Çeşme'de otellerin günlük olarak 400 TL fiyat, hamburger fiyatı ise 100 TL. Biliyorsunuz daha önce de Bodrum manşet olmuştu. Günlük kirası 1000 TL idi. Merak ediyorum da bir günlük sefa için değer mi?çeşme tatil fiyatları
Çeşme'de günlük şezlong 400, hamburger 100 TL! Bir günlük sefa için değer mi?
Bu konuda Turizm Bakanlığının eksik kanunları ve eksik uygulamarı yüzünden bu fiyatlar var..
Standart uygulama ve sınırlamalar olsaydı bu fiyatlar olmazı, ama şu da var bu fiyatlar olmazsa otellerinde açılması zordu.
TÜRSAB üyesi bir şirket yetkilisi olarak her ne kadar otelleri ve apartları anlasamda bu fiyatlar faiş fiyattır. Bütün sezonun ücretini az gelen yerli turistten çıkarma çabalarıdır.
Ben her zaman diyorum, ne kadar zengin olursanız olun.. pahalı ise bir şey almayın ki daha çok pahalanmasın.. ama insanımız bencil olduğu için bu durumu idrak edememekte..
Her şezlong arasında minimum 2 - 2.5 metre mesafe var. Yani artık 100 şezlong yerine 50 şezlong demek bu. Uçak ve otobüs fiyatları da bu şekilde artık. Yemek olayı da pandemide kazanamadıklarını , kazanıyor adamlar. Parası olan adam için sorun değil bu, villa kiralayan bile var artık bu pandemi zamanında. Trilyonları zaten vardı sadece 3 ay evlerinden çalıştılar..
Şimdi varlığının miktarına göre değişir o “değer mi” kısmı kimisi günlük 1.000₺ ye para demiyor... aylık milyon dolarlar kira geliri olan binlerce insan var günlük harcaması 100.000$ ı aşan türkiyede on binlerce insan varken günde 1.000₺ harcayan birine odaklanmak algı yönetimi dışında birşey değil... medya ve magazin algılarımızla oynuyor ötesi yok
Ödeyebilenler olmasa bu denli yüksek olmazdı fiyatlar. Bir kaç vicdansız para sçıcı yüzünden adamakıllı tatil yapılamıyor. En iyisi şezlongunu, şemsiyeni kendin götüreceksin ve kimsenin olmadığı bir yere sereceksin. Gönül rahatlığı ile yüzeceksin. Bir pikap ve bir yol arkadaşı iş görür. Eşyaları da yoldan toplarsınız, sahile varmadan çünkü sahilde aşırı pahalı olur.
Biz millet olarak hep pahalılıktan şikayet ederiz ama hiç vazgeçmeyiz isteklerimizden. - Dünyanın en pahalı arabasını ve yakıtını kullanırız, şikayet ederiz ama araba kullanmaktan bir türlü vazgeçmeyiz.
- Dünyanın en pahalı ve en kalitesiz tatilini yaparız, söyleniriz şikayet ederiz, ama inatla o tatile çıkıp o çirkin, kalitesiz tesislere o paraları veririz.
- Eğitim sistemine, hayat pahalılığına küfrederiz, ama inatla evlenip düğüne servet harcayıp, çocuk yapma devam ederiz.
- Sistemden, ülkenin durumundan şikayet ederiz ama ne kadar küfretsekte gider aynı siyatçiye oy veririz.
Bu kadar kadar çok şuursuzun yaşadığı ülkede şezlonga 400 TL az bile, ben olsam 2000TL'den aşağıya inmem, nasıl olsa ne olduğunu hiç bir şekilde anlayamadığım bir kafa yapınız sayesinde geleceksiniz !!!
Tesisleri işletenlere ve çalışanlara bol kazançlar dilerim, bu kadar enayinin olduğu herde tamamiyle helal kazançtır.
