Arkadaşlar öncelikle herkese selam. Yeni bir işe gireceğim şu an işe giriş aşamasındayım. Yeni mezunum ve adam akıllı çalışacağım ilk işim olacak bu. Bir şirket. Yalnız kafama takılan şu. Ben öğlen saatlerinde asla yemek yiyemem. Mideme de dokunur. Beslenme düzenim farklı. Yiyeceksem de çok hafif şeylerle geçiştiririm. Meyve, sandviç vs. gibi. Kahvaltı türü yani. Bu şirketinde yemekhanesi varmış. Sizden fikir istiyorum nasıl yapabilirim? Yanımda kendi düzenime göre bişiler götürsem bu tuhaf mı olur? Tecrübelerinizi ve gördüklerinizi aktarırsanız çok sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYooo niye tuhaf olsun kendi evinden yanında hafif şeyler getir iş yerine soran olursa şimdi burada yazdıklarını onlara da söyle mideme dokunur diye hafif şeyler yemeliyim diye eminim onlar da anlayacaktır seni. Yemekhaneye gitmek şart değil ki.
01 Yorumla
Soran+1 yılİş yerinde yeni olacağım için muhtemelen özellikle ilk gün dikkatler insanın üzerine çekilecektir biraz. Diyelim öğlen yemeği teklifi geldi birilerinden. Reddetmekte istemem oldukça ayıp olacaktır. Yanımda getirsem atıştırmalık kendi düzenime göre öyle de nasıl olur bilemedim. Yemek kartı vermiyorlarmış çünkü direkt yemekhane varmış. Ne gerildim takıldım kaldım bu kadar bilemedim bende yahu :) İnanın normalde öğlen asla yemek yiyemiyorum ki günde sadece iki öğün yemek yerim. Kahvaltı ve akşam yemeği. Akşam bile mideme dokunmayacak (gastritim var) ekşime yapmayacak yemekler tercih edip öyle yerim.
En İyi Cevaplar
Durumu & ortamı az çok anladım fakat soran olursa ben daha sağlıklı beslenmeyi seviyorum diyebilirsiniz. Bende eskiden öyleydim artık yemiyorum. Insanlar sorduğunda bu cevabi verdim. Zamanla zayıflamaya başladım & bi baktım insanlar benim taktiği uygulamaya başlamış. Yani fazla takma kafana. Herkesin yaptığını yapmak zorunda değilsin. Bu senin vücudun & kararın!
01 Yorumla
Soran+1 yılKendime göre uzun süredir uyguladığım beslenme düzenim var. Öğlen yemek yemiyorum. Midemi küçülttüm ve ona göre besleniyorum. Öğlen çok acıkırsam da öyle atıştırıyorum. Meyve, kuruyemiş, sandviç gibi. İlk işim olacağı için fazla önemseyip kasıyorum kendimi sanırım. Halbuki herkes özgür ve kendi kararlarını verebilmeli. Haklısınız, teşekkür ederim ❤️🙏🏻
+1 yılkabka işin hayırlı olsun önce.. ama daha bismillah dikkatleri olumlu veya olumsuz üzerine çekme derim. 2 kaşık ondan 1 kaşık diğerinden alırsın birtaz böyle devam et. hemde belki yeni işin, arkadaş gurubuyla yemen seninde iştahını getir bilir.
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) İlk iş heyecanı ne zor şeymiş yahu. İnsan o günü düşünüyor duruyor başka da bir şey düşünemiyor. Çok gerginim :)
- +1 yıl
rica ederim. normal.. inşallah 1 ay sonra aylığını alacan. güzel bir duygu ollur
Soran+1 yılRabbim hayırlısını versin İnşallah. Umarım her şey yolunda gider. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
- +1 yıl
rica ederim. amin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİlla yemekhaneye gitmek zorunda değilsin. Millete ilk zamanlar meraklılar olacağı için biraz açıklama yaparsın sadece ya da olduğunn yer müsaitse orada ye...
15 Yorumla
Soran+1 yılDuruma göre bakacağım o halde.. Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız :)
- +1 yıl
Bu kadar kasma ya, iş nedir ki bu kadar gerildin, milleti boş ver kafana göre hareket edersin, senin ne yediğinden kime ne☺
Soran+1 yılAnlamadım bende ya hiç bilmiyorum neden böyle oldu. Yaşım genç yeni mezunum ve ilk iş tecrübem olacak stajlardan sonra vs. Şirket bünyesinde bir de. Gerim gerim geriliyorum. Sürekli ilk iş gününü düşünüp duruyorum. Beslenme düzenim farklı. Öğlen mümkün değil yemek yiyemem çok ağır gelir mideme. Az yemek yiyip iki öğün besleniyorum sadece midem buna alışık. Öğlenleri de evde acıkırsam falan hafif şeylerle geçiştiriyorum. İnsanlar acaba dedim bunu tuhaf karşılarlar mı? Kafama bir de bu takıldı sizlere sormak istedim :) Allah’ım yardımcım olsun heyecanlıyım 🙏🏻
- +1 yıl
İlk olduğu için bunlar normal ama bu kadar gerilme, yemeği hiç dert etme. Millet tuhaf karşılasa bile ne olur ki öyle birsey olmaz ama boş ver herkesi, sen keyfine bak...😄 kolay gelsin şimdiden
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ❤️ Umarım her şey yolunda gider 🙏🏻❤️
+1 yılilk 1 2 gün duruma bakarsın sonrasında olay çözülür
10 Yorumla
+1 yılTuhaf olmaz. Soranlara durumunu anlatırsın geçersin.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 678 cevap paylaştı. Canın ne istiyorsa onu yersin. Zorunlu değilsin orada yemeye
10 Yorumla
+1 yılYemek zorunda değilsin. Olduğun yerde atıştırırsın
10 YorumlaOzaman pamuk eller cebe
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi kafama göre takılsam yemekhaneden yemek yemesem sorun olur mu? Tuhaf karşılar mı insanlar sizce?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 564 cevap paylaştı. Sorun olmaz
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İş yerinde öğlen yemeği yemek istemiyorum. Ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat