Sonbahara kadar bir senedir vejetaryendim. *o kadar vücudu rahatlatan bir şey ki cidden.. saçma yorumlarla gelmeyin* Sağlık vb dediler corona olunca bozdum neden bilmem belki de jelibon zaafıma bahane aradım saçmaydı. Bir yandan da dedem için bozmuştum birlikte yiyelim hastalıkta diyerek, ben yemediğimde asla rahat etmiyordu, vefat etti.. Neyse diyelim. Et yiyince ister inanın ister inanmayın geçmiş şekerim, kansızlığım tekrar başladı. Bu defa vegan olmak istiyorum artık. Hem kendi sağlığım için doğal beslenme, hem de dünya düzeni ve canlılar, canlılara yapılan işkencelere karşı. Bu vegandır haberin olsun, şunu yiyebilirsin, bu tarifleri şuradan kolayca bulabilirsin önerilerinize açığım. Başını iyi oturtayım sonrası gelir diyorum🕊🍀🍓💜
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Öncelikle tam bir vegan olmanın zor olduğunu söylemem gerekiyor, doğrudan süt yumurta falan yemezsin ama gıdalarda katkı olarak süt ürünlerini mecbur yemen gerekiyor. Ben 8 ay kadar eser miktarda bile tüketmedim ama zorlaşıyor öyle de, doğrudan tüketmemen yeterli olacaktır.
09 Yorumla- Soran+1 yıl
Yumurta zaten iğrenç geliyor ki oluşan civcivleri otomatik kesim makinelerinde leş ettiklerini gördükten sonra vejetaryenken de yiyemedim. Ama işte hamurişi falan içinde vardı. Onların da vegan yoluna aşılılır elbet. Kolayı başarmak herkese göre, zoru başarmak marifet. Bir kere başlayınca devamı niye gelmesin ki deyip ilerleyelim. Sonuçta sadece karşı tarafı değil kendi sağlığımızı da düşününce niye yozlaşmış düşüncelere takılalım ki. Umarım siz de, ben de vegan bir şekilde ilerleyebiliriz diyelim. Çünkü neden olmasın?
- +1 yıl
Dördüncü yılın içerisindeyim ve öyle pek büyük problemlerle karşılaştım diyemem, sadece birine söylemem gerekmedikçe bundan bahsetmiyorum, çünkü abuk subuk konuşmaya ve düşünmeye başlayacağını biliyorum.
- Soran+1 yıl
Vejetaryenken bile çokça insan saçmalıyordu anlayabiliyorum. Bence yaymak gerek ama sanırım. Çevrede olanı görünce çok veganlığa ilerleyeni gördüm. Konuşan zaten konuşuyor. Bir kişi farkına varsa yeterlidir senede 300 tane en az civcivi, süt bekleyen yavruları ve nice canlıyı sadece ağzımızdan çıkan üç kelimeyle kurtarmış oluruz. Daha kolay kahramanlık olur mu? Tebrikler bu arada nice uzun süre devam etmen dileğiyle, ben de...
- +1 yıl
Böyle olmam gerektiğine inanmamdaki en büyük neden canlılar arasında yapılan ayrım, sanki eti en güzeller parçalara ayrılıp yenmeliymiş de, eti tatsızlar eti kötüler günah, haram gibi engellerle yasaklanmalıymış gibi, tuhaflığın daha büyük bir boyuta geçmesiyse, Hinduizm ineği yemez, Müslüman domuzu, diyeceğim o ki, bencillik hat safhaya çıkıyor bu konuda ve hepsi et yemek zorunda olduklarını iddia ediyorlar, buna gülüyorum, o halde köpek, kedi ve insan da dahil hepsini yesinler ve bizler de samimiyetlerini görelim.
