerle seçtiğiniz müsli karışımını harmanlamak ve pişirmek. Leziz barların sırrı işte bu kadar basit.😍
1.
Süt ile
2.
Yoğurt ile
3.
Smoothie bowl üzerinde
4.
Fırınlanmış tatlılarda
5.
Kuru kuru atıştırmalık olarak
Müsli yulaf en lezzetli hale meyvelerle getirilir. Yulafı sade olarak tüketecekseniz yulaf lapası haline getirebilirsiniz.
Yulaf lapası tarifi
- 3 ya da 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 su bardağı su ya da süt
- Üzeri için kuru meyveler, muz, fındık kreması, elma ya da tarçın
Yulafı ve sütü ocağa alıyorsun, orta ateşte kıvamlanana kadar pişiriyorsun. Sonra da üzerini neyle süslemek istersen damak zevkine göre süslüyorsun. Ben hindistan cevizi, elma, tarçın çok seviyorum.
Müsliler genelde zaten kuru meyve, bal, çikolata gibi lezzetler içeriyor. Onu da süt ya da yoğurtla tercih edebilirsin. Vitalis müslileri ben de çok seviyorum bu arada.
bunlarin ince ögütülmüsleri var. iste önce tencereye meyve koyuyorum yaban mersini, frambuaz, favorilerim. Sonra onlari eriyene kadar böyle hafif kaynatiyorum. sonra yiyecegim kadar yulaf ekliyorum, biraz bitki sütü. Normal sütte olur ama onu su ile karistirmak gerek. ben bu sekilde tercih ediyorum. sonra bunlari lapa olana kadar karistiriyorum. icine biraz ya tahin, ya fistik ezmesi ekliyorum ve varsa keten tohumu ekliyorum. son olarak sicak sicak afiyetle yiyorum. bunun soguk versiyonunu pek sevmem.
Ben genelde çıtır müsliyi yoğurda döküp karıştırıyorum içine muz elma ne varsa doğrayıp üstüne de biraz bal gezdiriyorum baya doyurucu oluyor bazen sütle de yiyorum ama yoğurtla daha çok seviyorum içine fındık ceviz de atınca tadı baya güzelleşiyor en pratik ve kolay hali bu bence.
Süt (inek/koyun/keçi): Protein ve kalsiyum desteği sağlar.
Yoğurt (özellikle ev yoğurdu): Probiyotik zenginliğiyle bağırsak dostu olur.
Bitkisel sütler (badem, yulaf, hindistan cevizi): Vegan alternatifler için idealdir, ama şekersiz olanları seç canım!
Müsli nasıl yenir 1 müsli hem sıcak hem de soğuk bir şekilde tüketilebilir 2 eğer sütle birlikte tüketirseniz inek sütü badem sütü veya soya sütü gibi farklı süt çeşitleri ekleyebilirsiniz 3 müsliyi süt yoğurt veya meyve suyu ekleyerek tüketebilirsiniz 4 dilerseniz bir gece sütün içinde bekletip ertesi gün üzerine meyve ekliyerek afiyetle içebilirsiniz.
3 yemek kaşığı yulafı robottan çekin. 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurdu içine ekleyin ve karıştırın. Yağlı pişirme kağıdıyla tost makinasında biraz kızardıktan sonra içine peynir domates vs. malzemelerle güzel ve besleyici bir tost yapabilirsiniz. Tavsiye ederim.
Kasenize birkaç kaşık yoğurdu çırpıp, üzerine 2 kaşık yulaf, üzerine bir kaşık müsli kullanabilir, yarım ay şeklinde bir yana tohumlar yahut çerezler, diğer yanına meyvelerle kaseyi tamamlayabilirsiniz.
Yemediğim, yapmadığım hiçbir şeyi de önermem. Buyurun örnek görseli de burada.
İçerikte : Böğürtlen, yoğurt, yulaf, müsli, meyve, keten tohumu mevcut.
