Ispanaklı börek diyorum 😋yemek isteyen varsa buyursun
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Patates bence tarifinide veriyim hemen
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun iç harcını soğumaya bırakın sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3,4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. m yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyosunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyosunuz tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyosunuz.20 Yorumla
- +1 yıl
Patates bence tarifinide veriyim hemen
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun iç harcını soğumaya bırakın sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3,4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. m yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyosunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyosunuz tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyosunuz.00 Yorumla
Börek canavarı olarak görüşüm; Deniz ürünleri bu ülkede çok az kullanılıyor. Yurt dışında jumbo karidesli börekler harikaydı. Bodrum'da bezelyeli tavuklu ya da Hatay'da ıspanağa benzeyen ama (ismini bilmediğim) pazı benzeri bir otlusunu yemiştim. "Aman Tanrım Sen!" olmuştum. Lezzetli olunca hepsini yerim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
31Cevap
- +1 yıl
Valla hepsi yakışıyor ama ben de ıspanaklı sevenlerdenim. Kardeşim patatesli sever. Ben her iki harcı da biraz pişiriyorum. Patatesin kabuklarını soyup haşlayıp blenderdan geçirip püre yaparım. İkisine de biraz karabiber, kırmızı toz biber koyarım. Ispanak harcına biraz pırasa da doğrarım. İçine de azıcık yarım yemek kaşığı kadar salça koyar ıspanak harcını pişiririm aslında sündürürüm desek daha doğru olur. Sonra yufkalara onu koyar sararım. Üstüne de yumurtalı, yağlı, biraz karabiberli yoğurtlu sos hazırlarım. Hemen sürmem bunu. Fırında yufkalar pişer üstüne hemen yaptığım yoğurtlu sosu sürerim böyle bol bol sürerim. Sonra fırına veririm biraz da onun pişmesini beklerim. Öyle lezzetli dehşet bir şey çıkar ki ortaya 4 kişi 2 tepsi böreği bitiririz 1 günde. Öff 😛😋
10 Yorumla - +1 yıl
Böreği börek yapan incecik çıtır yufkasıyla iç harcının lezzetidir. Ben tek malzemeden yapılan harçları sevmiyorum. Mesela ıspanak + peynir, pırasa + peynir, kaşar + beyaz peynir, soğan + patates gibi...
Peynir harcanın içine bol maydanoz koyulmalı mesela. Çok yakıştırıyorum. Bunlardan en sevdiğim favorim ise pırasa + peynir ikisili. Kokusu ve tadına bayılıyorum. Ben hazır yufkayla yapıyorum çok güzel oluyor. 😍10 Yorumla - +1 yıl
Pırasalı tavuklu bir börek yemiştim o zamandan beri üzerine tanımıyorum.
Ha tabii sonuçta börek her türlü efsane bi lezzet ama iç harcı olarak pırasa ve tavuk diyorum.
Afiyet olsun 😌🌸10 Yorumla - +1 yıl
Böreği en güzel hangi iç çamaşırıyla açarsınız gibi okudum:)
12 Yorumla- +1 yıl
Tövbeee kdkfkfjfk
- +1 yıl
Çarpılırsam ben çarpılırım, sen tövbe etme:)
- +1 yıl
Peynir hariç her şeyi severim.
Kıyma, ıspanak, patates…👌20 Yorumla Mantarlı ve patlıcanlı için kurşun atar kurşun yerim
20 YorumlaMerhabalar patlıcanlı böreğe aşığım resmen güzel yapan bulamıyorum annemlerde yurtdışında olduğu için yapıpta yolluyamıyor güzel yapanı bulsam aylık maaşa bağlıcam o derece seviyorum tabiki herkesin damak zevki farklıdır ama favorim bu teşekkürler
00 Yorumlaağlıycam şimdi ya gece gece karşıma çıktı acıktım daa
10 Yorumlabörek diyince aklıma mis gibi lorlu su böreği geliyorr
10 Yorumla- +1 yıl
Pomak böreğinde kıymalı soğanlı iç harç en sevdiğim <3
10 Yorumla Peynir ve Patates (pul biber ve karabiberli) süper oluyor
10 Yorumla- +1 yıl
Bol soğanlı kıyma patates karması ve üstü susam yerine çörek otu olmalı.
10 Yorumla soğan kıyma ya da kıymalı soğanlı ıspanak ya da maydonozlu peynir...
10 Yorumla- +1 yıl
Patatesi yakıştırıyorum ben en çok...
30 Yorumla - +1 yıl
peynir maydonoz benim sevdiğim harç lor peyniri bol olcak
30 Yorumla - +1 yıl
pırasalı börek harika olur
kıymalı börek güzel olur...
