Fırında tavuk budu. Fırın torbasına koy içine sos at iyice karıştır oh mis. Bak canım çekti yarın fırında tavuk yapicam:) Bizim öğrenciler sefilliği seviyor arkadaş. Hiç üretken değiller kafalar gereksiz şeylere çalışıyor. Ben yurttan kovulunca kiraya çıkmamış arkadaşlarımın evinde kalıyordum 2 gün birinde 3 gün diğerinde öyle öyle okul bitti. En çok da kız arkadaşların evi güzeldi. Evimde gibi hissediyordum ama kızlarda vardı birşeyler yemek yapmayı beceremiyorlerdi. Ben bile onlarda güzel yapıyordum onlar bile makarnaya sarmış arkadaş ben anlamıyorum okuyorlar desem okumuyorlar ev de iyi olsalar bari.. ama haklarını yemiyim erkeklere göre kat kat daha iyilerdi tabi.
Şimdi öğrenci yemeği mi kaldı 😅 millete annesi babası kredi çekiyor ve para veriyor çocuklarına, onlarda her gün hamburger, pizza, döner, cips falan alıp yiyorlar. Çoğu kişinin babası bir dünya para veriyor oğlum/kızım elin günün içinde uyanmasın diye, onlarda iyicene suyunu çıkarıyor, her gün cafelerde gezmeler, dışardan yemek sipariş etmeler falan. Kimin zengin kimin fakir olduğu anlaşılmıyor, en fakirin elinde kral telefon, yediği önünde yemediği arkasında.
Selam abla, Aslında öğrenci yemeği diye bir şey yoktur, ögrencilerin seçtikleri yemekler vardır. Öğrenciler ayrı eve çıkmak yerine yurtta kalsa yemek ucuz, çeşit çeşit. Öğrenci yemeği diyince genel olarak herkesin aklına makarna gelecektir. Bu makarna ucuz olduğu için değil şöyle bakınca bim'de bulgur falan kaç para yani. Makarna kolay diye makarnayı tercih ediyorlar. Benim aklıma makarna ve menmen geliyor.
makarna ve yayla corbası :) simdilerde artik herseyin dondurulmusu kurutulmusu freshi vs var :) bizim zamanimizda açma gevrek makarna ve yayla corbasiydi :)))) bu arada ilerde coook iyi bir anne olucak olan sitare nin anneler gunu kutlu olsun :)
Ucuz sosis : bu günde kıyalım paraya yavv dediğimizde Bisküvi Bim Çiğ Köftesi Makarna : Her öğünde olabilir Ekmek arası cipsi: olmaz demeyin dünden kalanyarım cips paketi yarım ekmek az da kola varsa okey yani mideye bişeyler giriyor :D
Makarna vs menemen geliyor en pratik ve en doyurucu olan. Sabahları telaştan totmu olduğu belirsiz ekmek arası kaşar peyniri, ayın sonuna doğru bolca salçalı makarna.
Artık makarnadan kolay yapılacak yemekler var. Dondurulmuş hazır gıdalar çok. Döner köfte pizza. Makarna ve yumurta devri eskidenmiş bizim zamanlarımız da.