Benim müsliyi en çoook tercih ettiğim hali smootie içecekler yapmak. Çok seviyorum gerçekten. Azıcık süt, biraz meyve genelde muz ile blendardan geçiriyorum. Resmen bir öğünü kurtarıyor. Genelde spor öncesi müsli yemeyi tercih ediyorum enerji de veriyor bana. Kahvaltı da da yulaf yerim nadiren. Kuru üzülme ve tarçınla seviyorum ben. Ilık süt ile tüketiyoorum.
Üç dört kaşık granola yarım muz biraz yoğurt ya da süt tamamdırr
Daha önce hiç yemedim ama kuru meyve ile falan güzel olduğunu duydum
Çıtır müsli en güzel yoğurtla yenir! Üzerine biraz mevsim meyvesi (muz, çilek, yaban mersini gibi), bir tatlı kaşığı bal ya da pekmez, ve istersen birkaç bademle tam bir enerji deposu olur. Hem proteinli hem lifli
Denedim bana göre değil. Ben anam babam usulü kahvaltı seviyorum öyle olmadı mı mutsuz oluyorum. Akşam yemeği ne yersem fark etmez. Kahvaltı öyle değil reçeller peynir yumurta domates salata vb olacak.
Bir miktar süt ile bekletiyorum önce yulaf yiyeceksem sonra üzerine muz fıstık ezmesi ya da ceviz falan koyup tüketiyorum genelde muz ile yerim muz yeterince tat vermezse 3 tane falan hurma ya da incir kurusu koyuyorum
Onun tadi coook guzel. bir kaseye 3 4 yrmek kasigi koy ustune elma muz ya da armut her ne varsa dilimleyip koy, kuru meyve varsa uzum vs koyabilirsin ustune sut koy istersen bal damlatabilirsin harikaa olur
:( denicem
eğer hafif bir şekilde yemek istersen kesinlikle yoğurt ile yemelisin. Ama tatlı niyetine yemek istersen sıcak süt ile karıştır, hafif soğuyunca meyveleri eklee
ısirarak yenir, çiğnenerek yenir, sütle yenir, cikolatalı sütle yenir, yoğurtla yenmez, ufalayarak yenir, sicak suyla șekerle karistirip yenir. yenir de yenir.
Doğal gıdalar tercih ederim genelde içeriğinde mısır vardı diye biliyorum mısırda fazlasıyla işlenmiş ve GDO'lu bir gıda. Kahvaltıda gözünüz değil sağlığınız doysun birazda
Sütle pişirilir.1 çay bardağı yulaf 2 veya 3 çay bardağı süt (ne koyulukta istediğinize bağlı) ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dkk kaynatıp alıyorum ocaktan. Biraz soğuklanmaya bırakıyorum, sıcak yenmesi gerek.. Çok lezzetli ben kuru üzüm de ilave ediyorum. Afyet olsun...
Süt yoğurt muz fındık ve diğer sağlıklı besinler ekleyerek yapabilirsiniz. Damak zevkini sen biliyorsun o yüzden senln hazırlaman çok daha mantıklı olur
Süt kakao muzu ez hepsini karıştır koyu bir kıvam alsın üstüne fındık kreması muz azıcık çikolata serp harika oluyooor bunu da bi YouTube kanalında gördüm şşş😀
Valla ben yulafı un gibi yapıyorum el değirmende omlet yapıyorum 3 4 yumurtalı, kahvaltıda on numara yeniyor. İçine lor peyniri falan koyup maydanoz da eklenebilir.
İşte böyle yenir 🤤
•1 çay bardağı yulaf
•1.5-2 yemek kaşığı bal
•2 yemek kaşığı kakao
•1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
•yulafı tencereye döktünüz ya, onu bir tıkcık geçecek seviyede süt
Bunları karıştırın pişirin. Üzerine de sevdiğiniz meyvelerden doğrayabilirsiniz. Ben muzu bu tarife çok yakıştırıyorum. 🍯🍎🍌🍓🍇
• • •
A F İ Y E T O L S U N 💐
Ben kendim meyveli kakaolu ya da cevizli yiyorum doyurucu oluyor ama kalorisinin çokça yukseldigini dusundugum için yemeyi biraktim ama en doyurucusu cevizli bence
Yulafı sade tüketiyorum ben sütle ama hiç tat vermiyor, meyveli müslileri falan atıştırmalık niyetine yiyorum o da kilo yapar diye korkuyorum bilemedim :D
Yulaf sada iyidir
Müsliyi ilk defa duydum ve ne olduğunu araştırdım. Ancak bu bilgilerle nasıl yenileceği hakkında fikir söylemem zor.
