Misal kabak tatlısı hiç sevmezdim hiç ama sonradan sevmeye başladım. Köfteyi de çok severdim son zamanlarda ağzıma süresim gelmiyor. Bizimkiler köfte kızartıyor benim midem bulanır gibi oluyor sanki kokusundan bunun sebebi ne olabilir ki?
Eskiden hiç sevmediğiniz ama zamanla sevmeye başladığınız yemekler oldu mu?
Bende kabak tatlısı hiç sevmezdim senin gibi şimdi seviyorum. Ayrıca küçükken muzdan iğrenirdim şimdi hergün tüketiyorum. Ama örneğin mantarı 5 yaşımda falan aşırı severdim hatta masada annemin babamın yarım kalan tabaklarını bile yerdim şimdi kokusuna bile katlanamıyorum.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Küçükken mantı yemezmişim bu çok saçma çok seviyorum. Bunun dışında zeytin yemezdim artık yiyorum. Patlıcan da yemezdim şimdi yiyorum ama kıymayla falan daha iyi gidiyor. Köfte çok severim ama çok yiyemiyorum haklısın ağır geliyor nedense. Normal et gibi değil
Sevmemek değil de gerek görünüşü gerek kokusunu sevmedigim için karalahana ve beyaz lahana sarmasi yememistim. Sonra bir gün çok açım şekerim düştü diye beyazı yedim beğendim peşinen kara lahana da yedim beğendim. Bir de karadenizli olucam xjdjdjd
Karpuzu değil kavunu tercih ederdim şimdi karpuz favorim oldu kabak dolması yiyemezdim çok severek yer oldum 😍 ve yemekte soğanı seçerdim şimdi bir yemeğe 2 3 tane doğrar oldum
Mantar sevmezdim şimdi bayılıyorum, patlıcan, ıspanak da pek yemezdim şimdi en sevdiğim yemekler oldu. Demek ki damak zevki değişiyormuş büyüdükçe. Sadece balkabağı ve Türk kahvesi hala sevmiyorum, sevmemeye de devam etcem sanırım 😅
Zamanla damak değişiyor brokoli sevmezdim şimdi inanılmaz hoşuma gidiyor pırasa ağzıma sürmezdim yemeğini yapıyorum şeftali reçeline bayılırdım eskiden şimdi hiç canım istemiyor
Bütün sebze yemekleri diyebilirim, eskiden sebze değil, et ağırlıklı beslenirdim, sonra et çıktı hayatımdan ve neredeyse her gün sebze yemeye başladım.
Askere gidene kadar karnıbahar hiç yememiştim. Haşlanırken çıkan koku midemi bulandırırdı. İlk defa yedigimde o kokunun olmadıgını gördüm tadıda hoşuma gitti.
Bir seyi cok yiyince bikarsin. Ben de vanilyali dondurmadan soğumuştum bir ara asiri yiyince. Ilkinde sevmeyip sonra sevdigim cok oldu. Mesela çiğköfte.
Bende senin gibi kabak tatlısını sevmezdim ama şimdi sevmeye başladım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
tat alma duyusu 7 senede bir değişir bu yüzden sevmediğimiz bir yiyeceği sevmrye başlarız ya da tam tersi olur. ben kestane şekerini hiç sevmezdim ama şu an seviyorum tadı güzel geliyor