arkadaşlarımla bir yemeğe gideceğiz uzak doğu mutfağı varmış herkes sushi noodle falan yicek muhtemelen ama ben hiç beceremiyorum ya çatal bıçak istesem olur mu garip garip bakarlar mı :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba, gördüğüm kadarıyla bir çok yorum yapılmış fakat hepsini okumak için zaman ayırmadım. Chopstick kullanmada pek iyi olmayanlar için bir aparat var

temel şekli bu şekilde ve uzak doğu restoranlarında bulunuyor. İstemeniz halinde getireceklerdir. Herkes chopstick kullanmakta çok iyi olacak diye bir kural yok. Bence youtube üzerinden videolar izlemek yerine anı yaşamak, ana göre hareket etmek çok daha iyi gelecektir o stresi yaşamaktansa. Yine olmazsa çatal kullanırsınız ne olacak her şeyin bir başlangıcı vardır kimse anne karnında öğrenip doğmuyor ki dünyaya. Umarım yemeğiniz güzel geçer dileğinde bulunayım ben şimdiden. Sushiye yeni başlayacaksın anladığım kadarıyla. İlk başta içinde balık bulunanlarla başlarsan sevmeyebilirsin. Menüye iyi bak altında neler içerdiği yazıyordur muhtemelen zaten. Soya sosu kullanmayı sakın unutma asıl lezzet onda. Gari yemeyi unutma, gari ağızdaki tadı sıfırlamak için tüketilir aslında zencefil turşusudur. California rool sevebilirsin ama yerinde olsam maki söylerdim gerçi her sushi türü her yerde olmayabiliyor. Ama dediğim gibi sen daha sebze içeren pirinç roollara bak nefret etmezsin. Bu risklere girmek istemezsen de noodle yersin. Şimdiden iyi eğlenceler umarım sushiyi seversin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKullanmayan bir çok insan var burası Türkiye zaten, bunu isteyen tek sen değilsindir merak etme tuhaf karşılanacak bir durum değil
Fakat aşağıda bir hanımefendi çok güzel detaylı anlatmış, öğrenmek zorunda olduğun için değil ama öğrensen iyi olabilir senin içinde 😚10 Yorumla
+1 yılBir ortama girdiğimde insanların bakışlarını umursayan biri değilimdir. Geçen ay bende arkadaşımla gitmiştim, normal şekilde çatal istedim, yemeğimi yedim. Kimse umrunda olmasın ilk defa yiyen insanlar zorlanır zaten.
00 Yorumla
+1 yılHayır neden garip olsun ki? Kullanmayı bilmemek ayıp değil garip değil. Ama sosyete insanların arasında olacaksan o zaman burun kıvırırlar. Bir kuzenim arkadaşıyla birlikte Tayvan'a gitmiş. Orada da çubuk kullanılıyormuş yemek yemek için. Ama arkadaşı kullanmayı bilmediği için çatal istemiş anlayışla karşılamışlar. İlla gideceksen oraya her ihtimale karşın yanında çatal bulundur. Bir şey söylerlerse aldırma. Ayrıca suşi seveceğini düşünüyor musun?
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
30Cevap
Merhaba.. Gitdiğim uzak doğru restoranlarında bazen ben kendim bazen de arkadaşlarım çatal istemişti. Hiç sorun olmadan veriyorlar. Restoranda sorun olucak bir şey değil.
Arkadaşlarınıza geldikdeyse, eger bu yüzden size alay ediceklerse hiç arkadaş olmamanız daha iyi. Her kes o çubukları kullanmak zorunda değil..
Ama şunu da söylemek istiyorum. Aslında çok kolay. Şimdiden evde yoksa bile her hangi iki çubukla bunu deneyin. Hatta youtube-da bununla ilgili videolara da baka bilirsiniz.. Başarıcağınıza Eminim.70 Yorumla
+1 yılMerhaba 🎈
1-İlk olarak elinizi birisiyle tokalaşmak için uzattığınız gibi uzatın.
