Aynen öyle hala utanan kişiler var. Bu ayıp değil hele ki siyah poşete koyulması daha da ayıp alışmak lazım bu duruma kadınların özel günü bir hastalıkta değildir buna hastalık ve utanç gözüyle bakanlar hasta olanlar bana göre. Ben gizlemiyorum rahatlıkla dile getiriyorum nereye kadar saklayıp gizlenebilir ki? Normal bir durum olmalı artık bunu aşmalıyız.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimsenin utandığı gizlediği falan da yok, saçmalamayın. Her yerde reklamlar da marketler de gözümüzün içine yeterince sokuluyor saten. Bize ne sizin pedinizden, regl olmanızdan, karın ağrınızdan. Nikahlı karım mısın ki senin özeline ilgi göstereceğim. İnanın elinizde sallaya sallaya gezin zerre kadar umrumda değilsiniz. Megafon alın bağırın ben regl oldum diye. Hee iyiymiş derim geçerim. Ama herkesi boşverin Adabı Muaşeret diye bir şey var sanırım bu çekincede oradan geliyor. Kendinize saygınız olsun en başta biraz...
Toplumsal önyargılar hala aşılamamış bazı tabular , insanları adet konusunu gizlemeye itiyor.
Gezmis dönemlerimizde özellikle bazı köylerde ve halen bazı küçük yerlerde de devam etmekte bu ;
Çocuk gelinler
Adet olan kızın hemen biriyle evlendirilmeyeçalışılması kızın ailesinin bu konuyu gizli tutmaya çalışmasına yol açmıştır.
Ülkemizde halen kanayan yaradır çocuk gelinler...
Büyükşehirlerde, İstanbul'da bu konu artık o kadar da dert edilmiyor. Gene eskiden kalma adetlere bağlılıktan bu konu ayıp sanılarak saklayanlar olabiliyor.
Ayıp diye nitelendirilmesinin nedeni de adet olmak değildir aslında. Ayıp olan şey insanlara kızın evlenilecek ve evlenecek yasa geldi artık kadın oldu duyurusudur. Az önce de bahsettiğim çocuk gelin muhabbeti işte bu konu üzerinden yürüyor.
O nedenle bu konu üstü kapatılmış ve ayıp olarak nitelendirilmiş. Yoksa tamamen sağlıklı ve güzel bir döngü .
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anlamıyorum ben, neden her şeyi en uçlarda yaşıyoruz milletce. Ya tamam utanılacak bir şey degil. Istesin ama bu kızların özel bir durumu. Prezervatifini herkese göstermiyorsun mesela çünkü ne gerek var. Bazılari bu denileni yanliş anlayıp, bağıra bağıra ben reglim diyor. Hani hiç alakasız bi konuda regl çünkü diye lafa sokuyor. Arkadaşlar utanmayın ama göze sokmaya da gerek yok. Ozel hayatımızı başkalarına sunarak özgür olmuyoruz. Giderim isterim pedimi, sonra cebime koyar götürürüm, halay mendi gibi sallamaya gerek yok.
Tamam normal bir şey hiç bi erkek de gelip sana sen neden regl oluyosun demez yani sıktı artık bu konu orda maksat regl olmanın ayıp bir şey düşünüp gizli alıp vermek değil de herkes bilmek zorunda mı ağrım sancım olduğunda ben regl dönemindeyim rahatsızım diyip gidebiliyorum bundan utanmıyorum da yani buda demek değilki milletin gözüne sokmak gerekir hayır
Bence buradaki önemli olan o algı bazı durumlar için evet utanılacak birşey değil. Bu algıya hitaben söylenen bir söz ama bazı durumlarda kişinin özeli olduğu için herkesin duymasına gerek olmayan bir durum olarak görüyorum buna istinaden tabikide utanılacak bir durum değil aksine çok normal bir durum bir erkeği dünyaya geren kadında bu durumu yaşıyor.
Ben genel olarak birinden bir şey isterken yerin dibine girerim. Ped konusuna gelince, regl olmak çok dogal, pede ihtiyaç duymak da, tuvalet kağıdına ihtiyaç duymak gibi. Tuvalet yapmak, gaz çıkarmak, geyirmek, esnemek, iliskiye girmek vs dogal ve utanılacak bir şey değil diye açık açık tuvalet kağıdı verir misin, tuvaletimi yapacağım demem.
Bu düzeltilmesi gereken bir şey değil. Çünkü yanlış değil. Regl gayet normal bir olay evet, fakat yine de bu kişinin özeli. Bu yüzden ulu orta ped isteyip özel günümüzü belli etmemiz gereksiz bence. Sonuçta evli insanlar sevişiyor bunu herkes biliyor ve bunun normal olduğunu da öyle. Ama bu normal diye kimse karısına (herkesin içinde, sesli biçimde) gel eve gidip sevişelim demiyor.
Regl olmak doğal birşey kimse buna laf edemez fakat uluyerde birinden ped almak bana saçma gelir. Benim özelim kimse bilmesin ne gerek var? Lisede bir kız aynısını yapmıştı üstelik erkegede ped var mı diye sormuştu. Ben bile rahatsız oldum. Erkek gelip kondom var dese hoş olur mu? Erkeklerin bu durumu bilmesi çok doğal ama bence biraz özel kalmalı.
Halen daha anneler "söyleme ayıp" gibi şeyler diyor regl için, işte bu yüzden ayıpmış gibi görüyoruz, halbuki doğal bir denge ve sağlıklı bir şey. Ped alırken hiç utanmadım ve utanmıcam.👏🏻
Bir türlü şu regl olayını normalleştiremedik de ondan her yer cahil kaynıyor otomatik olarak da diğerleri bunun utanılıcak birşey olduğunu düşünüyor ortaya böyle görüntüler çıkıyor
Regl de utanılacak bir şey yok gayet doğal bir şey ama sonuç olarak namahremin söz konusu olduğu için çok dillendirmeye gerek yok. Regl olduğun herkes ne olduğunu biliyor herkes senin vajînanı düşünsün hayal etsin istemezsin herhalde...
Ben bu konuda kesinlikle çekinmiyorum pat diye söylüyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Arkadaşımdan isterken utanmazdım ama bin bir zorlukla alınırdı o pet aşırı saçma bir şey bütün sınıf bize bakıyor gibi gelirdi aslında şimdiki aklım olsa direk alırım ama şöylede bir şey var başkalarının yani erkeklerin benim regli olduğumu bilmesini istemem
@Nurkls061 Allah ne alaka? Prezervatif kullanma nedenin Allah'tan gelmedi diyorsun meni akmasaydi prezervatif kullanmaya gerek kalır mıydı? Sen sus bence
@kavanozda1adam senin gibi türlü orospuccouklari niye kendini bilgisiz olduğu halde bilgili sanıyor? Cevabın varsa konuş yoksa böyle aşağılayarak ya beyninin olmayan cevabını yüceltme
Gerizekalii nur , Bir şeyi gizli isteyip isteyemeyecegimizin belirleyicisi Allah'tan gelme olup olmaması mi? Hayır bir de beyni varmış gibi sos bonco diyor malın kızı
Al işte nerde ne kadar beyin budalası var buraya toplanmış.. Bre beyin yoksunu zavallı insancık kişisi @all_we_need_is_love_ bir insanın keyfi kullanımı için lazım olan bir gereç ile zaruri kullanımı için lazım olan gereç ne zamandan beri aynı kefeye koyulur olmuş? Biri kadının yaradılışında olan ve kendi elinde olmayan bir şeyden dolayı hasıl olan ihtiyaç. Diğeri bir insanın kullanıp kullanmamak konusunda zaruret olmayan bir gereç. Biraz daha sadeleştireyim istersen keyfiyet ve zaruret birbirinden ne kadar uzaksa senin verdiğin örnek de o kadar konuya uzak.. Dahssı bu birbirinden uzak olan iki şeyi aynı saftadır diye eşitliyorsan bu senin yaşayan beyin hücrenin parmakla sayılabilecek kadar olduğu anlamına gelir..
İlaveten küfretmek kadar zavallıca bişeyi utanmadan yapan biriyle uğraşmak adetim değildir fakat istersen onu da yaparım..
@kavanozda1adam idiotik mahluk. Gizli ve açıkta yapılan şeylerin ayrımı ne zamandan beri keyfiyet ve zarurete göre yapıldı? Bi de biliyormuş gibi konuşuyor. Düşüncesi yok ama konuşuyor. Prezervatifin saklanma nedeni keyfi olması mı? Pedin saklanma gerekçesi ile prezervatifin aynı olduğunu herkes bilir. Ped eğer saklanmamasi gereken bir şeyse prezervatif de öyledir. Çünkü ikisinin gerekçesi aynı. Zaten saklanma gerekçelerinin keyfiyet ya da zaruretle bi ilişkisi yok anlıyor musun acéfalo? Pedin saklanma nedeni prez. ile aynı. Ayrıca prez duruma göre bir zorunluluktur, keyfiyet dediğin şeyin başlangıcı da sırf keyfi bir cinsel hadise gibi görünse de, zorunluluk kısmını dünyadaki her çocuğun onun faaliyeti ile oluşması oluşturur. Prez. Bu yüzden çoğu durumda zaruridir
Al işte dünyadaki üç ap*tal türünden en tehlikeli olanı bu.. Birincisi ap*taldır ama bunu bilir. İkincisi ap*taldır ama bunu bilmez. Üçüncüsü de ap*taldır ama hem bunu bilmediği gibi kendini akıllı zanneder. Ki sen üçüncüsüsün. Bazı çoğrafyalarda insanlar alkol şişesini de saklıyor bre ahmaaakk.. Mevzu saklanması ya da saklanmamasının zarureti ya da keyfiyeti değil.. Sen hayatında hiç prez kullanmayabilirsin ama bir kadın onu her ay kullanmak zorunda.. Keyfiyet ve zaruret burada devreye giriyor. Fakat nedense bu sebin beynine girmiyor. Aslında o kadar da boş yer var neden girmiyor onu da anlayabilmiş değilim ama bu konu uzarsa beynin olmadığı için girecek yer bulamadığına doğru gşder bu hadise..
Dahası bir daha hakaret ve küfre devam edersen altından kalkamayacağın yüklerle uğraşırsın. İkinci kez uyarıyorum;
@Nurkls061 bak ilkokul bir talebesine anlatır gibi anlatayım ki biraz muhakeme nedir öğrenesin. Yani şema çizerek anlatayım. a. Adet kanaması zarurettir. Yani kadın bunu istese de durduramaz. b. Bu kanama zaruri olarak kadına birçok engel çıkarır. c. Bu engeli durdurmak için ped veya bez kullanımı da zaruridir. d. @AşktırGriGökyüzü nün öbür sorusunda sorduğu şeye cevabima bakabilirsin. Regl günü izinle ilgili soru sordu. Regl günü bazı kadınların sancısının iş ve çalışma koşullarında sıkıntı yarattığı doğrudur. O halde bazı hallerde izin de ZARURİ HALE GELİR. e. FAKAT PEDİ GİZLİ VEYA ACİKTAN VERMENİN BU ZARURETLE İLGİSİ YOKTUR. f. PEDİ GİZLİDEN VERME GEREKCESİYLE PREZERVATİFİ GİZLİDEN VERME GEREKCESİ AYNİDİR. İKİSİ DE CİNSEL CAGRİSİMDAN OTURU AYIPLANİR.
Sonuç: ped açıktan verilecekse prezervatif de verilmelidir ya da tam tersi.
Bence bu utanıldığından degil de, edebimizden olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşamadınız şu konuyu hala Evet normal bişeydir ama gözümüze soka soka yapmaya çalışıyosunuz hala Bize ne bilmem nerenizden gelen kandan vs’den Bilmek duymak vs istemiyoruz