Fakir kavramı hiç yok denecek kadar aza indi artık kanmayın şu peri masallarına 2020 de 21 yüzyılda parası var adamın var mı der yok çekecek tabi ama görüyorsunuz elalemin yaşantısını birşey demiyorum antep fıstığı vallaha
bisiklet sürüyoruz , tatile para vermek yerine -otellere- kamp yapıyoruz ailece bazen arkadaşlarla , sadece yemek parası çıkıyor cebimizden , eğitim sistemine hala küfür ediyoruz. , oy vermiyoruz. Emekli maaşı ile 5 kişi geçindik 3 kişi de hem okuduk hem çalıştık... Bizler gibi bazı şeylerin kıymetini bilen insanları da aynı kefeye koymamalısın..
Eğer burada ki fiyatlar gelişmiş ülkelerin birinde, örneğin Almanya'da olsaydı Otomotiv ve akaryakıt sektörü iflas ederdi.
Bizim halk, halk değil ki, sadece 1 sene eldeki arabalar kullanılmasa ve yeni araba satın alınmasa "seve seve " fiyatlar normal ülkelerde ki fiyatlara düşer...
Ama nerede... Halklarının tepki gösterdiği ülkeler gelişmiş ülke oluyor, bizim gibi ülkeler de geri kalmış diyeceğim ama daha da beter bence geri giden ülke oluyor...
Ben 1 araba alırken 2 araba devlete, 1 litre benzin alırken 5 litre devlete almak zorunda mıyım?
Ben araç kullanmıyorum ve zaten bu saçmalığın bitmeyeceğini düşündüğüm için şirketimi gelişmiş bir ülkeye taşımayı düşünüyorum. Böyle saçma bir hayat olmaz.
@ÇiçekTekin Sen buludunğun şehrin en lüks yerlerinden birinde yaşıyorsun ve oradan dışarıya adım atmıyor musun? İnsanların halini görmüyor musun? Nasıl fakirlik yok? Benim yaşadığım muhit iyi bir muhit olmasına rağmen semp pazarı olduğu günün akşamına o çöpleri tolayan insanlar görüyorum, koca koca kadınlar, adamlar utana sıkıla topluyorlar atılmış ürünleri...
Sen Beverly Hills'de falan yaşıyorsun sanırım, ayıp oluyor biraz, bu ülkenin 60 MİLYONU zar zor geçiniyor şu anda...
Benim de kızdığım şeylerden biri zaten bu zar zor geçinen insanlar neden evlenir, neden çocuk yapar, neden araba alır... bu başka bir konu tabi ki, ama bu ülkede fakir yok demek için bu ülkeyi bilmiyor olmak gerek.
Arabalardan alınan verginin neredeyse %100 olmasına ben de karşıyım ama araba gerçekten bir ihtiyaç tatildir falandır zevk için olabilir ama herkes güzel bir arabaya sahip olmayı ister bu hem konfor hem güvenlik açısından gereklidir sonuçta o arabalar can taşıyor kalite arttıkça güvenlik artıyor ve trafik magandasının bu kadar yoğun olduğu bir ülkede insanların arabada ucuza kaçmak istememesi aşırı normal
@Cbcvlh Ben alınmasın demiyorum, ben de çok seviyorum arabaları, özellikle klasik tasarım spor olanlarını.
Benim söylemeye çalıştığım şey halkın sadece 1 seneliğine araba almaktan vazgeçmesi. Bu sayede otomotiv ve akaryakıt sektörü hayatta kalabilmek için fiytları normale indirir ve bu halkın ne yapabildiğini gördüğü için tekrar insanları kazıklamaya çalışmaz.
Ama bunu için söylediğim gibi halkın 1 sene gibi bir süre bu cezayı kesip uygulaması gerekiyor.
Doğru söylüyorsun ama bizim halkın zengin kısmı görgüsüzlükten besleniyor onlar para verdikçe mutlu oluyor böyle mal bir halk varken dediğin şey asla olmaz
Ülkede eskisi gibi fakir kalmadı kimileri partileri yalar parayı buluyor artık kimisi zenginlerden yardım alıyor kimisi devletten yani eskisi gibi makarnaya talip 1 paket makarnaya sizi kucagına alacak fakir profilini kafanızdan silseniz iyi olur çünkü kalmadı herkes üçkağatla öyle ya da böyle birşeylerin sahibi oldu artık herkeste 1 araba ya da 2 herşey alıyorlar görüyoruz çoğu kişi hiçbirşeyde heveslerini bırakmıyorlar arabası olmayanda alamayacağından değil hevesi yoktur ya da ehliyeti yoksa evine gidin 60 bine ev döşemiş anlatabiliyormuyum gerçek Fakir %8 falan kalmıştır diğer kalan fakir değil orta halli nin az üstü artık bir anda krizi tutün altına işeyen sarası tutan kişiler bile memur oldu 5 bin tl maaş alıyor
Herkes birşeylerini kullanarak birşey sahibi oldu biryerlere geldi diyebiliriz.