2-Çubuklardan altta olanı baş parmağınız ile elinizin geri kalanı arasındaki boşluğa ucu ortaya bakacak şekilde koyun.
3-Yüzük ve serçe parmağınızı aşağı doğru bükün, yüzük parmağınızı alt çubuğun altına sokun. Böylece çubuğun hareketini kontrol edebilirsiniz.
4-Üst çubuğu baş ve işaret parmağınızın uçları arasında tutun.
5-Orta parmağınızı yemek çubuğunun alt kısmına getirin ve yemek çubuğunun baş parmağınız, işaret parmağınız ve orta parmağınızın arasına yerleşmesine izin verin. Kalem tuttuğunuzu hayal edin.
6-Yiyecekleri alabilmek için üst çubukla yukarı ve aşağıya doğru hareket ettirin.
Afiyet olsun 😋😋
Bizim kültürümüzde olmadığı için kullanamamanız gayet normal ama bi kaç sefer deneyince çok basit olduğunu göreceksiniz. Her şeyin bir ilki vardır, başarılar. 👉☺💕👈
10 Yorumla
+1 yılBende bilmiyordum çatal istedim verdiler sonra lastikli çöpstik varmış acemi olanlara özel onu getirmişti garson dünyanın sonu değil yahu ayrıca Arap olanlar mesela yemeği elle yiyor ortalık yerde beterin beteri var haline şükür et sen en azından çatal kullanmak medeniyet var.
Olay büyüdü farkındayım :)00 YorumlaYeme & İçme konusunda 319 cevap paylaştı. Çok çekineceksen yanında saç lastiği götür ikisini yukardan lastikle tutturursan kolay kullanırsın. Ama bana kalırsa çatal iste bunda çekinecek bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılSushiyi ilk kez deniyenlere gösteriyorlar gittiğiniz yerdeki çalışanlar bende ilk kez gittiğimde göstermişlerdi çabuk alışmıştı ellerim tutabiliyordum chopstick. Beraber gittiğim arkadaşlarımın çoğu denememişti ama deniyenlerde vardı bilen birine rica et o göstersin
00 YorumlaChopstick zor bisey degil. Ama catal kullanmak istiyorsan cekinmeden soyle bunu. Kimsenin seni yadirgamaya hakki yok. Ister catalla yersin ister kasikla. Cekinme, ozguvenli ol. Catal verin uleyn de Arkadaslarina da chopstick sevmiyorum de. Nolcak yani
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerak ettim neden chopstick dediğinizi Çubuğa.. Amacınız özentilik mi? Yoksa uyduruk birşeyler bulmak mı? Hashi, kuàizi, chŏtkarak, takìap veya đũa Diyin bari.. Yabancı milletlerede rezil olmayın.. Sorunuza gelince merak etmeyin çatal bıçak ile yesenizde rezil olmazsınız maksat Sushi yedim diye havalanmak değil mi? check in yap yeter çatala bıçağa chopsticke takılma 👋👍
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO kültüre ait olmadığın için garipsenmesi garip olur. Sonradan öğrenebilirsin evet ama bu zaruret değil. Çatal bıçak gayet makul. Biz de spagetti makarna için çatalın yanına kaşık istediğimizde dangalak garson bizi yargılamıştı. Halbuki böyle bir yeme tarzı da var. Bilen bilir. Neyse. Elinle bile yiyebilirsin. Noodle için çatal kullanabilirsin. Tamamen senin keyfine kalmış.
00 Yorumlaİstersen veriyorlar da chopstick kullanmak başta zor gelir 3-4 gün kullansan alışırsın ben spagetti falan hep chopstick kullanırım sana da tavsiye ederim.
