En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bu kesinlikle kişisel bir tercih. Her bireyin damak tadı, zevki başka oluyor. Ama şöyle de bir gerçek var ki herkes her yemeği de güzel yapamıyor :) Asla ağzıma sürmem dediğin ya da görünce midem bulanıyor dediğin bir yemeği başka birisinde yediğinde tadı muhteşem geliyor, beğeniyorsun hatta vazgeçilmezin bile oluveriyor. Ben biraz bu yüzden de damak tadından farklı olarak el lezzetinden de değişim olabileceğini düşünüyorum. Benim tercihim yaprak sarmasından yana çünkü yaprak sarması her zaman yenilebilen bir yemek. Her mevsime de çok güzel gidiyor. Elbette yaz mevsiminde olan yaprağın lezzeti çok daha başka kış mevsime göre olanlardan. Çünkü kışları basma denilen salamura yapraklar, yazları dalından koparılan yapraklar kadar lezzetli olmuyor. Yazları koparılıp, sarılan yapraklar hem daha taze hem daha canlı hem de daha nazik oluyor. Böylece ülser, reflü gibi mide rahatsızlıkları olan kişiler içinde çok daha iyi oluyor. Ama lahana sarmasını da düşünürsem elim ona da gitmiyor değil çünkü lahana sarmasını da aşırı severim. Lahana sarmasının yapımı, yaprak sarmasının yapımına göre çok daha kolay bence. Ama lahana sarmasını yaptığımda ev rezalet kokuyor. Açık alanda yaparsan tabi ki de sıkıntı olmaz, ama çoğu kişinin evi bahçesiz ve balkonsuz olduğunu düşününce elbette yaprak sarması daha kolay bir tercih oluyor. Lahanının iyisini bulmakta pişirmek kadar zor bence. Kışın iyisini bulacaksın üstüne bir de soğuk zamanlarda pişireceksin. Lezzeti güzel, ama maalesef o kokusu yok mu :( resmen perdelerime siniyor. Sonrasında da kaç saat evi havalandırmak ile uğraş dur. O yüzden ben bu tercihimi yaprak sarmasından yana yapıyorum :) maalesef lahananın çok eksisi olduğu için lahana sarmasını eliyorum. Şimdi aklıma düştü, akşama yaprak sarması pişireceğim :)
10 Yorumla
- +1 yıl
her ikisini sevdiğim ve sevmediğim yanları var mesela yaprak sarması tuzda bekletildiği için her zaman yediğimde bana tuzlu geliyor ama yaprak sarmaya hiç bir zaman hayır demem peki ya lahana sarması? daha önce hiç yememiştim ve ön yargım vardı lahanayı sevmediğim için güzel olmaz diye düşündüm daha sonra akrabalarım yemek için zorladı ve tadına bayıldım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- +1 yıl
Lahana sarmasını özellikle kış aylarındaa yanında yoğurtla yemeyi çok seviyorum lahana sarması piştikten sonra demlenip hafif ılık olunca soğuk yogurtla buluşturmak ayrı biz lezzet katıyoor..
Üzüm sarmasına bayılıyorum😍 yaz kış gece gündüz fark etmeden her zaman yiyebileceğim mükemmel
bi lezzet kendisii.👌
Üzüm yaprağı sarmasının lezzetine lezzet katan noktalardan birisi de dinlendirilmesidir..
Pişirildikten sonra değilde bir günnn sonra soğuk tüketmeyii ve üzerine ek olarak bolca limon🍋 sıkıp yemeyi çok seviyorum 🤤🤤10 Yorumla - +1 yıl
Çok yemek seçen biri değilim hatta kötü olan yemekleri dahimisafirliğe gittiğimde kırılmamaları için yerim.
Ancak lahana gerek kokusu gerek çocukluğumdan kalan bir travma olsun
Beni çok etkileyen bir sebze
Lahana turşusu yiyebiliyorum
Ama pişmiş lahana tüketemiyorum
Üzüm yaprağı sarma konusunda rakip tanımaz lezzette ve bir efsane bence
Çok sarma saran ve seven biri olarak.
