Benim memleketimin kendine has ve bulunabilir yemeği oldukça az maalesef.. Ki köyümüz bile yok, şehir merkezinin yerlilerindeniz.. Bu sebeple, gitsem de canımın çektiği şeye ulaşmam mümkün değil.. Zaten yöresel yemekleri yapan da kalmadı maalesef..
Laz böreği, muhlama ve kavurma. Ayın 16'sında memlekete gideceğim ve büyük ihtimal anneannem oraya gittiğimizde bunlardan yapacak. Bir de yanına halis muhlis Rize çayı. Şimdiden heyecanlandım. Anneannemi, teyzelerimi ve dayımı da çok özledim zaten.
Benim bir tarafım Maraşlı bir tarafım Kayserili olduğu için Kayseri'de en çok mantıyı arıyorum Maraş da ise yer kombesi seviyorum genellikle tavuklu yapıyorlar ve çok güzel oluyor.
Ben hiç evden dışarı çıkamıyorum korkuyorum çocukluğumdan belli böyle kapanık çekingen utangaç içime kapanık asosyal biriyim öyle hiç gezmedim hayatımda ben en son çocukken ailemle gitmiştim onu hatırlıyorum onda da zaten pek bir şey yapmadım yemedim hayatım hep evde geçti hiç seyahat etmedim en son yolculuğumu 10 sene önce askerden gelirken yaptım 10 senedir de evdeyim zaten hiçbir yere gitmiyorum
Baya karadeniz pidesinde bahsediyor. Sürmene pidesi yani. En çok hakiki tereyağı ile peynirli, kıymalı ve karışık versiyonu yapılır. Başka çeşitlerde vardır. Ben 20 senedir Trabzondayim bir defa bile pideye yağlı demedim.