- Soran+1 yıl
Dini şeyleri zaten anlayamadım hiç. Dediğim gibi insani şeylere uyarsan kimine göre yamyam dedikleri insanlarda insan yiyebilirsin sağlığın için, diğer kesimde kedi-köpek yiyebiliyorsun.. Bitmiyor. Ve daha nicesi. Onların sağlıklı olduğunu onlar düşünüyor ama bence bünyeye olsaydı hayvanlar gibi çiğ tüketebilirdik zaten ama bin saat temizleyip, ayırıp saatlerce pişirerek sindirebilecek konuma sokuyoruz. Bünye diyor işte kardeş bana zararlı diye. Başka yiyecek şey yokmuş gibi bunu yapıyorlar resmen tüm dünya. Şov. Madem bir yandan etçil olduğunu düşünüyorlar vereceksin 100 gr eti çiğ. Yerse yesin zaten helal olsun orada hastalanmazsa ya da yiyebilirse, etçilmiş derim. Ama diğerlerinin saçmalıkları.. aman yani benden öte.
- +1 yıl
Haklısın, hayvanlar da başka hayvanlar yiyerek besleniyor diyorlar falan ama onların zaten genetikleri buna uygun, hem yiyebilmek için hem de sindirebilmek için uygunlar, açık konuşmam gerekirse insanların ne yediğiyle ilgileniyor değilim, yalnızca kendimi bu akla uygun olmayan davranışdan alıkoymayı amaçlıyorum.
- Soran+1 yıl
Ne yediği, ne kullandığı, neyi desteklediği önemli evet. Saygı duyuyorum çünkü en azından kendini buna yönlendirebilmişsin. Dünyanın çoğundan daha saygı duyulacak bir harekette ilerledin ve devam ediyorsun. Diğerleri de bize saygı duysa sorun olmayacak sanırım zaten. Çok saygılı olsalar zaten canlılara da saygıları olur zamanla bu noktaya ulaşırlar. Bazı doğru yollar hep çıkmaz gibi, karşıya hep kolay kolu açıyor zaten göstere göstere.. Güzel sohbetti. 🕊✌🏻💚
- +1 yıl
Bir gerçek var ki, o da vegan olanların olmayanlardan daha güç bir yolda, daha kararlı ilerleyebildikleridir. Mühim olan geri çevirebilmektir, türlü evrelerden geçirilmiş bir yanıltmacaya herkes evet der, zor olanı hayır diyebilmektir. Bunlar bile veganları vegan olmayanlar karşısında bariz üstünlüklerle galip getirmeye yetmektedir.
- Soran+1 yıl
Bu farkındalık, koyun sürüsünde kafayı kaldırıp bi' etrafa bakan olmak hepimize yeter, aynen öyle. Önce farkımız düşünmek zaten, karşındakinden sadece yol verdiğimiz sürece geride oluruz.
En İyi Cevaplar
Veganlık zor bir başlangıç gerektirir fakat alışman da uzun sürer şekerli şeyler seven biriysen eğer ilk zamanlarda tatlı şireli meyveleri bol tüket ama kalsiyum ihtiyacını vegan ürünlerden karşılamak için internette araştırma yapabilirsin kalsiy önemli vücut için
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
bir ara bende merak ettim ama zorlanacağımı düşünüyorum özellikle veganlıkta
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Vejetaryen beslenmeni öneririm o zaman. İnan ben birden başladım asla arkandaki vahşete bakasın gelmiyor en azından bu yüzden ilerliyorsun rahatça. Zorlanman olmuyor. Çünkü senin yolun hem kendine yarıyor, hem masum canlara, hem dünya düzenine. Çünkü insani düşüncelere kalsan bir tarafa göre insan yemen lazım, diğer tarafa göre kedi köpek de yemen lazım vs. Sağlığın için hiçbirine gerek olmadığı gibi, aksine sağlığın için bunlardan uzak olmalısın.
- Soran+1 yıl
Deniz Dülgeroğlu, Çağlar Almendi'yle veganlık hakkında video atmış bugün onu izleyince vejetaryenlikten veganlığa ilerledim. Sen de izleyebilirsin. Neden olman gerektiği hakkında bakınırsan emin ol istediğinin ne kadar doğru bir dürtü olduğunu anlarsın.
