Merhaba Arkadaşlar,
Pratik ve Kolay Birkaç Tarif ile Sizlere Alternatifler Yazacagım. Yaratıcılıgız ve Damak Tadınıza göre Çeşitlendirebilirsiniz.
FIRINDA CİPSLİ MISIR
Malzemeler:
- 1 paket mısır (Konserve olabilir)
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet taze soğan
- 1 adet kırmızıbiber
- 1 adet sarı biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- ½ paket mısır cipsi
Hazırlanışı
Mısır cipslerini ısıya dayanıklı fırın kabına dizin. Küp doğradığınız domates, kırmızıbiber, sarı biber ve sivri biberi zeytinyağında soteleyin. Baharatlarla tatlandırın. Mısırları ilave edip 5 dakika pişirin. Karışımı mısır cipslerinin üzerine ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
PANCAKE
Malzemeler
- 350 gr un
- 50 gr tereyağ
- 200 ml süt
- 3 adet yumurta
- ¼ çay kaşığı tuz
- 3 gr kabartma tozu
Hazırlanışı
Bir kâseye unu eleyip, içine kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. Yumurtaları şeker ekleyip çırpın. Sütü yavaş dökerek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımda topaklar oluşmuşsa bir süzgeçten süzün. Karışımı 10 dakika bekletin. Orta ısıda yağlanmış bir tavaya veya krep tavasına orta boy bir kepçe ile dökün. Alt üst altın sarısı olana kadar pişirin. Arzuya göre reçel veya şurup ile servis edin.
PEYNİR PANE
Malzemeler:
- 300 gram tulum peyniri
- Zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
- Un
Hazırlanışı
Tulum peynirini yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Her dilimi dört parçaya ayırın. Dilimleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın. İyice kızdırdığınız bol zeytinyağında her iki yüzünü de kızartın. Fazla yağlarını kağıt havluya emdirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
En sevdiğim ve pratik menüm..
1- Bir adet soğan
2- Dört adet orta boy mantar
3- Toz şeker, tuz, baharatlar
4- Hamburger köftesi
5- Normal ekmek veya hamburger ekmeği
6- Zeytinyağı
Yapılışı: Tavaya az zeytinyağı koyun, üzerine jülyen doğranmış soğanları atın, biraz kavurun sonra 1 çay kaşığı şeker ilave edin kavurmaya devam... Sonra yine jülyen doğranmış mantarları atın suyunu çekene kadar kavrulsun... sonra üzerine baharat.. acı pul biberi-kimyon- kara biber vs.. Suyunu çektikten sonra ekmeğin içine bu karışımı sürün.. Üzerine hamburger köftesi.. İsteğe bağlı renç, mayonez ve ketçap...
Afiyet olsun :)00 Yorumla
- +1 yıl
Çok acıkınca pratik olarak genelde ekmek arası birşeyler yemeyi seviyorum özellikle domates ve peynir iyi oluyor birde sarallede iyi oluyor yani ekmek arası iyi oluyor onun dışında hazır tin balığı da güzel oluyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Naneyi ekmek arasında pek sevmem😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
145Cevap
Salata yaparımm hemen ya da makarna, turşu birlikte çok severim
20 Yorumla- +1 yıl
ben genelde tavuk haşlarım ya da fırında çabuk pişebilecek yemekler yaparım fakat havaların ısınmasıyla en pratik kısır yapıyorum, hem hafif oluyor hem de aşırı tok tutuyor. Tariflerimi de genelde arda türkmenin kanalından esinleniyorum siz de youtubedan bakabilirsiniz
10 Yorumla - u+1 yıl
Harika, karidesler için remoulade sos yaparsan daha lezzetli olur
11 Yorumla- +1 yıl
Üsendim 🙄
Oh bir de üstüne karides sote edilip konulmuş azcuk zahmet ve maliyet katmış ama eminim çok lezzetlidir afiyet olsun. Ben genelde kuru yemiş yerim en pratik olaraktan
10 Yorumla- +1 yıl
3 dilim tost ekmeğinden 3 katlı sandviç. Arasında zeytinyağı, kekik, Pınar sürülen Beyaz peynir, zeytin ezmesi, jambon, hindi füme, ince dilim domates.
10 Yorumla - +1 yıl
Aciktigimda her türlü yemeği yaparım hayatımda yapmadığım yemeği bile internetten açar bakarım ve yaparım 😂
20 Yorumla - +1 yıl
Ekmek arası bir şeyler hazırlayabilirim sadece.. O kadarını becerebiliyorum ancak..
11 Yorumla- +1 yıl
😂
Yeme & İçme konusunda 10,2b cevap paylaştı. Tek yapabildiğim şey makarna olduğu için makarna yapıyorum üstüne yoğurt ya da ketçap, mayonez sıkıyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Pratik şeyleri hiç sevmiyorum nerede uğraştırıcı bir yemek onu seviyorum ama maalesef hiç el becerim yok
10 Yorumla Makarna yerine menemen yaparım. aşırı komik bir yemek yedikten 1 saat sonra sanki hiç yemek yememiş gibi oluyor insan
10 YorumlaYemeği ben hazırlamıyorum. Acıktığımdaysa yemek yemiyorum. Bekliyorum sadece...
üşengeçliğin böylesi.. evet.10 YorumlaEkmek arası domates ve peynir..
