Merhaba hafta sonu lezzetinden kendimi alamadığım tarifi paylaşmak istiyorum. :) Malzemeler
1 büyük boy patates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Soğan tozu,
Sarımsak tozu ,
Karabiber,
Kajun,
Isteğe göre tuzz,
1 yemek kaşığı su
Patatesleri ince ince halka şeklinde dilimleyelim. Patates dışında tüm malzemeleri karıştırıp sos haline getirdikten sonra patates dilimlerini tek tek Sosa batırıp tepside üst üste gelmeyecek şekilde dizelim. 140 derecede 30 40 dk pişirelim.❤🤫
Paratesleri rendenin kalın kısmında daire şeklinde doğruyorum. Üzerine birazcık kekik, nane, pul biber ve tuz atıp 180 derece ısıtılmış fırına atıyorum. Çok çıtır ve lezzetli oluyor. Denemek isteyenlere tavsiyemdir.
Ortalama 5-10 dakika gibi bir süre pişiriyorum çıtır olması açısındanda birazcık soğutuyorum bizimkilere ikram ediyorum elim çok lezzetlidir övünmek gibi olmasın: )
Jellibonbon kanka bir yanlışını düzelteyim. Fırın 180 derecede 1 saat boyunca çalışırsa tam 1 buçuk lira elektrik masrafı çıkıyor. 3 kW saatten hesapla. Büyük boy menü hazırlayacaksan kesinlikle evde yap derim aşırı ucuza gelir.
Çıtır patates cipsinin püf noktası incecik kesmek ve kızgın yağda kızartmak. Ben fırında yaptığımda aynı etkiyi alamıyorum. Patatesi incecik kesmek için rendenin patates kesmek için olan tarafını kullanıyorum. Bıçakla bu inceliği yakalamak pek mümkün olmuyor. İnce ince kestikten sonra buz gibi soğuk suda yarım saat bekletebilirsin. Böylece tüm nişastası gidecektir. Daha sonra bir suyunu süsüz bir havlu yardımıyla tüm patatesleri kurula. Daha sonra kırgın ve derin yağda kızar. Altın satısı olunca kevgir yardımıyla al. Kararmasınlar. Yoksa tadı bozuluyor. Patatesleri çıtırlığını yitirmemesi için ayrı ayrı koyun kağıt havlunun üzerinde. Yağı süzüldükten sonra derin bir kaba alın ve istediğiniz baharatları üzerine serpip karıştırın. Ben tuz, soğan tozu, sarımsak tozu, kırmızı toz biber seviyorum. Dışardan aldıklarımızdan bin kat lezzetli oluyor.
2 adet patates kızartmalık olursa iyi olur 1 yemek kaşığı mısır nişastası Tuz Arzu edilirse baharat çesitleri
Kızartmak için: Sıvıyağ
Dip sos için: Yarım su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı labne peyniri 1 küçük diş sarımsak Yarım çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı nane TuzPatateslerin kabukları soyulur yıkanır Patates soyacağı ile kabuk soyar gibi incecik patatesler halka halka soyulur patatesler havlu kağıt serilmiş tabağa dizilir tabağın üzerine tekrar havlu kağıt kapatarak el ile bastırılır fazla suyu alınarak kurutulur Patatesler başka bir havlu kağıt serilmiş tepsiye dizilir Üzerine tuz ve arzu edilirse baharatlar eklenir ben baharat kullanmadım 1 yemek kaşığı nişasta elek ile patateslerin üzerine elenir derin ve kızgın yağda patateslerin üst üste gelmemesine özen gösterilerek yakmadan kızartılır dip sos için bir kaba, yoğurt labne peyniri, ezilmiş sarımsak, tuz, kekik ve nane koyulur güzel bir şekilde karıştırılır sos kasesine alınır patates cipsi ile servis edilir.
2 adet patates kızartmalık olursa iyi olur 1 yemek kaşığı mısır nişastası Tuz Arzu edilirse baharat çesitleri
Kızartmak için: Sıvıyağ
Dip sos için: Yarım su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı labne peyniri 1 küçük diş sarımsak Yarım çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı nane Tuz
Patateslerin kabukları soyulur yıkanır Patates soyacağı ile kabuk soyar gibi incecik patatesler halka halka soyulur patatesler havlu kağıt serilmiş tabağa dizilir tabağın üzerine tekrar havlu kağıt kapatarak el ile bastırılır fazla suyu alınarak kurutulur Patatesler başka bir havlu kağıt serilmiş tepsiye dizilir Üzerine tuz ve arzu edilirse baharatlar eklenir ben baharat kullanmadım 1 yemek kaşığı nişasta elek ile patateslerin üzerine elenir derin ve kızgın yağda patateslerin üst üste gelmemesine özen gösterilerek yakmadan kızartılır dip sos için bir kaba, yoğurt labne peyniri, ezilmiş sarımsak, tuz, kekik ve nane koyulur güzel bir şekilde karıştırılır sos kasesine alınır patates cipsi ile servis edilir.
Hiç uğraşmadım güzeldir fakat eringecim bir saat uğraşmaktansa beş dakikada marketten alıp yiyorum hem fırındakinide marketteki gibi hergün yersen sağlıksız haftada bir kez den bir şey olmaz
Patates cipsi yapmak için patatesi dilim dilim kesen alet şart. Neydi onun adı unuttum bak sjjsjs. Sonra da sağlıksız bir şekilde yağda seyrek seyrek pişiriyoruz bu kadar ajsjshs