• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Yeme & İçme

Yemek getiren kuryeye bahşiş verilmeli mi?

Deliyimbendeliyim
Deliyimbendeliyim Takip Et
Master Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
1724
Yapay Zekaya Sor
Yollar karlı motorla nefes nefese siparişimi getirdi bahşiş bekledi vermedim işi o çünkü sizce bahşiş verilmeli mi?
Güncellemeler
+1 yıl
twitter.com/demowaves/status/1361819719779639299
İş Soruları Sipariş Soruları Getir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
41 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Pas_ak
    Pas_ak Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42 , eic 60%
    +1 yıl

artan para üstünü falan almayarak bahşiş veriyorum ama göreceli bir kavram. gerçekten bu soğuk havada sonuçta para için çalışıyorlar. ama işletmesi olan bir arkadaşım. saat ücreti verildiğini ve en acemisinin normal bir çalışma hesabına göre asgari ücrete denk geldiğini, ayda 1 asgari ücret kadar da bahşişlerden topladıklarını söylemişti. sonra samimi olduğum bir kurye arkadaşa daha iyi para veriyorlar üstelik motor ve ekipman daha düzgün kurumsal falan ilaç kuryeliğinde iş ayarlayabileceğimi söylediğimde ben o maaşın 2 katını kazanıyorum üstelik 1 saat geç gelsem 1 saat eksik para alırım, öbür tarafta hem maaş keserler hemde 3-5 defadan sonra kovarlar. demişti. o gün bugündür tek kriterim hava durumu ve hız. onun dışında bahşiş vermiyorum. restaurantlardaki şef garsonları anlamam asıl. şef garson arkadaşım benden çok maaş alıyor bide maaşının üstüne aldığı bahşiş vermeyene de arkasından laf ediyor.

kusura bakmayın ama tabi ki istisnalar vardır. herkesi de zan altında bırakmamak gerek bunlar benim gördüklerim.

2
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

3 bin maaş alsa 3 de bahşiş 6 bin.

Yorumla
    • Pas_ak
      Pas_ak
      +1 yıl

Güncelleme:
      eklediğin videoda da görüldüğü üzere bahşiş zorla olmaması gereken bir şey (haksız demiyorum ama) arkasından küfür kıyamet hoş değil. müşteri 1 lirayı istedi diye 1 liralık muamele buysa daha çok beklediği yer için nasıl bi muamele yapılıyor acaba :)

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Sürsil
    Sürsil Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 38%
    +1 yıl

Buna hem etik hemde ahlak açısından bakmak gerekiyor.
    Kendimce bu iki başlık altında değerlendireyim.
    1- Etik olarakBir personel sözleşmesinin belirlediği işin dışına çıkmaması gerekir. Bu sınırlar içerisinde belirlenen iş için anlaştığı fiyatı kabul etmiş sayıldığından harici bir para elde etmemesi gerekir. Elde edilen gelirin; hem iş veren, hemde çalışanın devlete ibraz edip vergi ödemesi gerekir. Vergi -ki toplumun namus kavramından çok daha kutsal bir olgu olduğundan- istisnasız ödenmesi gereken bir borçtur. Bu nedenle iş sözleşmesinde yapılacak işin zorluğu, riskleri, her türlü olumsuz durumları belirtilerek bir maaş belirlenmelidir. Bunu kabul eden personel harici bir gelir elde edemez. İşveren ise bu iş kapsamının dışına çıkamaz. Sözleşmede belirlenmeyen işler ve olumsuz koşullar için çalışan ek madde ile ücretin güncellenmesini talep etmelidir. Bu iş gücüne göre pazarlanan ürünün ve hizmetin bedeli de değişebilir. Otomatik olarak vergiside değişmiş olacaktır. Bu sayede alınan bahşiş ürün üzerinden tahsil edilmiş ve vergilendirilmiş olacak.2- Ahlaki olarakBir insan hak ettiği bedelin dışında bir para almaya başlarsa, insani dürtüleri gereği bunu devam ettirmeye meyillidir. Kötü hava koşullarında insanların ona duyduğu yardımlaşma hissinden faydalanmak ister. Bir noktadan sonra bu istek kendi hak ettiği helal ücretten daha değerli olmaya başlar. Bu başladıktan sonra yozlaşmaya başlamış demektir. Artık farklı yönlere meyil ve aza tahammülsüzlük başlar. Kim ne derse desin her insan da bu iç güdüler mevcuttur. Bu nedenle ahlaklı bir insan, hakkı olmayana meyil etmez.