Daha da üşenirsem, ekmek siyah zeytin ve zeytinyağına da ekmek bana bana yerim 😊10 Yorumla- +1 yıl
Tabii ki baş tacım salata içinde bol domates, marul, soğan ve limonla çok güzel oluyor bazen içine ton balığı da ekliyorum. Bunun dışında ton balıklı marullu sandviç yapıyorum ya da salamlı da olabiliyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Çok acıkınca pratik olarak genelde ekmek arası birşeyler yemeyi seviyorum özellikle domates ve peynir iyi oluyor birde sarallede iyi oluyor yani ekmek arası iyi oluyor onun dışında hazır tin balığı da güzel oluyor.
00 Yorumla https://gyazo.com/99f23a25ae403ac8cec8581ffa7d0b96
Ben de aynısını yaptım bugün 😂05 Yorumla- +1 yıl
Siyah makarna mı😋
- +1 yıl
Eskiden metro markette vardi artik yok bulamiyorum
- +1 yıl
Var bakayim.
Makarna eğer çok üşendiysem tereyağlı yumurta yerim :D
10 Yorumla- +1 yıl
Genelde ekmek arası salata yapıyorum, sonra makarna
10 Yorumla maqkarnaaaaa salçalı yoğurtlı kıymalı sosisli her şeyle uyumlu olan yegane kurtarıcı
10 Yorumla- +1 yıl
noddle nin içine hazır çorba atıyorum birde garnitür çok güzel gidiyor
10 Yorumla Salata yaparım genelde. Ton balığı varsa onu ilave ederim yoksa düz sade salata 🥗
10 Yorumla- +1 yıl
yoğurt ekmek ya da peynir ekmek , yumurta kırmak için bile bekleyemem çok acıkmışsam
10 Yorumla Yulaf ezmesi süt veya evde varsa ton balığı ikiside yoksa sipariş para yoksa aç kaldık 🤷♂️😄
10 Yorumla- +1 yıl
En kolayı sahanda yumurta makarnanın biraz beklemesi var suyu kaynayacak filan
10 Yorumla - +1 yıl
Ekmek arası bir şeyler yerim. Genelde ton balığım olur ondan falan yerim 😂
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bende makarna yaparım ama üzerine sarımsaklı yoğurt dökerim.😀😀
10 YorumlaBen yalancı kumru yaparım kendime. Kendi tarifim var 👉🏽👈🏽
11 Yorumla- +1 yıl
Genelde makarna çeşitleri pişiririm. Veya tavuk sote.
10 Yorumla - +1 yıl
Makarna, tost ya da salata seviyorum ben pratik olarak.. Keyifli akşamlar..
10 Yorumla - +1 yıl
Ekmeği suya banmaktan çok zevk alıyorum o olabilir.
10 Yorumla Şu sıralar ton balıklı salata yapıyorum. İyi oluyor bayağı 😋
10 YorumlaÜşenirsem peyniri mikrodalgaya atıp yerim 😂 ona bile üşenme ihtimalim var
10 YorumlaDolapta ekmek arasına koyacağım ne varsa onu ekmek arası yaparım..
10 YorumlaOyle fazla zahmete girmem. Noodle yerim. Korili cok guzel ohh. En kaliteli yiyeceklerden biri kendisi. Ya da koy suyu tencereye at makarnayi pisir at salcayi at kekiki bilmem neyi koy makarnaya oohhh. Yeter bu kadar doydun artik. Bi gunde acikma. Artik yersin bunu acikmazsin bidaha. Ben bi de aburcubur yiom acikinca. Sonra doyurmuo. Gidiyorum noodle yiyorum.
00 Yorumlagenelde kaşarlı menemen yapıyorum, hamur işi şeylere pek bulaşmıyorum. ha yumurtalı olmayan bir tarif olursa ton balıklı salata , veya piyaz doyurucu olabiliyor.
00 YorumlaBence makarnadan daha pratik bir şey var ama oda biraz makarna gillerden söylüyor ismi de bir tuhaf geçen nitelerken yanlış söylemiştim final tanışmana gittim oluyordu noodle
00 YorumlaGenelde şöyle basit bir sofra hazırlarım 45dk içinde
https://www.youtube.com/embed/AbHdAnIv5P801 Yorumla- +1 yıl
çok basitmis
- +1 yıl
Acıktığım zaman pratik olarak yediğim şeyler genel olarak kuru meyveler oluyor. Ancak canımın istemediği bir zamandaysam hızlı bir şekilde farklı ve sağlıklı tarifler denemeye koyuluyorum. Farklı salatalar gibi. Evde eskiden buzluğa yerleştirdiğim et köfteler varsa onları pişiriyorum ya da.
00 Yorumla - +1 yıl
Karışık Tost sahanda tereyağlı yumurta makarna Sucuklu yumurta
10 Yorumla yarım ekmeğe salça sürerim. oh miss daha ne olsun :D
10 YorumlaMakarna ya da menemen, bence menemen en güzeli hemide bol soğanlı :D
12 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. makarna güzel ama üstüne böcük var 🙁
26 Yorumla- +1 yıl
😂 böcük mü
- +1 yıl
Lezzetli bir böcük
- +1 yıl
Bir deneyince bir daha bırakılamayan bir böcük😂
- +1 yıl
Tazesini denememişsin
- +1 yıl
Makarna güzel şeyde üzerinde ki ıhıhh 🥺
29 Yorumla- +1 yıl
Üzdü😢
- +1 yıl
Sen bunu tereyagli sarimsak pul biberle guveçte yap ye mmmmm😋
- +1 yıl
Deniz canlılarını koruyalım yemeyelim 😂
- +1 yıl
Sadece ton balığı yerim onun dışında hepsi denizde güzel 🥺
- +1 yıl
Kız ben canli olan her seyi yeme kapasitesine sahibim etme eyleme😂😂
- +1 yıl
Sen etme asıl nesli tükenecek hayvancağızların 😂
- +1 yıl
Ben muaf olsam 🖐️😂
- +1 yıl
Benim tüketmediğim haklarımı sana veriyorum o halde 😃
- +1 yıl
Anlastik😋
haşlanmış yumurta ekmeksiz ya da ıspanak+domates+peynir+yağ+limon=böyle bir salata yapıyorum
00 YorumlaMenemen ama çok sade domates zeytin yağı yumurta bu
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 348 cevap paylaştı. Oooo tariflere bak! :) Ceva çok basit ya, tek kelime YUMURTA :)
00 Yorumla- +1 yıl
2 yumurta kırar yersin hızlıca bunla mı uğraşcan 2saat? 😂
00 Yorumla - +1 yıl
Mantar sote ve pirinç pilavı patlattım akşam akşam mis gibi oldu
00 Yorumla Konserve pek yemem cünkü saglıklı değil. En dogalı makarna
00 YorumlaKendime has güzel bir sandviç yapar yanında redbull ile gömerim
00 Yorumla- +1 yıl
soğanlı yumurtalı yulaf yapıyorum on numara oluyo valla
00 Yorumla Vişne reçelini peynirle bi kapta karıştırım ekmeğe bana bana yiyorum
00 Yorumlaevde yemek yoksa sacma sapan seylere dadanirim
00 Yorumlasoslu makarnalar, kıymalı sarımsaklı tarhana çorbası.
00 Yorumla- +1 yıl
Günlük öğünlerimin dışında pek bi' şey yemiyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Makarnanın üstündekileri begenmedim. Hatta mide bulandirici.
00 Yorumla - +1 yıl
Çoğunlukla üşrngeçlikten dolayı noodle veya ekmek arası birşeyler sürer yerim.
00 Yorumla - +1 yıl
Salçalı makarna gibisi yok yanındada hazır tavuk köfte😋
00 Yorumla Kalamarin tadı nasıl hayatmda hc yemedim merk ediyorm ck
00 Yorumla- +1 yıl
yoğurt şeker ekmek karıştırıp yiyorum hem enerji hem karbon hidrat hem protein
00 Yorumla Bu makarnaya tereyagli domatesli bi sos 👌 makarna ya da pilav
00 Yorumla- Devamını Gör (287)
Detaylı bilgi
Acıkınca pratik ve aynı zamanda sağlıklı besinlere yönelebilmek için öncesinde hazırlık yapmanızı öneririm. Evinizde, aracınızda, ofisinizde elinizin altında yemeye hazır sağlıksız gıdalar bulundurmamakla işe başlayabilirsiniz. Haftada bir gün, pazardan taze meyve, yeşillik, sebzeler alarak hafta içinde dilediğiniz zaman kullanabileceğiniz şekilde yıkayıp porsiyonlayıp dolabınıza ya da soğutucunuza kaldırabilirsiniz. Eğer malzemeleriniz yapılmış şekilde elinizin altında olursa acıktığınızda hızlı tüketebileceğiniz, şekerli, çok yağlı, kızartma gibi gıdalar tercih etmek yerine, hem lezzetli hem de sağlıklı basit tarifleri hemen uygulayabilirsiniz.
Bunun için öneririm zeytinyağları bütün içeriği aynı torbada olacak şekilde porsiyonlayarak soğutucunuza kaldırmanız. Balık, tavuk, kırmızı et kullanıyorsanız bunları birer dilim ikişer dilim olacak şekilde marin ederek yine pişmeye hazır şekilde dolabınıza kaldırmanız. Tüm yeşillikleri iyice yıkayıp, kuruttuktan sonra, su dolu kavanozların içinde buzdolabında kaldırmanız sanki bir bahçeden alıyormuşçasına hızla salata hazırlayabilir olmanız.
Böylece hem hızlı hem de sağlıklı beslenebilirsiniz. Üstelik dilediğiniz tüm yemekleri 10 dakika gibi kısa bir sürede hazır diyebilirsiniz. Ayrıca süzme çorbalar yaparak yine vücuda saklayabilir çıkarıp ısıtabilirsiniz.
Afiyet olsun