Hayatımda gördüğüm en saçma yorum olabilir, Türkiye ekonomik olarak gittikçe batan bir ülke her ne kadar yıl sonlarında gelişmişlikten bahsetselerde bunlar şişirilmiş rakamlar. Ülkenin ekonomisi kötü olduğundan dolayı halkın zenginleşme gibi bir durumu olamaz. Buradaki rakamların bu kadar uçuk olmasının tek sebebi turistleri düdüklemek. Sizden tek isteğim lütfen bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın
Komşumuz kadın Ankara da "m gkçk "belediye başkanıyken sürekli ziyaretine giderdi tek kısır yaparak çocuğu müdür yaptırdı kendide dedi hatta onun sayesinde oldu Allah razı olsun diye memur ve 24 yaşında range rover a biniyor siz asalakmısınız evet öylesiniz bunu sormam bile yanlış daha inkar ediyorsunuz en fakiri nin altında 15 bin lik araba var artık kolayını buldu millet adamın parası varsa var mı der bizim orada kaç tane altına yapan aklını kaybettiği icin hocalara gittiğini bildiğim kişiler memur oldu anneleri dergahlara gide gide orda malum partilerin birsürü adamı var bağlantılı kadın kendisi anlattı siz iyimisiniz lensmi kullanıyorsun belliki dünyadan haberiniz yok sen uyurken ne dolaplar dönüyor genç sen yatağında uyurken millet uyumuyor yemiyor içmiyor bunları kovalıyor?
Ben çeşmeye 1 saat uzaklıkta oturuyorum. Gidersek ailecek arabamızla gideriz, ve arabamıza yolluk soğuk içecek su meşrubat yiyecek ve termosa çay koyarak gideriz, çeşmede harcarsam eğer alkole para harcarırm oda iki üç tane bira alırsam alırım. Başka şeye para harcamaya gerek yok. Ayrıca sandalye ve şemsiye gibi şeyleri bagaja atarız, böylece gereksiz masraflardanda kurtulmuş oluruz. Ne gerek var otele ve ordaki gereğinden fazla pahalı gıdalara 😀 Ordaki yamyamlara para akıtmaya gerek yok yani 😀 Heleki bir hamburgere 100 lira verip enayi olmaya hiç gerek yok 😂 Turizim yerine tezgah kuran yamyamlara para kazandırmayada hiç gerek yok 😂
Çeşme de iş icabı 6 senem geçti, parası olup çeşmeye gelen çok net geri z. kalı ve kerizdir,çok fahiş fiyatlara rağmen sıradan bir köyden biraz halice bir yer. Paranız varsa eğer gidin yunanistan da tatil yapın, muhteşem denizi kumsalı ve çektiği avrupalı turistleriyle hoşgörü ve kozmapolitin cenneti, ayrıyeten umduğunuzdan daha çılgın geceleri var, türkiyenin en elit yerinde bile bulamayacağınız çılgınlıklar
Onlara bizim köyün eşklerini veririm onları güzel becersin diye 1 kuruş bile çıkmaz onlara benden zengin olsam da vermem koronadan dolayı milleti becerme derdindeler zaten yapıyorlardı da bu da üstüne katladı ama bu millette beyin olsa zaten gitmez ayranı yok içmeye taktirivalliyle gidiyorlar
Zengin olsam verirdim demişsiniz ama tutarsız ve saçma şeye para verirseniz zaten zengin olamazsınız. Bunun yerine gidin bir kaç kişi buluşup villa kiralayın arkadaşlar illaki bütçenize uygun bulursunuz ev.
