Ahh üniversite yilları 😍 zamanı geriye alsam o yıllara dönmek isterim. Üniversite okuyanlar ve özellikle yurtta kalanlar bilirler ki hayatta kalma mücadelesi onlar için daha zor 😂 çünkü ne bulursanız onu yersiniz evdeki lüks hayatı bulamazsınız Odaya gizli saklı soktuğumuz ısıtıcıda makarna haşlayıp yemiştik :))) sade makarna degil hemde sosisli
Üniversitede maceralı bir yemek yapma anınız var mı?
Yemek yapmakta zorlanan biri olmadığım için benim değil fakat oda arkadaşımın bir beceriksizliği anlatmak istiyorum :D Makarnaları biraz kavurup sonra su döküp demlemek istemiş fakat uyuya kalmıştı odaya girdiğim zaman makarnalar kömürden farksız, odanın içi duman altı olmuştu😂
Benim maceralı anım üniversitenin ilk yılında kaldığım dernek evinde olmuştu. Odada sigara içmek falan yasaktı alkolde yasak. Bende o zaman uçarı zamanlarım 18 yaşındayım içmeden duramam. Özgürlüğüme düşkünüm. Eve aldım alkolü galiba rakı almıştım gece içiyordum sigarada kullanıyordum keyfim iyiydi. Alkol bitince evde durmasın diye karşı komşunun çöpüne attım. Bu komşuda dernek başkanını arayıp şikayet etmiş kapımın önüne alkol şişesi koydular diye. Ben evde yokken odamı da aramışlar sigara paketi falan bulmuşlar birde alkol kapağı.
Eve geldim sorgu sual başladı. Sen sigara kullanıyon mu dediler , Yok dedim. Alkol iciyonmu dediler , yooo dedim. Odanı karıştırdık sigara çöpü falan bulduk dediler. Bende kükredim siz benim odamı nasıl karıştırırsınız evet içiyorum nolmuş. Giderim evinizden falan diye triplendim. Annenin numarasını ver arayacaz dediler yoo arayamazsın dedim. Bir sonraki gün de evden çıkmıştım.
En igrenc anım. Arkadaşımın öğrenci evine gittik o evinde yok memleketine gitmiş başka bir çocuk da kalıyor evde. Çocuk bize açtı kapıyı evi karıştırdık yemek falan var mı diye. Çocuğa sorduk maminin yaptığı pilav var dedi. Bizde pilavı ısıttık yedik. Sonra yerken tabagimda hareket eden kurt gördüm. Tabi o zaman pilavın neredeyse tamamı bitmişti. Bende hemen sordum bu pilav ne zamandan kalma diye adam. bize 1 hafta dışarıda kalan pilavı yedirmiş.😑
Yurtta öyledir, yemek yapmak zor. Özellikle de Kettle denilen ısıtıcı alet bir öcü olarak görülür. Aslında kettle sorun değilmiş geçmiş yıllarda ama sorumluluğunu bilmeyen öğrenciler yüzünden dolayı bir yurt binası yanmış bundan 15-20 yıl önce kadar. Ondan sonra kettle yasaklanmış yurtlarda. Bende sorumluluklarımız dahilinde bakarsak kettle sakıncalı değil ama işte bazıları yüzünden herkes sorun yaşıyor.
Ben çok iyi yemek yaparım ama ev arkadaşım berbattı bir gün ben dersten çıkıp bunu aradım o gün dersi yoktu onun evdeydi yani ben gelene kadar bişeyler hazırlasana dedim yorgunum gelince yiyelim dedim makarna falan yap basit zaten yaparsın dedim neyse eve vardığım da gördüm ki arkadaşım bir kiloluk makarnanın hepsini tencereye dökmüş ben gördüm naptın sen dedim makarna yapıyorum diyo bide 😂
Merhabaa😃 Üniversiteye henüz geçmedim zaten geçsem de yapabileceğimi sanmiyorum yoksa okuldan atılırım. 😳 lisede iken o zamanlar ketıl satılıyordu 5 tl ye😂 sınıfça almıştık. Hepimiz noodle yapıyorduk sıra ile. 1 veya 2 kez yakalanmadık ama 3. defasında yakalandık çünkü şartel attı. Tutanak tutmuşlardı tüm sınıfa. 😂😂
Gecmiş ramazanladan birinde dedikki hepberaber bi yemek yiyelim 7kiz ama 1 evde kimin evi en musait bizim ev ne yapalim hepimiz parayi basalim iskender yapalim dediler bimden 3 kisilik donerlerden 3 tane aldik tereyağni aldik bu arada bu sahura hazirlik ve saat gec oldugu icin ses cikartmamya calisiyoruz 7 kiz 2 1 evde vede kimse hayatinda iskender yapmamis pideleri kare şeklinde kestik donerleri pişirdik yasi sosu hazir ama bi sıkınti varki bizim evde firın yok hepsini tabağ yerlestirdikten sonra bide frınlamak gerekiyomus ne var mikrodalga zaman azaldimi bi yandan hepimize tabaklara koyduk tek tek ısıttık ama sadece 3 kisi ezandan önce yiyebildi😂 geriye kalanlar o gün oruc tutmamistik o gün neydi yaa
Bir gün arkadaşlarla kızılay da kahve içmeye çıktık. Eve giderken içlerinden birisi tutturdu ben imam bayıldı yapıcam dedi. Ben o zamanlar yemek yapmayı bilmediğimden karşı çıktım. Sonra ikna ettiler benide. Mutfağa girdik ve başladık yapmaya. Neyse işte yok tuzlu mu oldu falandı filandı derken biz yemeği fırına koyduk. Içeride oturmaya bşladık aradan baya bir zaman geçti bizde sohbete dalmışız. Sonra lavaboya gitmek için kalktığımda acı bir yanık kokusu geliyordu. Mutfağa girip kapağı açtığımda yüzüm yandı. Yani hem imam bayıldı yandı hemde benim yüzüm yandı😃😁
Ben üniversitede ailemin yanında olduğum için ne maceralı yemek yapma anım olabiliyor ne de gençliğimi tam olarak yaşayabiliyorum. Yalnız, bu pandemi döneminde de değil her zaman böyle oluyor. Yani üniversiteyi aileme yakın yerde kazandım.
İzmir inciraltı yurdunda kalıyordum. Cam günlük sek süt alıp ısıtıcıda ısıtıp vanilyalı pirinç unu ve şekerle karıştırıp bir taşım kaynatıp kendimize ziyafet çekmişyik. Sonra da sigortalar atmıştı. Ve hepimiz saklanmıştık... 😃😎 ☕️
Yurtta kaldım ben sürekli su ısıtıcısında türk kahvesi yapıyorduk suyu kaynatıp o suyun buharında mısır ısıtıp bardak mısır yapıyorduk taaki oda arkadaşımız kendini yakıp su ısıtıcısını kaptırana kadar
Yemeği halıya dökmüştüm, halıyı sildim, temiz olduğunu ispat etmek için oraya oturdum, Pantolon salça olmuştu:) Yemediğim halde kolay oluyor diye bamya yapıyordum:)
Yurtta kalmadım. Ev tuttum tek başıma 1+1 yemek konusunda hiç macera yaşamadım. Bazen yorgun olduğumda dışarıdan söylüyodum onun dışında kendim yaparken de macera olmadı hiç.
kankamı sevgilimi bir türlü karar verediğimiz ilişkimize bi sabah kalktığımızda yemek yapmaya çalışırken mutfağında darlığı sebebiyle sevgili olarak noktayı koymuştuk :))