soru sahibi hesabını geçen sene kapatmış ama soru keşfette, kulağın çınlamasın diye soruyu cevaplamicam ^^
Ben genelde geceden yoğurt ve chia tohumuyla üzerine meyve serpiştirip buzdolabına atıyorum. Sabah işe götürüyorum pratik ve doyurucu
Teşekkür ediyorum paylaşım için ama artık bu tür şeyler tüketmekten biktigim için özlemeyi ve canımın çekmesini bekliyorum
ne koyacak isen koyacaksın tabağa karıştır ye günde 2 defa 2 kupa kadar yesen yeterli sabah ve öğleden sonra olabilir
Soru kaç gündür ana sayfam da ne olduğunu bile bilmiyom cevaplayamafim gitti. Cevapliyim da kurtulayım🐣
Çıtır müsli süt veya yoğurtla yenir. Üzerine meyve, kuruyemiş, chia gibi eklemeler yapılabilir. Tatlandırmak istersen biraz bal ekleyebilirsin. Dengeli olması için karbonhidrat, protein, lif ve sağlıklı yağ içermesine dikkat et.
Karışık müsliyse sıcak süte karıştırarak yumuşayana kadar beklemeni tavsiye ederim. Öyle çok lezzelti oluyor.
Yaban mersini kivi muz çilek kırmızı dut hindistan cevizi
Yoğurtla pek sevmem tavsiye etmiorum ben genelde sütle yerim
Geçen gün mado da gördüm menüsü de vardı merak ettim bende bunu ciddi şekilde yiyebilir miyiz kilo vermek için
Öncelikle manda yoğurt un icine 5 6 tane hurma sonra musli yulaf bunları karıştırıp akşam yatmadan önce yiyin 😂😂😂😂
Sütle haslayarak sonra bal ve tarcın ekle sutlac gıbı cok guzel oluyor uzerıne tabıkı sevdıgın meyveler ve kuruyemıs her gun yerim olsa
Yulafı lapa yapıp yemeği seviyorum üzerine meyve ile çok güzel oluyor bence müsli de yoğurtla güzel oluyor.
Ben yoğurtla karıştırıp üzerine tarçın döküyordum yine de zorlanarak yiyebiliyordum. Kendi damak tadına göre eklemeler yapıp tadını degistirebilirsin.
Ben üzerine bitter çikolata eritip döküyorum. Sonra enfes oluyor.
Sütle oluyo böyle hamur gibi sipsi mamasına benziyoo iğğğ sewmem için ziyan ediyolar meyweleri
Süt, tarçın ve kuru meyveler tercih ederim.. Keyifli akşamlar..
Hurma, muz ve biraz soğuk sütle mükemmel bir hale geliyor.
Her şekil yenir senin damak zevkime ve hayal gücüne kalmış bir mesele bu
Konu hakkında bende yorumlardan fikir sahibi olucam
Yapıştır gitsin, hepsi yiğidin harman olduğu yerde , miden de karışsın :D
Güzel bir tarif olmuş, afiyet olsun. Teşekkür ederim.
Ben sütle yapıp içine çilek muz katarak yiyorum çok güzel ve doyurucu olur
Ben yoğurtla karıştırıp meyve varsa dilimleyip karıştırarak tüketiyorum biraz sade ama iyi.
Alırsın bir tas biraz müsli koyarsın üzerine sütü dökersin, alırsın bir kaşık. Afiyet olsun
yoğurda veya süte döküp karıştırıyorsun içine istersen meyve ekle en pratik bu şekilde yenir
Yoğurtlu tabi 😋 birazda algave çok iyi oluyor
Resimde ki gayet iyi. Daha çok malzeme de eklenebilir.
Sütlü yapabilirsin ya da meyveyle göm gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?