Ben fritöz aldıktan sonra pek kizartma yapmıyorum ama kullanmadığım dönemde en fazla iki kere kullanıyordum sonrasında bir kavanoza koyup muhtarlıktaki atık yağ toplama kutusu atıyordum
Nasıl yani🙄 Kıazartıcağımı kızartıp döküyorum. Fritöz olayına karşıyım bana cok kirli bir ev eşyası gibi geliyor,, zaten çoook nadir kızartma yaparım onun içinde yağı kaldırmak gibii bir şey söz konusu olamazdı☺️
Evet gerçekten çok önemli yağı taş çatlasa iki kez kullanıp, atık yağ toplama kutusuna koymak.. Hem sağlığımız adına hem de doğayı, hayvanları, dünyayı korumak adına...🦄
Sadece patates kızartmışsam o yağı bir kere daha kullanırım. Ama biber, patlıcan, karnıbahar falan bunun gibi şeyler de kızarmışsa bir daha kullanmam atarım.
Patates kızartması yapıyorsam ve arada fazla gün farkı bırakmadan yani max 2 gün içinde tekrar patates kızartması yapacak isem kavanoza koyarım 2. kez kullanırım. Bu 3. kez asla olmaz.
Aslında burada ne kızarttığımda çok önemli yağın içinde parçacık bırakmayacak şey olması yağı kullanma sayını etkiler İçimde küçük parçalar kalıyorsa tekrar kullanma çünkü o parçalar yanıyor ve bir sonraki kızartmanda siyah siyah noktalar bırakıyor ve tadını bozuyor
Ben tavaya çorba gibi yağ boşaltmıyorum az yağ koyuyorum o yetiyor tekrar kullanmaya gerek kalmıyor.. sonuçta kızartma yağı çekiyor ne kadar yağ o kadar zarar
Tekrar tekrar aynı yağı kullanmam. Çok zararlı! Her kullanımdan sonra atık yağları topladığım bir kavanoz/şişe var orada biriktirerek, atık yağ toplama alanlarına bırakıyorum.