Arkadaşlarla konuşurken bu soruya değinildi. Ben çok severim esnaf lokantalarını. Yemekleri lüks mekanlara göre daha güzel ve ortamları aşırı sevgi dolu. Arkadaşım bunu fakirlik olarak algıladığını dile getirdi. Sizce de öyle mi?
Esnaf lokantasında yemek yemek fakirlik göstergesi midir?
Küçük esnaf büyük esnaf vardır senin bozuk arkadaşın küçük esnafı küçümseye çalışmış sadece ama küçük esnafların yerini büyük esnaflar tutamaz bunun fakirlikle zengiille bie alakası yok gibipte Nusret gibi bir yerde bir yemege 250 lira para vermek zengin yapmaz ne m. al oldugunu gösterir kişinin
Yani orta halli insanlar da yer ama zengin olup da esnaf lokantasında takılmak da bir fantezi olsa gerek daha bol çeşitli kaliteli lüks restorantlar varken
Lüks lokantalarda yemek yemek tamamen parayı çöpe atmak bence. Sırf öyle değişik çatal kaşık koydu ve masaları koltukları felan farklı diyede havaya para atılmaz diyorum.
Ben mesela İstanbul'da bir kişiyle esnaf lokantasına gitmiştim. Yemekleri gerçekten ucuzdu ama bir okadarda lezzetliydi.
Hayır değildir ben çok yerim ama bunu lezzet için yemek başka pintilikten yemek başka Bazı insanlar pinti oldukları için sadece oralarda yiyor onları da anlamıyorum tamam paraları saçma ama insan bir değişikşik yapar anı biriktirir kendine gider nir yerlere
esnaf lokantası severim. çok pahalı esnaf lokantaları da bilirim uygun olanları da bilirim. izmirde sevim ve adil müftüoğlu, pahalı olan esnaf lokantalarından sayılabilir. ille de zengin hissetmek istiyorlarsa orada yiyebilirler
Tamam ben de severik esnaf lokantalarını ama yemekleri lüKS mekanlada göre daha güzel olayı biraz abartı sanki :d kültürel damak zevkimize daha çok uyuyor olabilir, çeşitlerini başka yerde bulamayabiliriz o ayrı.
Arkadaşın aptal. Esnaf lokantası bi kültürdür. Lüx yerlerin tadı yeri ayrıdır. Ama esnaf lokantası da ayrıdır. Sanıyor musun ki o arkadaşın her gün oralardan yiyor? Boş boş konuşmuş
Hayır değildir bence fakir adam gider yer esnafta zengin gider restoran da yer. Düşün adam zengin bmv biniyor diğeri fakir eşşege biniyor bilmem anlata bildim mi 😀