Incecik ve sıkı sararım zeytinyağlı 😍30 Yorumla İkisini de severim ama yaprak sarması 2 tık önde bende hayatım😋😍
12 Yorumla- +1 yıl
Not alındı bunlar 😘🥰😂
- +1 yıl
Birinci önceliğim tabii ki yaprak sarması. Zeytinyağlı (kuşüzümü ve çam fıstığı olmadan) veya kıymalısı farketmez, bir oturuşta 4-5 kişilik yiyebilirim.
10 Yorumla - +1 yıl
Peki ikisini de sevmiyor oluşum ve evde en çok pişen yemeğin sarma olması☹️😬
10 Yorumla - +1 yıl
Ayrım yapamam ki ya ikisi de benim göz bebeklerim 😄😍 Keyifli geceler..
10 Yorumla - +1 yıl
Var ya BA-YI-LI-YOR-UM yaprak sarmasına. (Kıymasız ve soğansız olması şartı ile)
10 Yorumla Lahana sarması da çok güzel ama yaprak sarması bir başkadır ❤️
10 Yorumla- +1 yıl
yaprak sarması bombos bi yemek yapragın icine pilav koyup yiyosunuz bide sarması cok gereksiz vakit kaybı iki saniyelik tatsız yemek icin saatler harcamak akıl mantık isi degil (cok iyi sarma sararım btw) lahana sarması da aynı sekilde ama sarması o kadar zor degil ayrıca lahananın tadı da var o yuzden olumune lahana teseklr
00 Yorumla - +1 yıl
İbrahim Tatlıses kabak tatlısından nasıl tiksiniyorsa lahanadan aynen öyle tiksiniyorum. Forever Zeytinyağlı dolma.
10 Yorumla - +1 yıl
Yaprak sarması tercih ederim ama lahanayı da es geçmem. Hele yerken üstüne nar ekşisi dökeceksin! Offf! Harika... Yaprak ise kendisi efsanedir zaten
11 Yorumla- +1 yıl
Bence lahana
- +1 yıl
Tabiki yaprak sarması lahana sarmasınin da tadı hemen hemen aynı aslında ama yaprağa göre biraz daha mayhoş ve sert yaprak sarması candır 😂
00 Yorumla Pişerken kokusunu almamak şartıyla lahana..
Ve her durumda yaprak.
Yani sonuçta her ikisi 🌼00 Yorumla- +1 yıl
Lahananın kokusunu hissedince tansiyonum düşüyor o derece sevmiyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Lezzet bakımından vazgeçilmez bir yiyecek benim için
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 857 cevap paylaştı. Yaprak sarması tabisi Çok lezzetli olur ☺️ çokda güzel yaparım kendime güveniyorum bu konuda ☺️
00 Yorumla- +1 yıl
Yaa koymayın şu yaprak sarmaları buraya canım çekiyor
00 Yorumla Yaprak sarmasının yerini tutmaz ama lahana sarmasını da severim...
00 Yorumla- +1 yıl
İkisini de çok severim ama tercihim zeytinyağlı yaprak sarmasından yana.
00 Yorumla - +1 yıl
İkisi de çooook lezzetli, evlat gibiler guzum kıyaslayamammm😄😄
00 Yorumla - +1 yıl
Lahana hiç sevmem ama dolması güzel oluyor genede üzüm yaprağı ile sarma favorim
00 Yorumla - +1 yıl
Lahana sarmasının yerinde bende ayrıdır çok zor soru😹
ama yaprak sarmasını seçicem galiba.00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 330 cevap paylaştı. Yaprak sarmayı çok severim ama lahanayıda etli ayrı severim
00 Yorumla- +1 yıl
Lahana yaprağın yerini tutmaz beee
Dut yaprağı ya da üzüm yaprağı 😊00 Yorumla - +1 yıl
İkisimide swvwrim laradenizli oşarak lahanayı daha çok severim 😂😂
00 Yorumla Bence lahana bile yaprak sarmasını yemek isterdi cxqwçöq
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 902 cevap paylaştı. Lahana leş kokuyor yiyeni de anlamıyorum
