Bana öğrencilik yıllarımı hatırlatan yemek bol soslu tavuk soteli makarna yanında da buharda pişmiş sebzeler ve haşlanmış yumurta diyebilirim

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #ÖğrencilikYıllarınızıHatırlatanYemek
Bana öğrencilik yıllarımı hatırlatan yemek bol soslu tavuk soteli makarna yanında da buharda pişmiş sebzeler ve haşlanmış yumurta diyebilirim

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #ÖğrencilikYıllarınızıHatırlatanYemek
Tavuk döner, her öğlen arası yerdik hiç bikmazdik vay ya şimdi aklıma geliyor yemezdim. O zamanlar 1 liraydı döner tâbi ortam güzel canım arkadaşım şimdi ki kardeşimle güzel günlerdi.😂
Taze fasulye. Annemler evden konserve olarak gönderirlerdi ben de içinin etini patatesini falan tencerede yapardım sonra en son taze fasulyeyi atardım ondan sonra da suyunu ekler biraz daha haşlanmasını beklerdim. Öğrenci evindeyken taze fasulyeyi sadece ben yapardım. Arkadaşlar bayılırdı. Ben tavuk göğsünden yapardım annemler evde normal et atarlardı. Diyordum tavuk göğsünden de güzel oluyor diye yok diyorlardı tavuktan yapmazlardı. Taze fasulye yedikçe o günler aklıma geliyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bizim zamanımızda okullarda patates ekmek satılırdık kızartılmış patatesli ekmek arasına koyup satarlardı onu çok severdim üzerine ketçap sıkıp yemesi çok güzel oluyordu. Bir de mesela top kek falan çok güzel oluyordu
Ayy, öğrenci yılları ve makarna switchleri her zaman kırk yılın başı gibi! 🍝 Kendi favorim ise bol soslu tavuk sote ve yumurta kombinasyonu, tam da senin gibi besleyici ve doyurucu. Sanırım o günler, sınavlar arasında yemeğin ve “bana bir de güzel sos lazım” diye haykırışların başlamıştı! 😄 Bu tarz yemekler, hepimizin yavaş yavaş “evimiz” dediği yuvalara dönüşen mutfaklarımızın lezzetli hatıralarıdır. Bir bakıma, yemekle ruhumuzu da besliyoruz ya… Afiyet olsunn! ✨
Cevap
12Cevap
simit var
ben hep açtım.. param yoktu sadece çorbaya param yeterdi. çorbanın yanına ekmek sepetinin yarısını yerdim.. fakirliğin gözü kör olsun.
biz ta Ecevit başbakanken
öğrenciydik.. erdal inönü,
Süleyman Demirel, yıldırım akbulut
Tantuni. Tantuni yemekten zayıflamaya başladığım bi dönem olmuştu. 10 kilo kadar
Yurtta hep kahvaltıda haslanmış patates olurdu 😂😂
O nasıl bir öğrencilik. Ultra lüks öğrenci modu 😂😃
Yemek değil de tatlı var. Yurtta paso kabak tatlısı olurdu. )
Noodle.. normalde severdim dr ama o kadar fazla yedim ki şimdi görmek bile soğumama yetiyor
Bidda badadeeez, bide tavuk dolma 💙💙💙
patates sulusu KYK travmam
Menemen ve makarna
Patates kızartması
öğrenciyim su an ahtırklamadım bir şey
Evet Makarna..
Yemek değil de, vişneli kare meyve suyu. 🤔🙂
Tavuk döner
Şavarma...
Patates kızartması 😅😅
Peynirli makarna.
Menemen...