ıspanaklı börek hiç favorim değildir...
peynir sadece suböreğine yakışır...00 Yorumla - +1 yıl
Peynir ve patatesi severim ama kıymalı olunca başka 😂
10 Yorumla - +1 yıl
Küt böreği ve yağ oranı güzel ayarlanmış kaliteli bir etten yapılmış kıymalı kol böreği ve su böreği hepsi güzel olabilir haha acıktım sanırım 😃😃
00 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle patates :)) Fakat bu herkesin zevkine bağlı fakat etin fiyatını düşünürsek kıymalı artık yenemez durumda :)) Ispanak da tercih edilebilir ama ben patatesçiyim :)))
10 Yorumla - +1 yıl
Kendin yaptın kendin yiyorsun. Börek kargola bana pattisli olsun
00 Yorumla Borege en çok hangi iç çamaşırı yakışır okudum 🙈
12 Yorumla- +1 yıl
İki kisi oldunuz :)))
Patates 😋😋
Makarnalı börek de efsodur bu arada😋10 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum, bence de ıspanak
20 Yorumla Kıymalı böreği severim
20 Yorumlapatatesli ve pırasalı😋😋😋
10 YorumlaPatatesli böreğe bayılırım 🙂
11 Yorumla- +1 yıl
Bence patlican ve patates
10 Yorumla - +1 yıl
Patetasli tavuklu 😋😋
10 Yorumla - +1 yıl
Kıyma, peynir, bazen boş, bazen ıspanak
10 Yorumla - u+1 yıl
Ispanaklı ve kıymalı börek için neler yapmam ki.☹️
10 Yorumla - +1 yıl
Peynir maydanoz pul biberli güzel ya😀😀
10 Yorumla Soğansiz harca kimse börek harcı demez😁
10 Yorumla- +1 yıl
bence patates çok yakısıyor lezetlı oluyo
10 Yorumla ıspanaklı bencede çok lezzetli🌺💫💭👼
10 Yorumla- +1 yıl
Kıymasız böreğe börek demem.
11 Yorumla - +1 yıl
İç harçların hepsi yakışıyor böreğe
10 Yorumla Ispanak harici her şey olabilir :d
10 Yorumla- +1 yıl
adres alıyım :d
14 Yorumla- +1 yıl
Sizi Antalya'ya alalım o zaman 😂
- +1 yıl
Sahalarda yoktunuz 🤔
- +1 yıl
Geliyorum hemen. Sıkıldım bu sahalardan :d
- +1 yıl
Bazen sıkıyor evet 😬
- +1 yıl
patates ve kıyma seviyorum..
10 Yorumla - +1 yıl
Maydonozlu peynir bence
00 Yorumla Pırasa ve havuç kesinlikle denemelisin
00 Yorumla- +1 yıl
peynirli ve ıspanaklı 😋😋
00 Yorumla - +1 yıl
Ispanak ya da boş börek
00 Yorumla - +1 yıl
patates har, ç her şey
00 Yorumla - +1 yıl
Güzelmiş. Nerdeysen gelelim.
00 Yorumla - +1 yıl
Patates
20 Yorumla - +1 yıl
Ispanak
20 Yorumla Ispanak bence.
20 Yorumla- +1 yıl
patates kiyma ispanak
20 Yorumla - +1 yıl
Ispanak ve patates
20 Yorumla Zevkler ve renkler tartışılmaz ama, bence patates.
10 Yorumla- +1 yıl
Kıymalı 😍
10 Yorumla - +1 yıl
Kıyma
10 Yorumla - +1 yıl
Ispanaklı, peynir...
10 Yorumla - +1 yıl
Patates
10 Yorumla Patates
10 YorumlaIspanak net
10 YorumlaPatates tabi.
10 Yorumla- +1 yıl
Patates
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 4,2b cevap paylaştı. Patates ve ıspanak.
10 Yorumla- Devamını Gör (36)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Börek denilince akla binbir çeşit gelir.
Osmanlı mutfağında, Sefarad Mutfağı'nda yeri ayrıdır. El açması, hazır yufka ile, makarna, patates bilumum sebzelerle çeşit çeşit yapılır. Börek çeşitleri hayalleriniz ile sınırlıdır sadece. Benim favorim annemin büzme böreği, lor peyniri, kaymak ve tereyağı ile yapılan çok kolay ama bir o kadar lezzetli börek. İçine koyacaklarınızı çeşitlendirmek kolay. Mesele tekniği anlamak.
Peki böreğin püf noktaları nedir?
Kısaca börek denilince herkesin ağız tadına uyan harika bir tat olur. Dolabınızda dünden kalan et soteyi sebzelerle zenginleştirirsiniz bir yemek daha olur.