20 Yorumla- +1 yıl
Kıymalı ise lahana sarması, zeytinyağlı ise yaprak sarması
00 Yorumla - +1 yıl
Çok zor bir soruydu bu haksızlık bu 😊😊
30 Yorumla ikiside ayrı güzel... seçemeyiz aslında...
20 YorumlaBluecupcake isimli hanımefendi yemek düşkünü herhalde sürekli yemekle ilgili sorular soruyor :)) soruya cevap olarak ise yaprak sarması
00 Yorumla- +1 yıl
İkisini de severim ama soğuk olacak ve limon tabi
10 Yorumla Lahana sarması tabikide
10 Yorumla- +1 yıl
Yaprak bir numara herzaman
10 Yorumla baklava lı sarma çıkarmışlar baya iyi yedim
10 Yorumla- +1 yıl
Tabii ki de yaprak sarması.
10 Yorumla - +1 yıl
İkiside vazgeçilmezim💋
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Seçemem
Ikisinide seviyorum10 Yorumla- +1 yıl
Yaprak lahana yiyemiyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Yaprak sarması bol limonlu 😍
10 Yorumla - +1 yıl
Yaprak demeyende ne bileyim yaniğ
10 Yorumla - +1 yıl
Zeytinyağlısına bayilirim
10 Yorumla Çok zor soru ama lahana ya.
10 Yorumla- +1 yıl
İkisi farklı sikletlerde
10 Yorumla Tabi ki de yaprak sarma bir tencereyi tek başıma bitirmişliğim var
00 Yorumla- +1 yıl
ikisine de allahu akbar diyorum.. uzun zamandir yemiyorum.. alla hu akbar
00 Yorumla - +1 yıl
Bu evlat ayırmak gibi bir şey 😂 ikisini de seviyorum
00 Yorumla - +1 yıl
ikiside çok iyi ama lahana biraz daha ağır basıyor güzel yapılırsa tabi
00 Yorumla yaprak sarması kesinlikle 😋😋 çokta güzel sararım 🙈
00 Yorumla- +1 yıl
Yaprak sarması adam gibi adamdır lahana sarması adanalı ronaldodur
00 Yorumla Ah nasıl seçilir ikisi de biriciğim. Seçmem gerekiyorsa sarma 1 tık önde 🥺
00 YorumlaYa herhangi bir seçim yapamam ikisi de dünyanın en mükemmel yiyeceklerinden
00 Yorumla- +1 yıl
Of of of ben lahana severim.
00 Yorumla İkisinide cok seviyorum 😂
00 Yorumla- +1 yıl
İkisini de pek sevmem ama tercih edeceksen yaprak
00 Yorumla - +1 yıl
Yaprak sarması şöyle şerbete batırıp yiyince mmm😋
00 Yorumla - +1 yıl
İkisini de tercih ederim ama oyum yapraktan yana
00 Yorumla - +1 yıl
Tabii ki yaprak sarması
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 835 cevap paylaştı. Tartışmasız yaprak 😋😋
00 Yorumla- +1 yıl
Ölümüne yaprak sarması
00 Yorumla - Devamını Gör (55)
Detaylı bilgi
Merhaba,
Yaprak sarması severlerden biri olarak, leziz bir tarif paylaşmak istedim. Eğer yapmak isteyen arkadaşlar olursa tarif burada bulunsun. :D
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
MALZEMELER
Hazırlanışı
Üzüm yaprakları kaynayan suda haşlanarak soğutulur. Zeytinyağında dolmalık fıstıklar pembeleştirilir ve ince doğranmış soğanlar ilave edilerek sotelenir. Soğanlar renk almaya başlayınca pirinç ilave edilerek kavrulur.
Tuz, şeker, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilerek suyu verilir ve kapağı kapatılarak kısık ateşte suyu çektirilir. İnce doğranmış dereotu, maydonoz ve taze nane ilave edilerek yapraklara sarılır ve tencereye dizilir.
Zeytinyağı, limon suyu ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişen dolmalar soğuduktan sonra meze tabağında kullanılacaksa bir tanesi porsiyon olarak kullanılacaksa tamamı domates ve limon ile süslenerek servise sunulur.