Hangisi senin damak zevkine daha uygun mayalı pişi mi, kabartma tozlu pişimi?GÜNAYDIN ♥️♥️♥️♥️ Yeme & İçme fenomeni olarak ilk sorum gelsin o zaman🥰 Ben mayalı pişi yemeyi daha çok seviyorum, içi boş değil ve daha güzel bence.. Kabartma tozlu pisinin içi boş olduğu için tercih etmiyorum fakat daha az yağlı olduğu için daha sağlıklı gibi.. Peki senin tercihin hangisinden yana?
Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine maya, şeker ve ılık suyu alalım ve maya çözünene kadar karıştıralım sonrasında üzerini streç film ile kapatarak 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için bekleyelim süre sonunda streci açarak biraz un ve tuzu ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım kalan unu da yavaş yavaş ilave edelim hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim hamurumuzu güzelce yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez ile de sararak 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım 1 saat sonunda mayası gelen hamurumuzu un serptiğimiz tezgah üzerine alarak bir kaç kere daha yoğuralım ve havasını alalım. Hamurumuzdan parçalar kopartalım ve beze haline getirelim ben 16 adet beze elde ettim oluşturduğumuz bezelerin her birini merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açalım açtığımız bezelerin orta kısmına ise ucunu una batırdığımız oklava ile delikler açalım hazırladığımız hamurlarımızı kızdırdığımız sıvı yağ içerisinde arkalı önlü olacak şekilde orta ateşte pişirelim tüm bezelerimiz bitene kadar çevirerek kontrollü bir şekilde pişirelim.
Hayırlı uğurlu olsun fenomenlik🤗 Ben kabartma tozlu olanla büyüdüm. Annem onu çok sık yapardı Adını üçgen hamur koymuştuk. Diğerine göre çok daha hafif oluyor. Süre olarakta kabartma tozlu olan çok çabuk oluyor. Mayalı olanı daha çok sevmeme rağmen daha az yapıyorum bu sebeple.
Damak zevki demeyelim de pişirm süresi ve kolaylığı için kabartma tozu daha iyi. Hem maya bazen ski olur ya da gerekli derceyi tutturamıyorsunuz iyi mayalanmıyor hamur hem mayalısı biraz ağır oluyor.