Selam 😊

Twitterda gündemi takip ederken gördüm. Bu menüyü evet Abd'de 4$'a yemek mümkün. Peki turkiyede aşağı yukarı ne kadar?
Selam 😊

Twitterda gündemi takip ederken gördüm. Bu menüyü evet Abd'de 4$'a yemek mümkün. Peki turkiyede aşağı yukarı ne kadar?
amerikada düzgün bir lokantaya git ve orada adam gibi etten yapılmış bir hamburger ye en az 20 usd vereceksin artı hot chili diye bi yer vardı acı soslu tavuk yapıyordu o hamburgerden daha iyi mısır falanda veriyr yanıda bi tek buzlu suyu sevmemdim:))))
20$ a hamburger mi 😂 yok artık
ama adam gibi etten yapıyorlar ben bitiremedim hambugeri üstelik, bi kevboy şapkalı hanzo geldi kafam kadar bifteği götürdü vay anasını demek bu yüzden bu ülkede helalar kocaman dedim
4 $' a yoktur diyen akıl fukaraları var. Amerika 50 tane eyalete sahip, hepsinin ayrı vergi düzenlemeleri, yasaları var. New York' da pahalı olan şeyin Teksas Houston' da ucuz olmadığını nereden biliyorsun? :D Türkiye' de görseldeki menü en az 60 TL. ABD' de sınırsız kola ve su var, Türkiye' de o yok :D En son 2 ay önce dışarıda hamburger yedim 40 TL idi. Tek köfteli idi, yanında ayran vardı. Pahalı geldi vallahi :)
Üşenmedim fiyatına baktım. Burada Kanada Ontario eyaletinde 8.39$ fiyatı yani yarım saatlik asgari ücrete bedel.
Illinois'teyim merak ettim bu menü ne kadar diye. Geleli henüz 20 gün oldu.

Bulamadım o menüyü ancak akşama yukarıdaki menüyü aldık 6 hamburger 3 cips ve 1$ fark ile 3 kutu kola aldık. Bitiremedim öküz gibi hamburgerleri kişi başı 7$ ücrete aldık...
Amerika'da fast food ucuz, ben avrupa'da bir menü için 12 € ödüyorum..
orada da ama her ikinci kişi obezite, neden acaba jsksks
Cevap
32Cevap
60 veya 70 olabilir
Ya birakin bu devlet alehtarligini benim abim amerika washingtonda calisio hic oyle dediginiz gibi değil bazi avantajlari var ama aldigi 2500 dolar biriktirdigi 200 300 dolar anca eline kalio isveren ile 5000 dolar imza atiyor yarisi kesiliyor zaten burgerde 11 dolar orada bari atiosunuz arastirip atin
Üşenmeden baktım. Burası amerika denver fiyatlar ise bu burada saatlik 18.75$ asgari ücret ve 1 saatte 3 adet menü alabiliyoruz 😎
Burger King çünki :)
lira ve doları karşılaştırmak çok yanlış olmuş.
€ ile TL yi karşılaştırmak gibi.
hiç mi anlamayacaksınız 🤣 bu durum değişmeyecek ne kadar karşılaştırırsan karşılaştır 🫢
Abi artık kıyaslayıp psikolojimi bozmak istemiyorum. Bittik artık daha ne kadar bitebiliriz. Zararlı olduğu için hamburger tüketmiyorum diyip kandırayım bari kendimi. 😄
Ayni para. Yani 4 doların TL karşılığı kadar. Almanyada da aynı 5 euro
Aynı para mi! Şaka mı yapıyorsun sen yahu? Bu yorumu yapan birisi zerre kadar matematik, zerre kadar ekonomi bilmiyordur. Bir şeyi hesaplarken TL Dolara, Dolar TL ye, Euro TL ye çevirerek hesaplanmaz. Türkiyede asgari ücretle kaç hamburger menü alabiliyorsun, Almanya'da asgari ücretle kaç hamburger menü alabiliyorsun ona bakılır. Meselâ türkiyede asgari ucretle bir otomobilin deposunu iki defa doldurabiliyorsun. Ama Almanya'da defalarca kez doldurabilirsin asgari ücretle.
@Rookie_99 hakaret etmen cok çirkin. Kendine özel yorumu burada yapma.
Hahahah 4 dolara yemek mümkün türkiyede kaç para. Çok merak ediyorsan açıp bakarsın internetten. Senin amacın maksat hava atıp moral bozmaya çalışmak. Gurbetçi değilmisiniz lan hepiniz aynı şeyin lacivertisiniz.
Yasasin devletimiz halkini fastfood ve sagliksiz beslenmeden koruyor. salata yerine ot yiyoruz, et yerine de sinek falan avliyoruz
bizde en dandik burgercilerde en kötü menü 60 tl. orta halli bi burger yesen butik hamburgercilerde 120tl den başlar. bir kilo kıyma parası.
Ben menü yemeyeli nerdeyse iki sene olacak rjdjd en son popeyesa gittim o bile uçmuştu. Verilmez bu kadar para yazık günah gidin iskender yiyin jdjf
Uzun zamandır fast food yemiyorum dolardaki fiyatlardan haberim yok..
Umarım olmazda duyacaklarımdan korkuyorum
orası fastfodun ana yeri ucuz olması normal zaten fast food orada fakir yiyecegi
O menü Amerikada 4 dolar değil. 11-12 dolar civarı bir şey
O kadar pahali mi amerikada 🙄
@minikcadınız Hatırladığım en son fiyat bu. Pahalı diyemeyiz alım gücüne göre
İnternetten bakmak doğru değil. Dükkana gidip orada satın alırken görmek daha doğru. Çünkü evine kadar getirmenin bir maaliyeti var. Mesela Türkiye' de telefondan sipariş söylenen marketlerde mağazadaki ürünler ve indirimler yok. Bazıları toz şeker getirmiyor mesela. Çünkü hem ağır, hem de fiyatı düşük geliyordu. Getirdikleri ürünler üzerine kar koyabildikleri ürünler. Ben markette çıkan pek çok indirimi telefon app' inde göremedim.
orada fiyatlar ne kadar ucuzmuş. Bizim ülkede onun 25 mislisi.
Para olarak karşılaştırman yanlış birim olarak karşılaştır. 4 birim diyelim
Ben geçen BK'den bir menü için 70 Lira civarı ödemiştim
obez olmayalım diye
yavrucağım büyük taloyu yine göremedin:DDDDDDD
Amerika da hayat var be kafir diyorlar bir de kafir ama hayat var recep yüzünden hamburger yiyemiyoruz
Türkiyede alamazsın 😂😂 turistsen alırsın 🙄
Sağdaki menüyü alsan en az 50-60 vardır
70 den aşağı yiyemezsin
5$ a alabilirsin
60' tan aşağı alamazsın
50-60 arası bir fiyata alabilirsin.
Brand'da Mad Max 115 olunca burgerlere küstüm
70 tl galiba.
Söylemiyorum hayata küsersin 30-40 felandır
Vardır 50-60 TL
Belki bi 70 vardır
16,69×4=66,76