artan para üstünü falan almayarak bahşiş veriyorum ama göreceli bir kavram. gerçekten bu soğuk havada sonuçta para için çalışıyorlar. ama işletmesi olan bir arkadaşım. saat ücreti verildiğini ve en acemisinin normal bir çalışma hesabına göre asgari ücrete denk geldiğini, ayda 1 asgari ücret kadar da bahşişlerden topladıklarını söylemişti. sonra samimi olduğum bir kurye arkadaşa daha iyi para veriyorlar üstelik motor ve ekipman daha düzgün kurumsal falan ilaç kuryeliğinde iş ayarlayabileceğimi söylediğimde ben o maaşın 2 katını kazanıyorum üstelik 1 saat geç gelsem 1 saat eksik para alırım, öbür tarafta hem maaş keserler hemde 3-5 defadan sonra kovarlar. demişti. o gün bugündür tek kriterim hava durumu ve hız. onun dışında bahşiş vermiyorum. restaurantlardaki şef garsonları anlamam asıl. şef garson arkadaşım benden çok maaş alıyor bide maaşının üstüne aldığı bahşiş vermeyene de arkasından laf ediyor.
kusura bakmayın ama tabi ki istisnalar vardır. herkesi de zan altında bırakmamak gerek bunlar benim gördüklerim.22 Yorumla- +1 yıl
3 bin maaş alsa 3 de bahşiş 6 bin.
En İyi Cevaplar
Buna hem etik hemde ahlak açısından bakmak gerekiyor.
Kendimce bu iki başlık altında değerlendireyim.
1- Etik olarakBir personel sözleşmesinin belirlediği işin dışına çıkmaması gerekir. Bu sınırlar içerisinde belirlenen iş için anlaştığı fiyatı kabul etmiş sayıldığından harici bir para elde etmemesi gerekir. Elde edilen gelirin; hem iş veren, hemde çalışanın devlete ibraz edip vergi ödemesi gerekir. Vergi -ki toplumun namus kavramından çok daha kutsal bir olgu olduğundan- istisnasız ödenmesi gereken bir borçtur. Bu nedenle iş sözleşmesinde yapılacak işin zorluğu, riskleri, her türlü olumsuz durumları belirtilerek bir maaş belirlenmelidir. Bunu kabul eden personel harici bir gelir elde edemez. İşveren ise bu iş kapsamının dışına çıkamaz. Sözleşmede belirlenmeyen işler ve olumsuz koşullar için çalışan ek madde ile ücretin güncellenmesini talep etmelidir. Bu iş gücüne göre pazarlanan ürünün ve hizmetin bedeli de değişebilir. Otomatik olarak vergiside değişmiş olacaktır. Bu sayede alınan bahşiş ürün üzerinden tahsil edilmiş ve vergilendirilmiş olacak.2- Ahlaki olarakBir insan hak ettiği bedelin dışında bir para almaya başlarsa, insani dürtüleri gereği bunu devam ettirmeye meyillidir. Kötü hava koşullarında insanların ona duyduğu yardımlaşma hissinden faydalanmak ister. Bir noktadan sonra bu istek kendi hak ettiği helal ücretten daha değerli olmaya başlar. Bu başladıktan sonra yozlaşmaya başlamış demektir. Artık farklı yönlere meyil ve aza tahammülsüzlük başlar. Kim ne derse desin her insan da bu iç güdüler mevcuttur. Bu nedenle ahlaklı bir insan, hakkı olmayana meyil etmez.10 Yorumla
+1 yılHizmet sektöründe çalışanların aldığı para o kadar komik ki... Bu alandaki müteşebbisler de nasıl olsa bahşiş alıyorlar diye düşünerek o çalışanların hakkını vermiyorlar. Bu yüzden bence bahşiş vermek gerekir.
