Selam kızlar bir şey soracağım, evde patates cipsi yaptığınızda nasıl böyle hazır cipsler gibi yapabilirsiniz. Yani annem baya parmak patates kızartıyor ama ben böyle marketten aldıklarınız gibi cips istiyorum. O şekilde evde patates cipsi nasıl yapılır?Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?
Evdeki malzemeler ile kolay ve pratik patates cipsi yapmak mümkündür çok az yağ kullanarak hazırlayacağınız patates cipsleri dışarından hazır aldığınız cipslere göre daha sağlıklı olacaktır incecik patates dilimleri elde etmek için sebze dilimleyici kullanabilir, dilerseniz de bıçak ile hazırlayabilirsiniz çıtır çıtır cipsler elde etmenin sırrı ise dilimlenmiş patatesleri kısa bir süre bile olsa soğuk suda bekletmek ve sonrasında kurulamak patatesler biraz zeytinyağı ve baharat ile harmanladıktan sonra tepsiye dizilmeye ve fırınlanmaya hazır
Malzemeler: 3 adet orta boy patates, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın bir soyma aparatı ile patateslerden ince dilimler elde edin dilerseniz bir bıçak yardımı veya sebze dilimleyici ile de bu işlemi yapabilirsiniz elde ettiğiniz patates dilimlerini nişastalarını bırakmaları için soğuk su dolu kasenin içerisine alın patatesler suda beklerken bir kasenin içerisine zeytinyağını alın karabiber kekik kırmızı biber tuz ve sarımsak tozu ilave ederek karıştırın 10 dakika kadar suda bekleyen patates dilimlerini süzün ve kurulayın ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosu derin bir kasede birleştirerek harmanlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin 😊
Evde patates cipsi yapmanın sırrı öncelikle patatesleri ince doğramakta elbette. Bunun için eğer özel bir aletin yoksa bileğine kuvvet diyorum. Eğer patatesleri ince kesmekle ilgili sıkıntı yaşıyorsan bir destek kullanarak kesmeyi denemeni öneririm.
Evde Patates Cipsi Nasıl Yapılır?
En önemlisi baharatlar. Nasıl bir baharat seviyorsun, ne tür bir karışım sana hitap ediyor onu düşünmeni karışımı hazırlayıp pişirmeden önce eklemen. Böylece hem patates özümsüyor, hem de daha iyi karışıyor. Ben şahsen biraz yağ, tuz, karabiber, toz pul biber ve kekik kullanıyorum. Özellikle kekiği çok yakıştırıyorum., denemenizi tavsiye ederim. Patateslerini incecik doğrayıp suyunu havluyla aldıktan sonra bol yağda kızartan da var ama ben fırında pişirmeyi daha sağlıklı buluyorum.
Evde Patates Cipsi Yapmanın Püf Noktası
Dilerseniz patatesleri dondurucuda bekletip o şekilde kızgın yağa atabilirsiniz, böylece çok daha çıtır oluyor. Tabi şöyle bir aletiniz varsa her şey daha kolay :)
Tatlım çok ince dilimleyiciler var önce ondan temin etmelisin, sanırım adı mandolindi. Sonra patatesleri onunla dilimleyip buzlu tuzlu suda bekletmelisin. Sonrasında ise keyfine göre salçalı baharatlı seyreltik bir sos hazırlayabilirsin ben böyle yapıyorum. Çok az da sirke koyarsan kızarmasını artırır. Fırın tepsisine pişirme kağıdıyla koyarsın.. ya da kızartmak istiyorum dersen yağda sade kızartıp, havlu kağıt üzerinde yağını emdirdikten sonra büyük bir kapta baharatlarsın.. ben böyle yapıyorum genelde ve çok harika oluyor markettekileri aratmıyor.. şimdiden afiyet olsunn!!💕
Bak napıcaksın biliyon mu marketlerde salam doğrama makinesi var oraya gündüz varki gidicen vericen patatesleri rica edicen dilimleyecekler sonra onlaro buzluğa koyacaksın 1 saat ondan sonra kızgın yağa atıcaktın bol tuz kekik toz kırmızı biber miss gibi olur benim marketim varken yaptırırdım laysden daha güzel olurdu
Çok ince doğraman lazım. Makineleri var hatta ama makine olması şart değil. Çok ince doğradıgın patatesleri bolca yağ döküp ısıttıgın yağın içine at 1 dakika sonra çıkar sonra fırına at çok az da orda kalsın acayip çıtır ve güzel olur patatesi güzelce tuzunu keki gini önceden at tabi 🤣
Patatesleri ince ince doğra ama baya bir ince olması lazım. Kağıttan biraz kalın ya da kağıt gibi nasıl sevdiğine bağlı. Sevdiğin baharatları at karıştır yarım saat bekle teker teker diz fırına ver başında bekle ince olduğu için yanabilir. Cips kıtırlığına geldiğinde çıkar tam hatırlamıyorum ama yanlış bilgi de olmasın ya dışarda bekletiyordun ya da hava almayan bişeye koyuyordun. Annem küçükken arada yapardı bize oradan kalmış aklımda.
Kimileri toryum çekirdeğinden güç elde edip cyborg'lar meydana getiriyor kimileri patatesi alıp nasıl soyarız çıtır çıtır yaparız kısmında hala. Siq beyinliler.
Videosunu izlemiştim hızlandırılmış hali bile bir ömür gibiydi, malzemeleri bulması zor, hiç duymadığım malzemeler vardı, çok zahmetli, git bakkaldan al daha iyi
Pattes dilimle şeyleri var rende tarzinda onda dilimle ya peçete vs ile kurut, fırındada olabilir biraz. Sonrada kızgın yağda güzelce kizart tamamdır 👍😃😃😃
Patatesleri ince ince kesip, 3 gün boyunca güneşte beklet. Ardından yağ, tuz, baharat vs. karıştırıp üzerine dök. Son olarak mikrodalga fırınında 30 dakika pişir. Afiyet olsun. :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onları yapamaz sosu var makineden geçmesi kurutulması ısı ayarı nemi hepsi ayarlı. Bu şekilde çıkmaz sadece ince keser yağ iyice kızarınca az miktarda atarsan çabuk kızarıp bu halde alabilirsin
En İyi Cevaplar