Yemek yapmasını tatlılar yapmasını tabikide biliyorum insanın aksine kendisine bakabilmek kadar güzel bir şey yok bu hayatta :) boş vakitlerimde severek yapıyorum her çeşit yemekler tatlılar yani ileride evlenmeyi düşünüyorsan bence bir artı puan en azından eşinle keyifli bir yardımlaşarak ev temizliği ev işleri vakitleri geçirirsin hem emin ol evlilik daha da huzurlu olur oda ezilip yorulmamış olur elin ayağın tutuyor sonuçta erkeği kızı yok niye yardım etmeyesin kadındır iye niye yorulup ezilsin alla alla
16 yıllık evlilikten kurtulduktan sonra bekarken mutfakta neler yaptığıma ben bile şaşırıyorum.
Organik dağ elmasından sirkeye,
Domates salçasına,
Kapya biberi salçasına,
Envai çeşit turşulara
Reçellere ( favorim Portakal) kadar.
Müthiş bir baharat kültürüne eriştim.
Kemik ve et suları konusunda kesinlikle uzman oldum.
Öyleki gerek konsome gerekse demi glace sos hiç farketmez. Sahanda yumurta yapıyorum. Herkes bu sade yumurta olamaz diyor. Bekarlık Sultanlık diyenin elini öpeyim..
Sırf fırın da yemek yapmak içi. güveçlerim var 😂 İnat ettim puf puf poğaça yapar hale geldim.. İlk yaptığım pilav çakıl taşı gibiydi 😂 ilk yaptığım ezo gelin çorbayı görmek bile istemezsin Bu hafta akşam çayla yerim diye kakaolu kek yaptım 😂 gören diyor bunu sen mi yaptın.. Börek açamam ama hazır yufkadan çok güzel börek yaparım 😂
Tek yaşamanında baz zorlukları var tabiki önceki yemek süreli hazır dışardan yenmiyor gözler ev yemeklerinide aramıyor değil ister istemez birşeyler yapıyorsun börek falan beceremem ama fırında tavuk patlıcan musakka pilav kutu fasülye falan yaparım annemle görüntülü 😀
Marketten köz patlıcan ve köz biber alırım kavanozda satıyorlar. Bi de tavuk sote yaparım ama göğüsten değil. Sonra ekmek arası yaparım bunları. Süper bir lezzet
Mangal konusunda kendime güveniyorum, güzel kebap yaparım, lezzetli salatalar da benden sorulur. 🥗 Güzel patates de kızartırım patatesleri biçimsiz doğrasam da gideri var. shshshs
Şoktan dondurulmuş börek ve hazır sarılmış yaprak sarması alırım sosis falan alırım nuget alırım pilav yaparım ohh miss 👌 bekarken hep böyle beslenirdim 😂😂
Güveç yapardım Yanına güzel bir pilav ve Cacık 🙂 zaten Aşçıyım İtalyan Meksika’n mutfağı mevcut ve diğer ülkelerden biraz biraz uzak Doğu falan sulu yemek tecrübem de var tabi 🙂
Eğer sevdiceğim evde yoksa, tam bir Fransız şefi gibi giyinir ve o mutfağı güzelce dağıtmaya başlardım. Saatler sonucu uğraşım ve emeklerimin sonunda bir sucuklu yumurta yapmayı başarırdım. 😄
Yumurta, çiğ köfte, makarna, yaprak sarma, tost, pilav, içli köfte, menemen, patates kızartması Bütün kızlar yapamazlar demiş ama şöyle bir sorun var çoğu erkek kızlardan daha iyi yemek yapıyor
Anali kizli corba, Patates püreliTas kebabı, Peynirli roka salata, Ara sicak pacanga böreği, Ve en son ellerimle actigim havuc dilimi antep fistikli baklava.😊
Cok seviyorum ya 🙄 Aciyosun patlicani, taban yapiyorsun lavasin icine 🙄 uzerine diziyorsun kofteleri 🙄 domatesin kabugunu siyirip ez onu da 🙄 ben bir kotu oldum 🙄
Aklınıza gelebilecek neredeyse bütün yemekleri yapabilirim.. Yapamadığım çok nadir 2-3 yemek vardır belki.. Çoğunu da tam kıvamında tuttururum :D Uzun seneler yalnız yaşadım, yemek yapmayı severdim :)
Mantarlı bulgur pilavı ve ızgara et. Çokda güzel oldular ama Mantarlı bulgur pilavından emin değilim görünüş olarak mükemmel tane tane ama ilk defa yaptım bakacaz
Ahaha 😀 börek mi yani şey eeee yapmasına yaparım da üşenirim ona ya hamur aç falan çok zahmetli değil mi? Ama şu hazır hamurlardan yapmışlıgım var üniversite zamanı
Eee olmadı seni alırım da 😀😀 ama kalmam ozaman çünkü ben üşendiğim için açamıyorum ne gerek var durduk yere oklavayı elimize almaya şimdi he yanlış mıyım 😀😀
Haydaa 😀 eee ozaman mecbur acacaz artık yapacak bişe kalmadı 😀 yarın b deneyeyim bakayım bi ona göre haber ederim sana hazırlan istemeye geliyom diye 😀😀😀
Pek yemek yapamam fakat yazdıgın gibi börek felan yaptım gecen kolay bir yöntemini buldum basitmiş ve cokta güzel oldu inanmayana resim atabilirim hatta efsane oldu ben kendime inanamadım bide menemeni cok cok iyi yaparım üstüme tanımam o derece
@Haylazzponçik bak işte yanlış düşünüyorsun ben şuanda sushi yapıyorum Ve bana öğrettiği şeylerden biri eğer aç kalırsm balığın çiğ olarak tüketilebilceğini öğrendim öyle bir duayıda espri olsun diye yapmıştım ciddiye alacağını düşünemedim özür dilerim
keyfim yerindeyse özellikle dışardan yemek söylemeyi seven birisi değilim net mantı yaparım deli gibi düşkünüm. yanına çiğ köfte etli etli miss hızımı kesemezsem fırında tavukla taçlandırıp çorba olarak evdeki malzemeler ne varsa takılırım çoğunlukla yayla olabilir veya eriştireli tarhana belli değil mutfak güzel bir yer stress atmak için ideal saatlerce bağıra bağıra şarkı söyleyerek mutfağı kirletmeyeceksek neden varız ıhım tabi kimse görmeden şıp şıp iki vilada fazla pislikleri at tezgahın altına miss tertemiz oldu.
Sonsuz şükürler olsun RABBİME , verdiği nimetlere donatmış bizleri,, dedigin gibi gönlü zengin olanın herşeyi vardır zaten , gerisi teferruat , malda yalan mulkte yalan , gel biraz da sen oyalan misali demiş, aşık Yunus Emre ,
Çeşmeden içmek demek hazır yemek söylemek gibi bişey gidip erciyesten kar eritip suyu öyle veriyim çeşme olmasaydı suyu bulundu yerden direk içilirmi onun eritmesi arıtması falan 😁