460 Yorumla
+1 yılÇalıştığı kurum versin bahşişini Bana ne ya babasının hayrına mı getiriyor sanki
1614 Yorumla- +1 yıl
Ve senin görüşünü en iyi görüş seçmişler yazık bu soruyu sorana ya
- +1 yıl
Size ne ya internette duyar kasmaya bayılıyorsunuz ama gerçekte kaç çalışana bahşiş verdiniz? Sıfir! Sanal alem ya sallayın durun.. Benim fikrim sizi ilgilendirmiyor bahşiş vermek zorunda da değilim, soran da kimi eig seçeceğini size soracak degil herkes kendi sorusundan mesuldur. Şimdi gidin başka yerde duyar kasmaya devam edin hadii bakiim
- +1 yıl
@Vetbay valla senin beni nasıl anlayıp anlamadığın umrumda bile değil siz iyi anlasanız ne olur anlamasanız ne olur çok mu umrumda? Insanlar benim köpeğimdir derken benim lugatımda böyle kaba terimler bulunamaz herkesi kendiniz gibi zannetmeyin lütfen
- +1 yıl
@Vetbay, yerden göğe haklısın. Çantaya para verir ama emekçiye bahşiş vermez.
- +1 yıl
Görüşünüz yanlış siz acıktığınız için onlar bu karlı yollarda canlarını alacakları 2 kuruş için tehlikeye atiyorlar 10 lira bahşis kimseyi fakirleştirmez aksine gönlünüzü zenginleştirir bir düşünün bence
- +1 yıl
Vermek zorunda mıyım?
Bir sürü benimle aynı fikirde olan görüşler var gidin hepsinden tek tek hesap sorun teallam ya.
Bana yemeği sevabına mı getiriyorlar? Işleri bu. O zaman çıkıp askere polise de bahşiş dağıtalım bizi korumak için o soğuklarda nöbet tutuyorlar. Zenginin parası zugurdun çenesini yorarmış - +1 yıl
Tabiki zorunda değilsin sadece biraz merhamet gerek ve itham şekliniz yanlis
- +1 yıl
@Vetbay Helal olsun sana hocam. Çook haklısın.
- +1 yıl
Bahşiş verip vermemek size kalmış ona bı şey demiyorum ama üslubunuz gerçekten çok yanlış babasının hayrına diye söylemeniz hiç hoş olmamış eminim ki orda çalışan hiç bir insan işinden memnun değil zorunlu çalışıyor bir de askerlere ve polislere de verelim o zaman demişsiniz onların bahşişe değil koruduğu toplumun duasına ihtiyaçları var amacım duyar kasmak değil sadece ortada bir yanlış görüyorum elimden geldiğince onu düzeltmek istedim iyi günler
- +1 yıl
@selinsekker 👏👏👏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
194Cevap
Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. Dışarı çıkmam dediğim (aşırı soğuk) olduğu zamanlar sipariş veriyorsam mutlaka bahşiş veriyorum.
Geçen gün yemek sipariş ettim. Baktım kurye bayâ üşümüş. Bahşiş verdim, sokaktan çıkana dek pencereden izledim. (buzlanma olduğunu sipariş geldikten sonra fark ettim) bilseydim sipariş etmezdim.
Motosiklet kullanan birisi olarak soğuk havalarda ne denli zorluklarla mücadele ettiklerini, motosikleti kullanırken kat be kat hissettiği soğuğu çok iyi biliyorum.12 Yorumla- +1 yıl
küfürbaz ayıyı izlemedin mi 1 lira için ne idor
- Yeme & İçme konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılduruma göre verilebilir yani tavrı terbiyesi kibarlığı önemli bu konuda
130 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılBahşiş verme diye birşey söz konusu değildir gadası. Onun çalıştığı işin görevi odur. Ona göre parasını alıyor. Sen sipariş vermesen motor kurye ne iş yapacak ki.
40 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılVerilebilir tabi ama herkesten bekler bu sefer çalışan umud eder almayınca üzülür çünkü iş veren de bunu biliyor söylüler bahşişler senin direk diye
10 Yorumla
+1 yılBahşiş beklemesi saçma ben sürekli hizmet sektöründe çalıştım göstere göstere bahşiş isteyemem utanırım abi verecek kişi gönlünden kopmali eğer vermek istiyorsa.