00 YorumlaBir şey demezler. Ama zor bir şey değil. Evde alıştırma yapabilirsin. Arkadaşım en son beceremediği için chopstickin tekini alıp sushiye saplayıp yemişti😅
00 Yorumla
+1 yılMerak etme kimse kimseye bakmaz ayrıca o kadar denedim hala ben de kullanmakta sorun yaşıyorum bazen. Çokta takma ama dene bence kullanmayı bir süre sonra alışırsın
00 Yorumla
+1 yılGenelde ilk kez gidenlere garsonlar chopstick kullanmayı gösteriyor. Bu kadar gerilmene gerek yok, rica et göstersinler.Ya da ellerinle yiyebilirsin. Çatalla pek yenebilecek bir gıda değil sushi.
01 Yorumla- +1 yıl
Lefkoşa ortam dikoda
+1 yılSuudi Arabistan’a gidiyorum, elimle yemek yerine çatal kullansam garip karşılanır miyim gibi saçma bir soru…
10 Yorumla
+1 yılNasıl rahat edecekseniz öyle yapın. Öğrenmek istiyorsanız da aparatları var onlardan isteyip, rahatça kullanabilirsiniz.
10 YorumlaBana göre çorba içmek için çatal istmeye benzer. Yemeğin özelliği o. Bence öğrenmek için ısrar etmeli.
112 YorumlaÖnce uğraş bence alaycı insanlar varsa zaten onlarla yemeğe çıkma daha iyi
20 Yorumla
+1 yılÇatal bıçak var. İstersen getirirler. Garipsenecek bir durum değil. Zaten çatalla yiyen tek sen olmayacaksın restoranda
00 YorumlaBen evde nadılı çubukla yiyorum alışmamışım gidene kadar sende evde ye. Bana şimdi soruyorlar nasıl bu kadar güzel çubukla yiyorsun diye
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUzak doğu restoranlarında chopstick kullanmayı bilmeyenler için bir aparat veriyorlar isterseniz size de verirler. Şöyle bir şey:
00 Yorumla
+1 yılErkek ise onu daha da etkilemek için bir fırsat, kız ise zaten sana gösterir neden bu kadar kastın ki
00 Yorumla
+1 yılSonuçta çok iyi bilmediginbir kültür sorun yok ben olsam yerim yani.
Ama ben biliyorum kullanmayı shsjs00 Yorumla
+1 yılbir şey olmaz. ama bence dene ve öğrenmeye çalış. zevkli ve o kültüre uygun yemek daha bir başka keyif verir
01 Yorumla- +1 yıl
Of
- Yeme & İçme konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılbilmemek sorun değil
bunu kafana takma problem.
normal ye.
cap-cop farz mı, sende ya 😅10 Yorumla Kullanması çok basit, youtube dan falan bakıp öğrenebilirsin gitmeden
10 Yorumla
+1 yılbende hiç bilmiyordum tam olarak 1 dakikada öğreniyorsun hiç gözünü korkutma
10 YorumlaBu, Türk restaurantına gidip chopstick istemek gibi bir şey olur.. 🤷♂️
10 Yorumla
+1 yılNoodle yersen çubuk kullanman rahat olur. Sushi o kadar güzel değil zaten yedim bende
00 YorumlaNeden garip karşılansın herkes sushi yemiyor sonuçta
00 YorumlaYoo kasılacak bir şey yok rahat ol kalıplara uymak zorunda değilsin
00 YorumlaOnlara nasıl kullanılıyor diyebilirsin, yardım ederler hem belki aralarında bilmeyen vardur
00 Yorumla
+1 yılİste bence sorun olmaz ama gitmeden önce YouTube da araştır zor değil
00 Yorumla
+1 yılÖğrenmesi kolay ama tadını maalesef hiç beğenmedim sushi bana göre değil 🤢
00 Yorumla
+1 yılchopstick nasıl okunuyor kank ben onu bile bilmiyorum aydinlatr mısın beni 😄
00 Yorumla
+1 yılNe kadar büyük sorun ya beslenmeni saglayamazsın aaaa
00 Yorumla
+1 yılAslında zor bişi değil. Kimse garipsemez, kime neymiş. Ben de öyle elle, çatalla yiyerek öğrendim 🤭
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 6,4b cevap paylaştı.