1
    0 Yorumla
  • Charismatica
    Charismatica Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Hizmet sektöründe çalışanların aldığı para o kadar komik ki... Bu alandaki müteşebbisler de nasıl olsa bahşiş alıyorlar diye düşünerek o çalışanların hakkını vermiyorlar. Bu yüzden bence bahşiş vermek gerekir.

46
    0 Yorumla
  • BiBakınBana
    BiBakınBana Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Çalıştığı kurum versin bahşişini Bana ne ya babasının hayrına mı getiriyor sanki

16
    14 Yorumla
    • Atlas01
      Atlas01
      +1 yıl

sen ne diyorsun, benim çalıştığım kafe personelin 10 günde alacağı tipe öylesine göz dikmişti ki pandemi de 7000 tl tipi ceplemiş. çok iğrenç işletme sahipleri maalesef.

Yorumla
    • Vetbay
      Vetbay
      +1 yıl

Ulan zarada bi çantaya 2 bin lira gömersiniz zorunuza gitmez. işçiye emekçiye vereceğiniz bi lira zorunuza gider. olmaz olsun ya sizin gibileri.

Yorumla
    • Tazmanyacanavaarı
      Tazmanyacanavaarı
      +1 yıl

Ve senin görüşünü en iyi görüş seçmişler yazık bu soruyu sorana ya

Yorumla
    • BiBakınBana
      BiBakınBana
      +1 yıl

Size ne ya internette duyar kasmaya bayılıyorsunuz ama gerçekte kaç çalışana bahşiş verdiniz? Sıfir! Sanal alem ya sallayın durun.. Benim fikrim sizi ilgilendirmiyor bahşiş vermek zorunda da değilim, soran da kimi eig seçeceğini size soracak degil herkes kendi sorusundan mesuldur. Şimdi gidin başka yerde duyar kasmaya devam edin hadii bakiim

Yorumla
    • Vetbay
      Vetbay
      +1 yıl

Böyleleri iflah olmaz. Zaten kendi ağzıyla söylüyo. Ben iflah olmam. laftan anlamam. Ben zengin bi babanın şımarık kızıyım. insanların benim köpeğimdir" demeye getiriyo. E bizde anladık seni. Canını sıkma bu kadar. Senden çok şey bekledik. affet bizi.😄😄😄

Yorumla
    • BiBakınBana
      BiBakınBana
      +1 yıl

@Vetbay valla senin beni nasıl anlayıp anlamadığın umrumda bile değil siz iyi anlasanız ne olur anlamasanız ne olur çok mu umrumda? Insanlar benim köpeğimdir derken benim lugatımda böyle kaba terimler bulunamaz herkesi kendiniz gibi zannetmeyin lütfen

Yorumla
    • karsiyakaliali
      karsiyakaliali
      +1 yıl

@Vetbay, yerden göğe haklısın. Çantaya para verir ama emekçiye bahşiş vermez.

Yorumla
    • selinsekker
      selinsekker
      +1 yıl

Görüşünüz yanlış siz acıktığınız için onlar bu karlı yollarda canlarını alacakları 2 kuruş için tehlikeye atiyorlar 10 lira bahşis kimseyi fakirleştirmez aksine gönlünüzü zenginleştirir bir düşünün bence

Yorumla
    • BiBakınBana
      BiBakınBana
      +1 yıl

Vermek zorunda mıyım?
      Bir sürü benimle aynı fikirde olan görüşler var gidin hepsinden tek tek hesap sorun teallam ya.
      Bana yemeği sevabına mı getiriyorlar? Işleri bu. O zaman çıkıp askere polise de bahşiş dağıtalım bizi korumak için o soğuklarda nöbet tutuyorlar. Zenginin parası zugurdun çenesini yorarmış

Yorumla
    • selinsekker
      selinsekker
      +1 yıl

Tabiki zorunda değilsin sadece biraz merhamet gerek ve itham şekliniz yanlis

Yorumla
    • DenizOturak
      DenizOturak
      +1 yıl

@Vetbay Helal olsun sana hocam. Çook haklısın.

Yorumla
    • waveylla
      waveylla
      +1 yıl

Bahşiş verip vermemek size kalmış ona bı şey demiyorum ama üslubunuz gerçekten çok yanlış babasının hayrına diye söylemeniz hiç hoş olmamış eminim ki orda çalışan hiç bir insan işinden memnun değil zorunlu çalışıyor bir de askerlere ve polislere de verelim o zaman demişsiniz onların bahşişe değil koruduğu toplumun duasına ihtiyaçları var amacım duyar kasmak değil sadece ortada bir yanlış görüyorum elimden geldiğince onu düzeltmek istedim iyi günler

Yorumla
    • BENJ55
      BENJ55
      +1 yıl

@selinsekker 👏👏👏

Yorumla
    • BENJ55
      BENJ55
      +1 yıl

Hayatta hiç sevmediğim insan tipidir cimri insanlar! Kefenin cebi yok!!!

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

133

Cevap

194

Cevap

• ZodiacK
    ZodiacK Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Dışarı çıkmam dediğim (aşırı soğuk) olduğu zamanlar sipariş veriyorsam mutlaka bahşiş veriyorum.

Geçen gün yemek sipariş ettim. Baktım kurye bayâ üşümüş. Bahşiş verdim, sokaktan çıkana dek pencereden izledim. (buzlanma olduğunu sipariş geldikten sonra fark ettim) bilseydim sipariş etmezdim.

Motosiklet kullanan birisi olarak soğuk havalarda ne denli zorluklarla mücadele ettiklerini, motosikleti kullanırken kat be kat hissettiği soğuğu çok iyi biliyorum.

1
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

küfürbaz ayıyı izlemedin mi 1 lira için ne idor

Yorumla
    • ZodiacK
      ZodiacK
      +1 yıl

Hayır, izlemedim.

Yorumla
  • biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 46
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 3,9b cevap paylaştı.

duruma göre verilebilir yani tavrı terbiyesi kibarlığı önemli bu konuda

13
    0 Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    FenomenEfsane Yaş: 36
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 16b cevap paylaştı.

Bahşiş verme diye birşey söz konusu değildir gadası. Onun çalıştığı işin görevi odur. Ona göre parasını alıyor. Sen sipariş vermesen motor kurye ne iş yapacak ki.

4
    0 Yorumla
  • _BeBeRuhii_
    _BeBeRuhii_ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Verilebilir tabi ama herkesten bekler bu sefer çalışan umud eder almayınca üzülür çünkü iş veren de bunu biliyor söylüler bahşişler senin direk diye

1
    0 Yorumla
  • NeBoşhayatMqBu
    NeBoşhayatMqBu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Bahşiş beklemesi saçma ben sürekli hizmet sektöründe çalıştım göstere göstere bahşiş isteyemem utanırım abi verecek kişi gönlünden kopmali eğer vermek istiyorsa.
    Ben otelde çalıştım aynı anda garson oldum steward oldum housekeeper mıdır nedir ondan oldum kaçakçılık yaptım gelen müşteriler beni görüp sen burda çok çalışıyorsun hak ediyorsun bunu dediler de verdiler ben asla gözlerine falan bakmadım amerikalının biri ben bavullarını odasina çıkardım arkamdan öne minute diye seslendi öyle durdurup verdi adam bile şaşırdı ora durup istememekte yani göstere göstere de bahşiş istenmez abi o görgüsüzlük olur.

4
    1 Yorumla
    • NeBoşhayatMqBu
      NeBoşhayatMqBu
      +1 yıl

Kaçakçılık yazmışım yanlış olmuş 🤣 kazancilik

Yorumla
  • 34Beyoğlu
    34Beyoğlu Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 95%
    +1 yıl

Aslinda acimasizca bir davranis degil bu haklisin vermemekte, gonlu hoş olsun diye bir muhasebeciye bankaciya ya da pazarda saticiya bahsis veriyormuyuz , bunlarda hizmet veriyor ama bahşiş verelim mi diye dusunmuyoruz. He aliskanlik olmus o ayri. O yemegi getiren kisi disinda o bahsisten faydalanan yok sana getirilen paketin icinde , usta hazirliyor, bulasikci temizlikcisi vs var dukkanda onun isi sadece getirmek ve dedigin gibi maasini bunun icin aliyor