Ben otelde çalıştım aynı anda garson oldum steward oldum housekeeper mıdır nedir ondan oldum kaçakçılık yaptım gelen müşteriler beni görüp sen burda çok çalışıyorsun hak ediyorsun bunu dediler de verdiler ben asla gözlerine falan bakmadım amerikalının biri ben bavullarını odasina çıkardım arkamdan öne minute diye seslendi öyle durdurup verdi adam bile şaşırdı ora durup istememekte yani göstere göstere de bahşiş istenmez abi o görgüsüzlük olur.41 Yorumla- +1 yıl
Kaçakçılık yazmışım yanlış olmuş 🤣 kazancilik
Aslinda acimasizca bir davranis degil bu haklisin vermemekte, gonlu hoş olsun diye bir muhasebeciye bankaciya ya da pazarda saticiya bahsis veriyormuyuz , bunlarda hizmet veriyor ama bahşiş verelim mi diye dusunmuyoruz. He aliskanlik olmus o ayri. O yemegi getiren kisi disinda o bahsisten faydalanan yok sana getirilen paketin icinde , usta hazirliyor, bulasikci temizlikcisi vs var dukkanda onun isi sadece getirmek ve dedigin gibi maasini bunun icin aliyor
12 Yorumla- +1 yıl
sıcak getirdi
- +1 yıl
Soguk gelse sikayetin sonrasi patrondan azar isitecek , neden? Maasini aldigi isi duzgun yapmadigi icin , birde boyle dusun 😄ya zaten pahali hersey ederinden yuksek rakamlara satiliyor ayrica icin rahat olmasi icin soyle bisey soyliyim, maasi disinda paket basi 1,2 liraya denk gelecek sekilde , gunluk aliyorlar zaten onlar extra bahsis veren olmaz diye patronlarindan , o almistir bahsisininsenden yani uzulme 😄
+1 yıl1- işini yapıyor.
2- bahşiş sanki bi kültür ya da toplumsal ya da sınıfsal farklılıklardan dolayı verilir ya da verilmez.
şimdi benim düşüncem şu o kurye askeri ücret ve fazlasını alıyordur. Peki bu türkiyede kaç kişi asgari ücret alıyor? asgari ücret alan adam nasıl bahşiş versin? üniversite okuyan çocuk nasıl versin? eskiden 6 bin tl maas ile çalısan bir insandım o zaman belki ama simdi o işimden ayrıldım ve 3500 ve 4000 arası maas alıyorum şimdi nasıl vereyim. ama içimden hep keske demişimdir. bi arkadasım anlatmıştı üniversitede kız garsona bahşiş bırakmış daha sonra 1 hafta makarna yemek zorunda kalmış :D :D10 YorumlaAdamına göre değişir kibar ve güleryüzlüyse nazik davranıyorsa vereceğim 2-3 lira bahşişi çok görmem. Bazıları var surat asık, bişey sorarsın ters cevap verir öylesine çalıştığı işyerinden alışveriş yaparak ona maaş verilmesini sağlamak bile zoruma gider.
Ancak en nihayetinde kuryeye bahşiş verme mecburiyetimiz yok zaten işi o ve parasını da alıyor. Ha karda kışta çalışıyorlar falan diyenler oluyor ki her işin zorluğu var. Ozaman fabrikada asgari ücretli ölme sakat kalma riski altında çalışana kim bahşiş versin?00 Yorumla
+1 yılMümkün mertebede vermeye özen gösteririm. Adamların yaptığı kolay iş değil. Ayrıca tüm gün o motorun üstünde ağrıyan başı, sırf restoran geç çıkardı diye geciken siparişi teslim ettiği müşterinin fırçasını, kaza ihtimali (-ki en kötüsü Allah hiç birine zarar vermesin), çemkiren insanlar.. kaç 10 lira eder yani bu kadar iş.. 10-12 saat çalışıyor bu insanlar ve karı kışı var. İnsanlığınızı kaybetmeyin, cebinden çıkan 10 lira bi insanın yüzünü güldürüp işine daha sıkı sarılmasına yeter 🙏🏻 Allah tüm emekçilerimizin yardımcısı olsun. 👏🏻 Kalbinizden geçen sizin olsun 👏🏻
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle son yaptığım işte bende evlere servis yapıyordum ve yanımda çalışan evlatlar hepsi öğrenciydi, onlar için 20 TL bile önemli bunu onların içimde olanlar bilir, be çevremdeki diğer esnaflarda kurye kullanıyordu, çiğköfteci fastfood lahmacuncu lokantalar vs vs vs vs vs ve bir yıl öncesine kadar herkes günlük 50 TL verirken ben evlatlarıma 80 TL +bir paket sigara ve akşam ben ne içiyorsam aynı içkiyi ister paylaştırdık ister alır evine giderdi, bahşişlerine asla karışmadım, kesinlikle bahşiş verilmeli ve ben dışarıdan bir şey istediğimde bahşişsin yollamıyorum sizlerde mutlaka verin (kuryecilikle ev geçindiren insanlarımıza selam olsun)
00 Yorumla
+1 yılYorumların bi kısmını okudum ve midem bulandı. Arkadaşlar ben baristalık mesleğini icra ediyorum eski bir kuryeyim ve pandeminin piyasaya etkisinden dolayı fazla bi iş kolu olmadığı için tekrar kuryelik mesleğine döndüm.
Şunu anlatmak istiyorum.
Siz bi hizmet alıyorsunuz ve bu hizmetin karşılığında bi Mevla ödüyorsunuz yani bahşiş inisiyatiftir. Kimse vermek zorunda değil benim sitemim bu havada binbir türlü tehlike ve zorlukla yemeğinizi size sıcak ulaştırmaya çalışan kişiye davranış biçiminiz.
Örnek; sabah 9 iş başı yapıyorum yeri geliyo yoğunluk yüzünden saat 14-15 e kadar kahvaltı edemediğim oluyo siparişi götürdüğüm kişinin geçikme yaşandığı için söylediği şu “yapacağınız işin... çayım soğudu burada” Gibi sitemleri moralin alt safhaya inmesi sağlayarak yaptığımız işten soğuma hakkını verememe gibi sorunlara dönüşür.
İnsanlığınızı KAYBETMEYİN!60 Yorumlasenin içinden gelen bir şeydir bahşiş. konuya bakarsan bahşiş sana hizmet sunana verilen bir gönül rızasıdır. mesela garsona bahşiş verirsin ama onun işi de odur. ya da düğünde çalgıcılara bahşiş verirsin ama onun işi odur. ücretini zaten alır. yani bu senin gönlünden kopan bir şey. eğer durumun varsa verebilirsin. buda benim fikrim, bana göre hakkından az bir maaşları var. ben durumum o an müsaitse bahşiş verme taraftarıyım. bende zamanında garsonluk yaptım kimse keyfinden yapıyor bunu ihtiyaç amacıyla yapıyor. bahşiş günümün yorgunluğunu azaltıyordu.
30 Yorumla
+1 yılBence verilmemeli.
Çünkü işveren bahşişte var diyerek afaki bir rakam vaadederek umut satıyor işçiye.
Böyle bir bahşiş geleneği hiç olmasa en başından Ona göre maaş değerlendirilir. Hizmet sektörünün tamamı için geçerlidir bu.
Zaten hizmet bedeli olarak herşey içinde ücretin11 Yorumla- +1 yıl
yemeğim sıcak geldi ama
+1 yılBahşiş veren biri değilim ama bazıları gibi de küstahlık yapıp, işi o babasının hayrına getirmiyor ya demeyeceğim. Çünkü o işe ihtiyacı yoksa zaten çalışmaz. Karda, kışta, yağışta; yazında o kavurucu sıcakta o kıyafetlerle çalışıyorsa ve evinize kadar yiyeceğinizi getiriyorsa bizlerinde de üzerimize düşen bir şey var onu da insanca yapmak durumdayız.
(Bir güler yüz, ve nezaket) bu o kadar da zor birşey olmasa gerek diye düşünüyorum ama...20 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. Normal günde, tamam görevi diyebilirsiniz ama şu havalarda mutlaka gönlü alınmalı kuryelerin, hiç değil bir bardak su vermek bile mutlu edebilir. Motor kullanıyor musunuz bilmiyorum ama bunu bir motorcu olarak söylüyorum: eğer kış kıyafetiniz yoksa 20 km/s hızda gitseniz bile öylesine soğuk oluyor ki anlatamam. Yaz günü belki tamam diyebilirsiniz ama karda, yağmurda, soğukta gönül alınmalı görüşündeyim. Kuryenin bahşiş beklemesi de doğru bir hareket değil, bunu belirtmek isterim.
20 YorumlaTabi ben kendim kuryeyim verilmeli ama bizim insanlar ne yapıyor kızıyor asık surat hakaret vs sonra yemeğim neden geç geldi neden soğuk geldi bilmem ne bilmem ne.. sipariş veriyorlar anında siparişim gelsin isterler sanki bu dünya da sen tek sipariş veriyorsun ve kurye uçarak geliyor herhalde trafik yok kural yok vs at gözlüğü takıyorlar resmen yok oylr bir dünya geç geldiyse alma sende veya soğuk geldiyse mikro dalga fırınına koy 30 saniye sıcak olsun ne gerek var hakaret etmeye tövbe tövbe ağzımı bozacağım şimdi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBi dönem kuryelik yaptım hem paket servis hem kargo veren insanlarda oldu vermeyenlerde, verilirse daha iyi bence en azından bu mesleği yaptığım halde bende bir sürü sipariş veririm geleni de boş çevirmem hele şu zaman da 5 10 TL versen yine kar onun için alım gücü VS herşey zorlaştı Bi nebze de olsa insanları rahatlatmak gerek bahşiş vermeseniz bile güler yüzlü iyi davranın somurtkan insan sayısı çok fazla iyi karşılayın iyi karşılanın :)
40 YorumlaÖncelikle saygılı kibar nezaketli davranılmalı gönlünden de ne koparsa vermek gerekir ben postacımıza eğer yaz ise soğuk bir şeyler kış ise sıcak bir şeyler hep ikram ederim😊yüzünde ki gülümseme kalbime çok iyi geliyor🥰aslında kendime kalbime yatırım yapmış oluyorum sizlerde kalbinize iyi davranın lütfen❤️
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Koskoca delikanlı adama bahşis olarak eline 2 Tl bozuk para sıkıştırmak kuryeye dilenci muamelesi yapmaktan bir farkı yok bence.
Gururunu incitmemek adına ya iyi bir bahşiş verilmeli..
ya da hiç verilmemeli bence.
Asıl merak ettiğim konu kuryeye ne kadar bahşiş verilmeli?
Bahşiş verip vermemek kişinin kendi iktisafiyatına kalmış bir durumdur00 Yorumla
+1 yılveriyoruz zaten ama şu yollarda motor kullanırken hiç dikkatli değiller araba kullanırken bır anda sagından gecıp önüne gecıyorlar kurallara hıc uymuyorlar onlar sızı gordugu ıcın sızınde onları gordugunuu sanıyorlar bu nedenle cok kaza gecırıyorlar bırde bazı sıteler kargo yarısında bu cocukları hızlı gıdın dıyorlar cok tehlıkelı yanı
00 YorumlaSelamlar,
Yurtdisinda bir yerden yemek soyeldigin zaman bahşiş hesabın içerisinde bulunur. Sana 3 seçenek sunarlar %15, %35, ve %75 seçenleri oluyor. İnsanlar maddi durumlarına göre ordan bir seçenek seçiyor. Yani anlayacağız maddi durumunuza göre verip-vermemek size kalmış bir şeydir. Maddi durumun iyiyse 5-10 lira verilebilir ama maddi durumunuz şıkışık ise vermenize gerek yoktur.00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her siparişte bahşiş veriyorum hiç atlamam.
Normaldede verirdim şimdide atlamıyorum.51 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi bir güzeli görmek bile başlı başına bahsistir
bahşiş önemli ya ben de garsonluk yaptığım için biliyorum insan çok mutlu oluyor sevindirmek sevap yani yapılmalı böyle bir şey okumuş olduğum için üzgünüm iğrenç bir kafa yapın var allah senin gibilerden iyi insanları korusun
13 Yorumla- +1 yıl
izle
+1 yılBahşiş vermek zorunda değilim. Yapacağı işi ve karşılığında alacağı ücreti bilerek çalışıyor. Acındırmaya gerek yok zira birçok meslek hakettiği maaşı almıyor.
22 Yorumla- +1 yıl
al sana söylüyor bunu twitter.com/demowaves/status/1361819719779639299
- +1 yıl
Bedava mı çalışıyor? Zorla mı çalışıyor? Problemlerini çözecek kili ben değilim vereceğim 1 tlyi ben de çalışarak kazanıyorum.
+1 yılDediğin çok çirkin ve kaba. Çalışma şartlarının ne kadar zor ve aldıkları maaşın da ne kadar az olduğunu biliyorsundur diye umuyorum. Bazı şeyler hakkında yorum yaparken biraz vicdana uygun konuşulursa daha iyi olur.
20 YorumlaVerseydin birşey mi kaybedecektin sanki sadece sevaba girecektin bu dünyada olmasada illaki öldükten sonraki dünyada kat ve kat fazlasıyla karşılığı sana geri dönecektir.
22 Yorumla- +1 yıl
ne alaka onların maaşı var
- +1 yıl
Varsa var nolmuş yani bunda
+1 yılÇok üzülüyorum iki teker üstünde ekmek parası için bu hava da o kadar tehlikeli ki..
İyi para kazanmadıkları da kesin.
Birde siparişi 10 dk geç geldi diye şikayet edenler varya nefret ediyorum onlardan..20 Yorumla
+1 yılİşi o olabilir tabiki lakin bu yaklaşım saygıdan uzak bir tavır. Siz yemeği satın alıyorsunuz hizmetle beraber ama kuryeyi değil. Onunda insan olduğunu unutmayın. Vermek zorunda değilsiniz tabiki, ama bu davranış hoş değil.
20 Yorumla
+1 yılbunu bizim mi düşünmemiz gerekiyor? hizmet sektöründe ucuza maaş kabul etmesin hiçbir kurye bak bakalım nasıl paşa paşa yüksek maaş veriyorlar. sektörü piyasayı düşürenle ucuza çalışmayı kabul eden kuryeler.
10 YorumlaParayı oturduğu yerden kazananlar, zor şartlar altında çalışanları görseydi bırak bahşiş vermeyi, gözleri dolardı. Hayat zenginlere güzel. Herkes babadan kalan mirası yiyemiyor. Alın teri başka bir şey
10 YorumlaBenim o anki psikolojime bağlı. Verdiğim de oluyor , vermediğim de. Tek yaşadığım için dışarıdan çok yemek söylüyorum ve hepsine bahşiş versem , aylık giderlerime yeni bir kalem daha eklenir :D
14 Yorumla- +1 yıl
ucuz yemeklere o kadar para verion nolmuş
- +1 yıl
dışardan söledin her yemek kalitesizdir en ucuz maliyetle en fazla karı elde etme peşindeler
tabi kii veririm azda olsa gönlünüzden gerçekten ne koparsa verilmeli sadece pandemi sürecinde 160 motor kurye kaza yapıp ölmüş, haklarını aldıklarını düşünmüyorum bir avuç paraya ömürleri bitiyor sonuç olarak kuryeye bahşiş verilmeli mi KESİNLİKLE EVET
20 YorumlaBence verilmelidir. Gerçekten bu dönemde kolay değil yaptıkları:)
20 YorumlaAldığı maaş, yaptığı iş kimseyi ilgindirmez. Bahşiş vermek insanın içinden gelen bişeydir. Veriyorsanız da vermiyorsanız da dillendirmenize gerek yok. Keşke soruyu beğenmedim butonu olsa da bassam eksiyi
00 YorumlaBence şehire ve hava koşullarına göre degerlendirmek gerek trafigi olan ve yağmurlu karlı havada canını koyan birine bahşiş vermek insanliktir sonuçta aldıkları maaşları bahşişte alırlar hesabıyla gülünç hale getiriyorlar
00 Yorumla
+1 yılBu devirde asgari ücretle hatta memur maaşıyla bile büyük şehirlerde geçinmesi gerçekten çok zor Allah geçim derdinde olanların yardımcısı olsun. Verebilecek durumun varsa vermelisin onun yerinde sen de olabilirdin sonuçta.
00 Yorumlaben bu bahşiş işine yıllar önce sinemada yer göstericiler zamanından beri karşıyım sonra berber çırağı devreye girdi onlarada karşıyım. hep karşı oldum. mecbur değilsem veremiyorum. zaten aldığımız hizmet ucuz değil üstüne bahşiş verrmek zor geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyani öyle bir kural yok ama ben genellikle veriyorum heleki bu soğuk kış günlerinde çok üzülüyorum gerçekten allah yardımcıları olsun
30 Yorumla
+1 yılBence verilmeli. Ama verip vermemek size kalmış. Bir çoğu askari ücretle, tehlikeli iş yapıyorlar. Ama sizden direk bahşişte istemeli.
12 Yorumla- +1 yıl
maaşı kadar bahşiş alan varmış
- +1 yıl
Bu yerine göre değişir. Nişantaşı gibi yerde olabilir. Orta kesimin yaşadığı yerlerde o kadar olduğunu düşünmüyorum.
- Yeme & İçme konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılBen genelde paket sipariş bulunmam bulunsam da karlı bir hava da bulunmayı tercih etmem.
10 Yorumla
+1 yılSana kalmış bir şey o ama verilmeli bahşiş mutlu ederr 😅
10 YorumlaValla bilmem ama yurttayken az sipariş vermiyorduk. Yağmurda karda kışta geliyorlardı hep. Çok üzülürdüm. Evet işi bu zaten ama yine de üzülürüm hep yazık ya araba olsa neyse de motor her yanı açık. Allah yardımcıları olsun tüm işçilerin.
20 YorumlaVerseydin Ne olcak veren el. ustundur emin ol misli şekilde döner sana o verdiğin para merhametli olalım banane demeyelim
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 419 cevap paylaştı. Ben bahşiş veriyorum gerçekten kıyamıyorum... isi ama kapıya geldiğinde titriyordu resmen... hakediyorlar benim fikrim budur
20 YorumlaBende duruma göre değişir. Fakat kuryeler maaşlarını aldıkları için çoğu zaman bahşiş vermem. Zaten bahşiş versek de galiba iş yerine veriyordur diye tahmin ediyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDurumun iyiyse ve vermiyorsan baba parası yiyen şerefizsindir. Net. Durumun iyi değilse bilemem. Ama durumu iyi olan insan kuaför çalışanı olsun, kurye olsun, komi olsun, pompacı olsun vs bahşiş verilmelidir
02 Yorumla- +1 yıl
3 bin maaş alıo 3 binde bahşiş alsa 6 bin eder öğretmen almıyor o kadar yok anasının gözü
Cevap sahibi+1 yılSen öyle san, bende bir zamanlar kuryelik yaptım. Herkes senin gibi düşünerek 1 TL bile vermiyordu. Çok arada 2 3 TL veren vardı o kadar. Şükür şu an durumum çok iyi. Hallerinden de anlıyorum. Bir dükkanda bir gün kuryelik yap bakayım gör hallerini. Ekmek parası için nelere katlanıyorlar. Toplam aylık geliri 3.400 üstüne bile çıkmıyordur bahşişle beraber. Kısacası durumun iyiyse kefenin cebi yok. Az da olsa verilmeli. Cimrilikle bir yere varılmaz.
