Kırmızı et ve beyaz et yemeklerde çok konuşulur. Peki ya balık? Soğuklar başlayınca balıklarda tezgahlardaki yerini almaya başladı. Söyleyin bakalım, balık yemeği seviyor musunuz?
#şimşek ⚡
#şimşek ⚡
Cevap
30Cevap
Kesinlikle çok severim.. Sağlık açısından da oldukça yararlı olması, tercih nedenlerinin en önüne geçiyor..
Her ne kadar ülkemizde balık yemek artık lüks haline gelse de, yemeyi evet gerçekten de çok severim..
Kendi evim dışında, Türkiye nin denizi olan her ilinde de, her mevsim yemişliğim vardır..
Çok fazla hem de ya yerken doyduğumu bile anlayamıyorum o yüzden duramıyorum balık yerken 😄😅
Severek tüketiyorum. Haftada en az 1 kere menü de olur kendileri.
Mevsimine göre doğru balık doğru pişirilme yöntemi ile lezzetli olur :)
Izgarada balık ve yanında roka salatası süper olur.
Somon coğunlukla haftada 1 kez, içerdiği yağlar bakımından çok zengin.
Et ve tavuk çok yemiyorum balıkda pek sevmezdim ama bu aralar seviyorum.
Pek sevmen daha doğrusu bence herkes güzel yapamıyor
Evet severim bizim evde her çeşit et balık tüketilir
Çok severim, özellikle levrek ve somon, roka salatasıyla🤤
Bayılıyorum sevmek ne ki
Evet cok seviyorum özellikle somon baligi 🍣
Kılçıksız Turna harici sevmem.
Biz baliği sevmeyeceğuz Ha uşak ha :)
Sevmiyorum yemiyorumda
Deniz ürünü tüketmiyorum.
Somon hamsi ve barbun seviyorum bi tek
Balık sevilmez mi birde yanında rakı ne gider..
Yanında rakıda olacaksa evet
Evet ama kılçıksız olacak.
Sadece hamsi ve uskumru
Günde üç öğün yesem hayır demem...
Çok seviyorum limonla daha güzel
Severim ama kilcik yoruyor sogutuyor
Çok severim özellikle çipra ve lüfer.
Bende severim
pek sık yemesemde severim..
Seviyorum ama alerjim var😏
karadenizliyim ama sevmem..
Seviyorum
Hangi balığı seversin
Sevmem
cok severim 😊
çok seviyorum
Hamsi tava candır
Çok severim
orta
Sevmiyorum
Evet severim
Evet çok güzel bir nimet
balik guzel olursa yerim
Evet seviyorum.
bayılırım hele ki somon ızgara müthiş olur
Severim tabii
Sağlık açısından yenmeli
Balık ve Kırmızıgül et den nefrettt ederim
Hiç sevmem
Severim
Evet severim
balık sevilmezmi özellikle ısgara
Etin her türlüsünü seviyorum😀
çook severim
Azcık
Severizzz
Yerim severim balığı
Yanında rakı varsa evet
Hayır sevmem.
Seviyorum.
Severim güzel olur
Evet
Hayır ama olsa yerim
Severim balığı.
Merhaba,
Benim gibi balık severleri burada görmek nasıl mutluluk. Tam balık mevsimine giriş yaptığımız bir dönemde farklı tekniklerle güzel balıklar pişirebiliriz.
Hem kolay hem de ulaşılabilir malzemelerle yapılabilecek birkaç balık tarifi paylaşacağım.
Viraa mutfak diyorum :D
KREMALI LEVREK BUĞULAMA
Malzemeler
Yapılışı
Zeytinyağını tencerede ısıtıp mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Suyu ekleyin ve orta ısılı ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kremayı ekleyip 1 dakika daha pişirin. Levrek filetoları fırın tepsisine dizin. Mantarlı harcı üzerlerine yayın. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
FIRINDA SEBZELİ BALIK
Malzemeler
Yapılışı
Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyum folyonun üzerine alın. Kabak, domates, limon, soğan ve sarımsağı üzerlerine dizin. Zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
SOSLU BALIK KÖFTESİ
Malzemeler
Yapılışı
1 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz ekleyip sosu ateşten alın. Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balıketi, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın. Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.
SARIMSAK, LİMON VE FESLEĞEN İLE IZGARA SOMON
Malzemeler
Sos için
Somon için
Yapılışı
Sos için zeytinyağı dışında tüm malzemeleri el blenderıyla karıştırın, ardından yavaş yavaş zeytinyağını yedirin. Bu sırada blenderdan çekmeye devam edin. Yapışmaz bir tavayı iyice kızdırın. Zeytinyağını gezdirin. Balığı tuz ve karabiberle ovun, tavaya alın ve her iki yüzünü de iyice kızartın. Sosu ile servis edin.