u +1 yılHiç zor değil evde pratik yap. Ayrıca çatal neyse ne de bıçağa hiç gerek yok 😃 o garip kaçar işte
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılZor değil öğrenirsin zamanla. Takma insanlari keyfine bak
00 Yorumla
+1 yılÇubuklardan birini sapla sushiye çöpşiş gibi ye işte hsjsshs
00 Yorumla
+1 yılSushi yeme makarna ye onlari bende catal kasikla yiyorum kimsede garipsemiyor
00 Yorumla
+1 yılÖzenti olmak zorundamıyım çatalla yiyorum zaten ben japon değilim
00 Yorumla
+1 yılChopstick kullanmak zor değil ki… Hemen öğrenirsin…
00 Yorumla
+1 yılelinle de alablirsin
çatal ile almaktansa el ile almak daha iyi derler ))))00 Yorumla
+1 yılHayır çatal istemen çok normal zaten servislerde ekstradan çatal veriyorlar diye biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorsan bilmedigini soyle bence bunda gerilecek kucuk dusecek bi durum yok, sonucta bizim ulkenin yerel yiyecegi degil ☺️ Seni kebapciya goturmeyen dusunsun onu ☺️
22 Yorumla- +1 yıl
@Velevki27 😬😬
- Yeme & İçme konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılNiye yanlış karşılansın ki gayet normal bişey bende kullanamadım çatal istedim 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGidin bi esnaf lokantasına mis gibi karnınızı doyurun niye öyle yiyorsun garip şeyler. İçimdeki nine konuştu djjsjsjs
00 Yorumla
+1 yılgaripsenmez merak etme ben de gordum isteyen sonucta türküz elimizin alisik olmayabileceginin herkes farkinda. hem chopstick kullanmayi deneyip bi turlu yiyemezsen daha kotu rezil olursun bence ödkshjsg
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence çubukları bağlayarak kullanmayı dene... Arasına kağıt koyarak lastikleyince kullanışlı ve rahat oluyor
00 Yorumla
+1 yılNasıl istiyorsan öyle yemelisin hiç takılma böyle şeylere iste ne isticeksen.
00 YorumlaÇatal istemede aparat iste çubukları takıyorlar öyle yersin hem ögren bence çubukla yemeyi kolay ben öğrendiysem sende ögrenirsin
00 Yorumla
+1 yılBen de tüm japon, çin restoranlarında çatal bıçak istiyorum rahat etmek için. Garip karşılanacak bir şey değil rahat olun.👌
00 Yorumla
+1 yılNasıl tutmam gerekir diye nazikçe sor
Kimse Iyyy hiç suşi yememiiieeeğş demez yani burası tokyo değil00 Yorumla
+1 yılTabii ki isteyebilirsin ama öğrenince onunla yemek daha keyifli oluyor 😁
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHakkında kanun yok , iste tabiki
40 Yorumla Kullanımı çok kolay basit yani alışırsın, istesen hiçbirşey olmaz benimde arkadaşlarım çatal istiyo
00 Yorumla
+1 yılOnu kullanmak aşırı kolay YouTube den bir iki video izle sonra iki kalemle dene aşırı kola bişey
00 Yorumla
+1 yılBence bir gariplik yok gayet normal bir çok kişi bilmiyor zaten
00 Yorumlaöğrenmek zor değil youtube dan baksan hemen kaparsın çatal istersen biraz biraz garip kaçabilir
00 Yorumla
+1 yılÖğrenmek zor olmasa gerek, gitmeden önce evde alıştırma yap
00 Yorumla
+1 yılNasil yemek istiyosan öyle ne millete ne elalem ne der diye yaşarsan yaşayamazsın.
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Chopstick kullanmayı bilmiyorum. Sushi yemek için çatal istesem garip karşılarlar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım