Ben bildiğim tüm yemek becerilerini ve tarifleri annemden aldım. Kaynanamdan da öğrendiğim tarifler ama meşhur kekinin tarifi asla vermiyor. İnsanlar neden lezzetli tarifini başkalarından saklarlar. Sizce tarifi almaya nasıl ikna ederim?
Kayınvalidem meşhur kekinin tarifini sır gibi saklıyor. İnsanlar neden kendi tariflerini başkalarıyla paylaşmak istemezler?
Eski kadınlarda var öyle kendine saklama durumları dantel örnekleri yemek tarifleri vermezlerdi. Bilgi kıymetliydi ustalar çırağına herşeyi hemen öğretmezlerdi. Ama artık bütün tarifler internette var. Bu işi çok iyi yapan kanallar var. Oralrdan değişik tarifler bulabilir, geliştirebilirsin. Ben taşınırken tarif defterimi kaybolan kolilerle birlikte kaybettim. Ezberimde olmayan tariflere internetten bakıyorum denkte düşüyor.
Ay en nefret ettiğim insan tipi niye vermezsin ki tarifi? Ben diyorum ki sürekli o kekten yaptır. Misafirin geliceği zaman falan 😅 Ne zaman canın isterse yaptır elinde sonunda bıkar verir. Vermezse bile her lazım olduğunda yaptır 😅
Bazen bende saklıyorum Bazen hemen veriyorum tarifi Ben senjn yerinde olsam kekin tadını ala ala gurme gibi yerdim içinde ne varsa anlarsin çoğu tarifi ole buldum
Alt tarafı bir kek ne kadar değişebilir tarifi istedin de vermediyse sürekli senin kekin güzel oluyor deyip yapmasını isterdim elbet bir gün bıkar tarifini verirdi
Aynı kekten bir daha yapmasını söyle ve yaptıgı zaman bir önceki yaptıgıyla arasında fark oldugunu belirt ağzından alırsın tarifi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vermem mi diyo? Ben insanların edepsizlik sınırındaki isteklerine bile he demek zorunda kalıyorum ayıp olur diye. Biraz hödük bi kadınmış. Alsın başına çalsın şekerli kilo aldıran pis sağlıksız tatlısını. Ab-ı hayat sanki
Böyle çok insan tanıyorum tarifini saklayan tarihi farklı eksik veya fazla malzeme ile veren insanlar tuhaf o keki sadece o iyi yapacak çünkü sen iyi yaparsan oğlunun gözünde değeri düşecektir
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Kayınvalidem meşhur kekinin tarifini sır gibi saklıyor. İnsanlar neden kendi tariflerini başkalarıyla paylaşmak istemezler?