Bu rakamlar sınıflar arasındaki farkın sonucudur. Emekli, işçi, gariban bu fiyatlara hamburger yiyebilir mi? Şezlongda keyif yapabilir mi? Ama zenginin hoşuna gidiyor çünkü kendilerinin alt tabaka ile aynı yerde bulunmasını engelliyor.
Izmirde olmama ragmen en son cesmeye gittigimde sting konseri icindi alacatiyada bir kac kez gittim partiye vs Diger illerden gelenlerin ceemeye girip kaziklanmasini seviyorum daha guzel yerler hem daha bos hem daha bize kaliyor:))
şu an beş kuruşsuzum. ama tut ki devlette öğretmen oldum. değil 500tl 1 tl bile vermem. ozaman kendi param var diye aptal yerine koyulmaya tahammülüm olmaz
2 sene önce Marmaris’e tatile gitmiştim. Otelde 500 tl verip 4 gün kalmıştık. Yemek dahil su ve içecekler hariç. Bu biraz imkan meselesi ucuz yerlerde konaklayın demiyorum elbette konfor önemli fakat değerli olan bir şey var ki oda sizin kendi emeğinizle kazandığınız paranız bence bir tatilde harcayacağınız para ne çok az ne de çok fazla olmalı.
Oraya gidenler elit bir ortamda olmak digerlerinden farklilasmak icin gidiyor. Bazi tabi sirf orda bulundum demek ve foto cektirmek icin bir seferligine gidenler de oluyordur.
Bazi rakamlar abirti iken 400 tl normal cunku gecen seneye oranla a dan z ye hersey yuzde yuz arti maliyetler birde bu yetmiyormus gibi uzerine pandemi maliyetleri eklendi
Bu tarz tatil beldelerine gidenlerin para harca konusunda sınırları yok kaldı ki herkes halinden memnun plajlara doluluktan girilmiyor alan razi veren razı olduğu sürece bir kervan böyle gider.
Fiyatları artık devletin belirlemesi lazım millet zaten gelir diye uçuk uçuk fiyat kokuyorlar vallahi yeter ya. Ama şöyle büyük çoğunluk turisttir o yüzden dolarla satarsın ona bir şey demem
Vermem o kadar parayı gider sessiz bir koy bulur havlumu kuma serer yanımada piknik sepetine atıştırmalık yapar koyarım keyfini çıkarırım zaten kalabalık yerlerde denize girmenin tadını çıkaramıyorum tamamen gösteriş için o kadar parayı Allah’ın denizine girmek için vermem
Ören şu an harikadır kaç gün ordasın bilmiyorum sabah burhaniyedeydim hafta sonuna kalırsan ve c. tesi açıksa kara klube git ya da dier adı ile club e 😂
bir tabak döner 370 lira bodrumda hatta dün sorusunu sormuştum milyon dolarım olsa bile bu paralar verilmez yabancı yanında yerli turisti de kazıklamaktır bu. böyle işletmeler batsa üzülmem
Abartmayın daha az fiyatlara da şezlonglar var o tarz yerlere genelde zenginler ünlüler geliyor 20 tl ye de var 400 tl ye de 1000 tl ye bile var bodrumda
Ya abartıyolar Birde bu paralar ünlü tayfasına koymaz bir youtube videosu ile ıvır zıvır reklamı ile parayı götürüyo Sana banada züğür tesellisi ile yorum kalıyo
Ya abi saçmalamayın o hamburgeri yiyemem yani o fiyatı duyduktan sonra ne tatili turizmciler anasını ağlatıyorlar bildiğin millette veriyor bu parayı ya bizim ülkede ekonomik kriz olduğuna inanmıyorum yani.
Bu işletmeciler haram para yiyorlar. İnsanları sömürüyorlar. Allah akıl fikir versin v
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O kadar parayı asla vermem balıkesirde yazlığımda mutluyum en azın kendi yemeği kendim yapıp ardından havuzuma girip serinliyorum turizm sektörüde haram paraya yemeye devam ettim zıkkım olasıca
Aylık 200 milyar kazanan insanlar var. Onlar için değer bize gelmez.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zenginin malı züğürdün çenesini yormaya devam ediyor. Halk plajlarının haberi yapılmıyor her sene bu ve buna benzer haberlerle medya ekmek yiyor. Türkiye'de değişen bir şey yok.