Ülkemiz gastronomi olarak baktığımızda, çok geniş bir kültüre sahip. Gastronomi turizminin dünyadaki önemi ve ülkelerin tanıtımındaki yeri küçümsenmeyecek kadar büyük. Kahvaltıdan tatlıya, yöre yöre enfes lezzetlerimizi, ülkemize gelen turistlerle tanıştırmak hepimizin görevi olmalı.
Türkiye'ye gelen turiste ilk hangi yemek denetilmeli?
Ülke gastronomisi, turiste kebap yedirmekten çok daha lokal ürünlerle tanıştırmakla gelişir.
Ülkemize gelen turiste i̇lk deneteceğim yemek, kahvaltı kültürümüz ve lokal restoranlarda veya evlerde yapılan, kıymetli yemeklerimiz olacaktır.
Ege'de deniz mahsulleri ve mevsim sebzelerinden oluşan yemekler, Doğu ve Güneydoğu'da fırın ve tandır yemekleri, Karadeniz bölgesinde pide ve çeşitleri, Akdeniz ve güney doğu havzasında yapılan muazzam tatlılar muhakkak denenmeli ve denetilmelidir.
Bafra'da pide, Akçaabat'ta köfte, Antep'te katmer, Erzurum'da cağ, Hatay'da fırın kebabı, Amasya'da elma, Kocaeli'nde pişmaniye, Safranbolu'da lokum, İstanbul'da Manda Batmaz kahvecisinde kahve, İstanbul Fatih'te Barbaros yoğurtta sütlü bir tatlı, Malatya'da kiraz yaprağı köftesi ve daha nice lezzetlerden turistler mahrum kalmamalı.
İtalyan makarnalarına eş değer çok güzel mantı çeşitlerimizi de unutmamak gerekir. Bir kaşığa 40 adet kayseri mantısı veya Çerkes mantısı haluj yöresel lezzetlerin keyifli paylaşımlarına örnek olacaktır.
Yerel yemeklerin yanına, yerel şaraplardan örnekler sunmak turistlerin hoşuna gidecek ve yerel şaraplarımızın tanıtımı da böylelikle yapılabilecektir. Ülkemize gelen turistlere i̇lk deneteceğiniz yemek, yörenizde yerel malzeme i̇le yapılmış, Anadolu motifleri taşıyan yemekler olsun.
5 li bir gurupta afro Amerikalı, Avrupa, Asya kökenlilere lahmacundan dönere humustan kelle paça çorbaya baklavdan lokuma jadar oek çok değişik yemek tartırılfı.
Bir kelle paça ya bayılırken diğeri aska yemem dedi.
Ortak olan tek şey döner ve lahmacun çok beğenildi.
Yani bende lahmacun, döner, pide vb gibileri ikram ederdim.
Her yemek bir kenara ben ilk önce dillere destan bir Türk kahvaltısı denetirdim. Çeşit çeşit peynir, zeytin, reçel... Sucuk, pastırma, kavurma yumurta çeşitleri... Menemen, börek çeşitleri... Peynirlisi, kıymalısı, patateslisi, ıspanaklısı... Pişiyi unutmayalım. Nefis bahçe domatesi, salatası, biberi... Çeşit çeşit ekmekler: somun ekmek, köy ekmeği. Kuymak tabi ki. Acukayı da unutmayalım. Tabi ki yanında tavşan kanı çay. Kesin unuttuğum bir şeyler vardır.
lahamcun ve kebap daha dogrusu onları bir kervan restoranına götürüldüm gerçi vejetaryenken bir başkasına et yedirmek için restorana götürmek garip geliyor neyse sonrasında pizza ya da hamburger de yediririm belki
Yemek yemeye zorlamamak lazım onlar bakar görür karar verirler mesela ben turist olsam seçme hakkımın olmasını isterim yani zorla tek seçenek sunmanın anlamı yok saçma sizene tavsiye edin o seçsin
Türk mutfağı , tüm zenginliği ile Türk mutfağını öneririm , hepsini önerirdim , yemeklerimizin hepsi birbirinden güzel , İskender kebapla başlayabilirler ama 🙂👋
Şimdi nereye geldiğine, hangi bölgeye gittiğine göre değişiyor bence. Karadeniz'e giden birine kebap yerine mıhlama daha güzel olacaktır. Yani kısaca demek istediğim gittiği yöreye göre daha yöresel yiyecekler tercihim olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Küşleme bülbül yuvası özel şöbiyet Bursa İskender İnegöl köfte Edirne yaprak ciğeri
Merhaba,
Ülkemiz gastronomi olarak baktığımızda, çok geniş bir kültüre sahip. Gastronomi turizminin dünyadaki önemi ve ülkelerin tanıtımındaki yeri küçümsenmeyecek kadar büyük. Kahvaltıdan tatlıya, yöre yöre enfes lezzetlerimizi, ülkemize gelen turistlerle tanıştırmak hepimizin görevi olmalı.
Türkiye'ye gelen turiste ilk hangi yemek denetilmeli?
Ülke gastronomisi, turiste kebap yedirmekten çok daha lokal ürünlerle tanıştırmakla gelişir.
Yerel yemeklerin yanına, yerel şaraplardan örnekler sunmak turistlerin hoşuna gidecek ve yerel şaraplarımızın tanıtımı da böylelikle yapılabilecektir. Ülkemize gelen turistlere i̇lk deneteceğiniz yemek, yörenizde yerel malzeme i̇le yapılmış, Anadolu motifleri taşıyan yemekler olsun.