- +1 yıl
demir eksikliğin var mı ya da başka belirti
- Soran+1 yıl
Geçen senelerde çokça et, yumurta vs protein diyetleriyle beslenmeme rağmen evet demir eksikliğim vardı. Sonra dedim ki yememle geçmiyor, iğnesi ilaçları bitmiyor. Yemeyeyim de kansız kalayım en azından canlılar boşuna ölüyor dedim. Düzeldi şaka gibi. Doktor, diyetisyen vb saçma görüyordu iyice bozulur diye.. Şeker direncim bile düzeldi. Migrenim düzeldi. B vitamininden kaynaklı mıdır nedir eti bıraktım vücudum sanırım üretmeye başlıyor kendi ihtiyacını.. Tansiyonum falan da aynı şekilde iyi oldu. Say say bitmez.
- Soran+1 yıl
Ki benim binge eating yeme bozukluğum var elimi atıyorum haberim olmuyor kriz gibi. Oruç vs de tutamam, ben bile ilk günde zorlanmadıysam size daha kolaydır eminim. 🍓🍀
- +1 yıl
yeme bozukluğun peki ne oldu genelde binge eating olanlarda veganlık var galiba
- Soran+1 yıl
Kısacası öküz gibi yiyip midem kaldırmadığında masum canlıları çöp gibi çıkarttığımda böyle lanet bir vahşet makinesi olmak istemediğimi yine bir vegan sayesinde fark etmiştim.
- Soran+1 yıl
Geçen sene hiç yaşamamıştım, ama tekrar binge eating yaşamaya başladım.. ruhsal da her şeye yaradığı belli. Beyin sağlığı ve ruh dengesi malum sonuçta.
Yeme & İçme konusunda 344 cevap paylaştı. Abi durust olayim ben kavurmadan vazgecemem 😊
O yuzden oneriiiiiim
Iki porsiyon kavurma!!! 🤗🤗🤗00 YorumlaAhh kardeşim hayat kısa ne işin var böyle saçma şeylerle normal yaşa hayatını derdim 😀
00 YorumlaVitamin takviyesine basla
10 Yorumla- +1 yıl
Bildiği şeyler üstünden devam etmesini
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Öncelikle almış olduğunuz karardan dolayı sizi kutlarım. Zaten daha önce vejetaryen olduğunuz için zorlanacağınızı sanmam. Size tavsiyem vegan tariflerin yer aldığı sosyal medya hesaplarına göz atmanız ve tarif videolarını izlemeniz. Vegan olmanın en güzel taraflarından bir tanesi mutfağa girmeye başlıyorsunuz. Ve fark ediyorsunuz ki aslında vegan beslenmek aşırı kolay ve her şeyin bir vegan versiyonu mevcut. Özellikle ülkemiz vegan mutfağı açısından deyimi yerindeyse tam bir cennet. Zeytin yağlılar, sebze yemekleri, bakliyatlar gibi birbirinden zengin alternatiflerin yer aldığı bir coğrafyada yaşıyoruz.
Bunu yanı sıra vegan olmadan önce severek tükettiğiniz her şeyin de vegan bir versiyonu mevcut. Bunu yaptığınız araştırmalar ile göreceksiniz. Bir de size bir önerim daha olacak. Madem ki bu güzel kararı aldınız veganlık nedir ve tam olarak savundukları nelerdir bunların da derinlemesine araştırın lütfen. Çünkü bunu neden yaptığınızı tam olarak içselleştirirseniz hem çok kolay bir geçiş sağlar hem de bir daha asla sizin için geri dönüşü olmaz. Son olarak size kendi YouTube kanalımın linkini bırakıyorum. Burada eminim ki çok işinize yarayacak vegan içerikler bulacaksınız.
Sevgiler.
https://youtube.com/c/An%C4%B1lErcan
Hocam şimdi siz et yemiyor musunuz hayvan içerikli tüm herşey