Sofrada en sevmediğim şeydir, yemek yerken başka şeyler ile ilgilenmek. Telefonla, bilgisayarla, televizyon ile. Yemek yerken sohbet edilir edilsinde ama şu telefonla uğraşma olayı beni gıcık ediyor😬 Telefonu alıp yemeğin içine atasım gelmiyor değil görünce. Peki siz yemek yerken sadece yemeğe mi odaklanırsınız yoksa başka şeyler ile meşgul olur musunuz? Ayrıca ayrıcaaaa araştırdığım bilgilere göre yemek yerken bu tarz şeyler ile uğraşmak doyma noktasını geciktirip daha fazla yemeye sebep oluyormuş. Yaniii farkında olmadan çok yiyoruz.
Bazen film izlerim , bazen telefonla uğraşırım, bazen de uzanır dinlenirim ve sonra tekrar devam ederim. Yemek yemek meşakkatli iş ya hem yoruyor hem sıkıyor.😁
Yemek yerken elimden geldiği kadar herhangi bir şeyle uğraşmamaya çalışırım. O an sadece yemek yemeye odaklanırım. Yemek yerken bir şeylerle uğraşmak zaman kaybından başka bir şey değildir benim gözümde. Özellikle aile bireyleri ile yemek yiyorsam kesinlikle telefonumu başka bir odada bırakırım. Hiç kimse ailesiyle yemek yerken rahatsız edilmek istemez. Kendi başıma yemek yiyecegim zaman youtube dan mukbang videoları açıyorum bana göre bu tip videolar izlerken yemek yemek oldukça lezzetli ve iştah açıcı oluyor. Onun dışında yemek yerken pek bir şey yapmam. Hele ki özel kişi veyahut kişilerle yemek yersem telefonumu kesinlikle kapatırım 😊
Bebekliğimde ailemin beni kandırıp yemek yedirme şeklidir. Belki alışkanlık belki bir tercih olabilir ama bir şey izlerken bir şeyler yemek hoşuma gidiyor. Öğününü planladıktan sonra doysam da doymasam da yemiyorum zaten :)
Yemek yerken yemek harici herşeye odaklanırım😀 telefona, sohbete ya da gözüme çarpan bi işe olabilir. Telefona bakmama laf söyleyenede çok kızarım yemek benim telefon benim☺️
YouTube'da takılırım genellikle ya da tik tok yayın varsa izlerim çok hoşuma gidiyor yemek yerken bir şey izlemek vs sanki karşında birisi var da karşılıklı yemek yiyorsun gibi... Yalnızlık zor