Köfte yapmak istiyorum, köftenin içine ne koyulur? Köfte içi nasıl hazırlanıyor, soğanı falan doğrayarak mı koyuyoruz yoksa rondodan geçirsek oluyor mu?
Merhaba 🖐Bayat ekmek kullan köfte harcı kullanmak istiyorsanız kullanın yoksa ekmek içi kullan somun olabilir ya da bayat bir yumurta harcı tuz karabiber baharatları işte yarım kilo kıyma bir de maydanoz soğan ve kırmızı biber yeşil de olabilir tercih meselesi çok ince doğranmış. Hepsini al karıştır yuvarlak yap ya fırına at ya kızartması ya da mangalda Adana tarzı mükemmel oluyor yanında domatesli böyle patates kızartması tarzı birşeyler afiyet olsun.
MALZEMELER250 gram kuzunun döş kısmından çekilmiş kıyma750 gram dananın döş kısmından çekilmiş kıyma2 adet orta boy kuru soğan2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı karbonat1, 5 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI
Soğanımızı robotta iyice çekip avuç içinde suyunu sıkıp yoğurma kabına alalım. Dileyen rendeleyedebilir yine soğanın suyu sıkıldıktan sonra eklenmeli. Tüm malzemeyi yoğurma kabına ekleyip 15 dakika boyunca ( bu süreye mutlaka uyulmalı) kıyma macun kıvamına gelene dek yoğurulmalı ya da hamur yoğurma makinasında plastik uçla makinada karıştırarak yoğurabilirsiniz. Kıymamızı temiz başka bir kaba alıp üzerine streç folyo değecek şekilde kapatıp poşetleyelim ve 24 saat mutlaka buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen kıymayı elimizi arada hafifçe yağlayarak dilediğimiz gibi şekiller verelim ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim ve 250 derecede önceden ısıttığımız fırının alttan ikinci rafında çok fazla kurutmadan hafif kızarınca çıkarıp servis edelim. Ben fırında patates ve sebze eşiliğinde servis ettim sizlerede tavsiye ederim fırındaki sebzelerimin pişmesine yarım saat kala köftelerimide koydum ve aynı anda sıcacık ikram ettim. Dileyen tavada veya mangaldada bu harika lezzeti yapabilir. Tüm aşamalara harfiyen uyarak harika orijinal İnegöl köftesi yapıp övgüler almak elinizde sevgilerle
1. Derin bir kaba soğan rendelenir.2. Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak , baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.3. Güzelce yoğrulur4. Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir5. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.6. Yanına patates ve biberde kızartıp servis yapabilirsinizAfiyet olsun :)
Ben şöyle yapıyorum , 1 tatlı kasigı karabiber , kirmizi biber , belki biraz pul biber ve biraz tuz koyuyorum dagılmaması icin bayat ekmek varsa suyla ıslatıp suyunu sıkıyorum ve ekliyorum , daha sonra 1 tanr orta bot soganı rendeliyorum bir kabın icine sonra sularıni iyice sıkıyorum ve harcın icine ekliyorum , bazen de 2 veya 3 dis sarımsak rendeleyip koyuyorum ve iyice yoguruyorum.
seviyorsan ince doğramış maydonoz kıyılmış soğan biraz galeta unu karabier tuz kimyon azıcık z. yağı bazen bir diş sarımsağı rendeleyip koyuyorum güzel bir aroma veriyor
Ben soğanı rendeliyorum, maydanozu incecik dogruyorum. Bazen sarımsak da eklerim. Karabiber, kimyon, tuz vs baharatları ekliyorum. Bazen direk köfte baharatı alıyorum. Yumurta galeta vs koymam icine, ne dağılır ne bir şey. Miss gibi 🥰🥰
bir yumurta sarısı, kekik, karabiber, pulbiber, tuz ve soganin rendelenip sıkılan suyunu da ilave ediyorsun.. yoğurdukca az galete unu ilave ediyorsun ve bir saat kadar bekletiyorsun mis gibi oluyor..