+1 yılHerkes bahşiş vermek zorunda değil ama yinede insan elinden geldikçe 3-5 bişeyler vermeli şahsen ben o esnada param varsa bahşiş veririm yoksada yapacak bişey yok.
00 YorumlaKarda kış ta soğuk ta yağmurda kuryeden yemek istemiyorum. İmkanım varsa kendim gidiyorum. Her ne kadar işi o olsada oda insan evi ailesi için çalışıyor keyfi değil
00 Yorumla
+1 yılÇıplak mı karşılayayım sjsjshsh. İşini yapıyor, bahşiş veririm tabii ki, sadece ona değil, her gittiğim yerde veririm.
02 Yorumla- +1 yıl
motorcuyu dinledin mi
- +1 yıl
Anlamadım
+1 yılVerilmeli tabiki o insan onca şeyle uğraşıyor birde biraz geç kaldı mı hakaret edenler bile oluyor onların işi çok zor yanı
01 Yorumla
+1 yılonlarin hakkki bahsis ile odenmez o yuzden hastalik ameliyat vs olmadigi surece yemegimi alisverisimi kendim alirim getiririm sadece covid iken siparis verdim
00 YorumlaBence verilmeli, canları faslına yemekler sıcak kalsın diye canlarını tehlikeye atarak birazda hızlı gidiyorlar ben her yemek sipariş ettiğimde bahsiş veriyorum
00 Yorumla
+1 yılBence verilmeli neden diye sorarsan tamam işi o olabilir ama tehlikeli bir iş aslında karlı ve yagmurlu havalarda ve daha iyi bir iş şartı olsa o işi yapcagını düşünmem ben zaten 3 kuruş alıyolar
00 Yorumla
+1 yılBen kayseriliyim veriyomda sen niye vermiyonki? Sende mi kayserilsin yoksa,😂🤣🤣Şaka şaka onun işi odur doğrudur ama sonuçta emek vermiş ve zor olsada siparişi ulaştırmış. Bende düğünlerde zurna çalıyorum Almanya'da 😊 Ancak emeğimin karşılığını bahşişlerlede alıyorum. Bahşişin verilmesi işi yapan kişiyi mutlu kılar ama genede tercih meselesi😉
00 Yorumla
+1 yılvalla ben kapıya gelenın ruh halıne musterı memnunıyetıne saygısına bakarım
ona gore yanımda 3-10 arası bahşiş bulundurum ne kadar saygılıysa hızmetını tam yapıyorsa o kadar bahşiş veririm00 Yorumla
+1 yılBirşey sipariş vermiyorum uzun zamandır ama işini iyi yapan güler yüzlü insanlara veririm
30 Yorumla
+1 yılO soğukta insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf eden kuryecinin ekstra bir alin terine layıktır 💙
10 Yorumla
+1 yılBen eve sipariş eden biri değilim ama bu havalarda eve sipariş ediyorsam bahşiş de veririm. Yazık yani o yolda gelirken verdiği efora.
10 YorumlaEdenbulur yarın öbür gün çalışırsın ikramiye prim bi halt vermeyince kimse üzülme olur mu? Çünkü işin o yapmak zorundasın
12 Yorumla
+1 yılKurye değilim ama ben bir şoförüm nakliyesini yaptığım yer bana yemek vermek zorunda değiller ama veriyorlar çoğu.. insafına kalmış
10 Yorumla- Devamını Gör (267)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat