Yedikçe herkesi kendine hayran bırakacak , damak çatlatan cinsten pratik ve lezzetli tariflerle ufkumuzu genişletelim 😋
var mı iddialı bulduğunuz bir ara sıcak tarifi?
var mı iddialı bulduğunuz bir ara sıcak tarifi?
Çıtır Peynir toplarına bayılıyorum. Her markanın top peynirleri oluyor. Ben genelde Bahçıvan Peynir'in peynir toplarını kullanıyorum. Önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp derin yağda kızartıyorum. Mükemmel bir ara sıcak oluyor. Ama soğutmadan tüketin. Yoksa uzamaz ve benim bulduğum lezzeti bulamazsınız.
Sucuklu milföy yapıyorum ama oda çok uğraştırıyor yaa amannn diyorum bazen..
Teşekkürler..
Cevap
9Cevap
Şimdiden afiyet olsun diyerek tarifime geçiyorum :)
Afiyet olsun
Milföy kızartması
Milföyleri önce bölüp 2 adet kare elde ediyoruz ardından kareleri üçgen şeklinde kesiyoruz tekrar içine Peynir ya da sevdiğiniz bir iç harcı koyup katlayın bol kızgın yağda orta ateşte pişirin puf puf oluyor fırından daha lezzetli oluyor
patates kroket- peynir pane -mitite köfte- paçanga börek- avcı böreği -çin böreği --krep --tepsi böreği-milföy kızartmai. vs
Hazir pişmiş yufka arasina peynir rendeleyip sonra istediginiz sekilde katlayip hafif siviyagda kizartmak. Deneyin mük👌
Pek bir bilgim yok sadece klasik olanları biliyorum anlarsınız ya
Pek bi bilgim yok ya yemek konusunda klasik şeyleri bilirim
Hiç sevmiyorum yemek yapmasını ama hala öküz gibiyim
Su böreği sıgara böreği kahve
En iyisi pogca simit falan
Yedikçe yemek ttadi lezetli olmali
Ben bilmem yaparım belki
Hamur işinden uzak durmam lazm 😏
Bılmıyorum
Makarna
Lahmacun
Merhaba,
Birbirinden lezzetli arasıcak alternatiflerinin reçetelerini paylaşacağım. Vaktiniz ve malzemeniz varsa kesinlikle denemelisiniz.
İlk tarifim humus sevenler için.
Humus Kroket Malzemeler:
Yapılışı:
Haşlanmış nohutları su ve sarımsakla beraber blender da çekin içine kimyon limon suyu tahin tuz karabiber, kırmızı toz biberi koyun karıştırın, karışıma şekil verin. Yumurtaları çırpın hazırladığınız humusları önce una sonra çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa veya japon ekmek kırıntısı pankoya bulayın kızgın yağda kızartın, servis edin.
Yine enfes leziz ve pratik ikinci tarifim geliyor.
Buğdaylı Kaygana Malzemeler:
Yapılışı
Geniş tavada yağı eritin, yumurtaya un ve tuz ilave edin iyice çırpın. Haşlanmış buğdayı ilave edin. Çırpılan yumurta karışımını kızgın yağa dökün, kızardıktan sonra ters tarafını çevirin kızartın. Servis tabağına alın keserek sıcak servis yapın.
ve son vurucu tarifim, eğer içerisindeki mangoyu tercih etmıyorsanız tam mevsimi portakal veya mandalina dilimleri tercih edebilirsiniz.
Mangolu Dana Etli Bruchetta Malzemeler
Yapılışı
Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısınmasını bekleyin. Tavaya eti ekleyin ve etin rengi değişene kadar çevirin. Ardından sarımsağı ve hafif sararana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini serpin ateşten alın, taze soğanı, mango, ve kişnişi dana etine karıştırın. Ekmeklerin üzerine etleri oturun ve üzerlerine de kornişon turşu ve soğanı ekleyerek servis edin.