Hepimize bir süre anne ve babamız tarafından yeme&içme yasağı gelmiştir. Örneğin ben asitli içecekler asla içemiyordum, yasaktı. Enerji içeceği zaten 15 yaşıma kadar hayaldi. Sizlere neler yasaklandı?
Küçükken annenizin yemenizi yasakladığı ve gizlice yediğiniz yiyecekler var mıydı?
Bazen şekeri çikolatayı ekstra yediğim oluyordu özellikle bayrama yakın :) Paket kağıtlarını da yatakların arkasına atıyordum. Fark edilmesi dip köşe temizlik olana kadar sürdü :) Sonra başka yöntemler geliştirdim tabi ama gshdjdj
Süpermiş. Benim annem çok takıntılıydı, o yüzden şimdi bile korkarak tüketiyorum yiyecekleri. Zararı olsa bile biraz özgür yetişmek gerek. Takıntı kadar zararlı değil asitli içecekler bence.
bu biraz yanlış anlaşılmalara neden olabilecek bir şey. bir şeyi avucunda çok sıkarsan onu saklamış olmaz onu ezmiş olursun. bir insanı bir şeyden mahrum etmek kişinin mahrum edilen şeye karşı süreli merak duymasını sağlıyor. bu sağlıklı değil. ama kişiyi de boşvermişlik yapmak kötü yollara düşürüyor. bence sık sık telkinlerde bulunmak, uyarmak gerekli ama karışmamak lazım. bir olgun gibi kendi kararını kendisi vermeli çocuk veya birey