1
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

sıcak getirdi

Yorumla
    • 34Beyoğlu
      34Beyoğlu
      +1 yıl

Soguk gelse sikayetin sonrasi patrondan azar isitecek , neden? Maasini aldigi isi duzgun yapmadigi icin , birde boyle dusun 😄ya zaten pahali hersey ederinden yuksek rakamlara satiliyor ayrica icin rahat olmasi icin soyle bisey soyliyim, maasi disinda paket basi 1,2 liraya denk gelecek sekilde , gunluk aliyorlar zaten onlar extra bahsis veren olmaz diye patronlarindan , o almistir bahsisininsenden yani uzulme 😄

Yorumla
  • kazanova1905
    kazanova1905 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 54%
    +1 yıl

1- işini yapıyor.
    2- bahşiş sanki bi kültür ya da toplumsal ya da sınıfsal farklılıklardan dolayı verilir ya da verilmez.
    şimdi benim düşüncem şu o kurye askeri ücret ve fazlasını alıyordur. Peki bu türkiyede kaç kişi asgari ücret alıyor? asgari ücret alan adam nasıl bahşiş versin? üniversite okuyan çocuk nasıl versin? eskiden 6 bin tl maas ile çalısan bir insandım o zaman belki ama simdi o işimden ayrıldım ve 3500 ve 4000 arası maas alıyorum şimdi nasıl vereyim. ama içimden hep keske demişimdir. bi arkadasım anlatmıştı üniversitede kız garsona bahşiş bırakmış daha sonra 1 hafta makarna yemek zorunda kalmış :D :D

1
    0 Yorumla
  • GünMavisi
    GünMavisi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 65%
    +1 yıl

Adamına göre değişir kibar ve güleryüzlüyse nazik davranıyorsa vereceğim 2-3 lira bahşişi çok görmem. Bazıları var surat asık, bişey sorarsın ters cevap verir öylesine çalıştığı işyerinden alışveriş yaparak ona maaş verilmesini sağlamak bile zoruma gider.

Ancak en nihayetinde kuryeye bahşiş verme mecburiyetimiz yok zaten işi o ve parasını da alıyor. Ha karda kışta çalışıyorlar falan diyenler oluyor ki her işin zorluğu var. Ozaman fabrikada asgari ücretli ölme sakat kalma riski altında çalışana kim bahşiş versin?

0
    0 Yorumla
  • birsilatemel
    birsilatemel Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 79%
    +1 yıl

Mümkün mertebede vermeye özen gösteririm. Adamların yaptığı kolay iş değil. Ayrıca tüm gün o motorun üstünde ağrıyan başı, sırf restoran geç çıkardı diye geciken siparişi teslim ettiği müşterinin fırçasını, kaza ihtimali (-ki en kötüsü Allah hiç birine zarar vermesin), çemkiren insanlar.. kaç 10 lira eder yani bu kadar iş.. 10-12 saat çalışıyor bu insanlar ve karı kışı var. İnsanlığınızı kaybetmeyin, cebinden çıkan 10 lira bi insanın yüzünü güldürüp işine daha sıkı sarılmasına yeter 🙏🏻 Allah tüm emekçilerimizin yardımcısı olsun. 👏🏻 Kalbinizden geçen sizin olsun 👏🏻

0
    0 Yorumla
  • likeyoungh
    likeyoungh Takip Et
    Bilge Yaş: 61 , eic 94%
    +1 yıl

Öncelikle son yaptığım işte bende evlere servis yapıyordum ve yanımda çalışan evlatlar hepsi öğrenciydi, onlar için 20 TL bile önemli bunu onların içimde olanlar bilir, be çevremdeki diğer esnaflarda kurye kullanıyordu, çiğköfteci fastfood lahmacuncu lokantalar vs vs vs vs vs ve bir yıl öncesine kadar herkes günlük 50 TL verirken ben evlatlarıma 80 TL +bir paket sigara ve akşam ben ne içiyorsam aynı içkiyi ister paylaştırdık ister alır evine giderdi, bahşişlerine asla karışmadım, kesinlikle bahşiş verilmeli ve ben dışarıdan bir şey istediğimde bahşişsin yollamıyorum sizlerde mutlaka verin (kuryecilikle ev geçindiren insanlarımıza selam olsun)

0
    0 Yorumla
  • RuhuSiyahAdam
    RuhuSiyahAdam Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Yorumların bi kısmını okudum ve midem bulandı. Arkadaşlar ben baristalık mesleğini icra ediyorum eski bir kuryeyim ve pandeminin piyasaya etkisinden dolayı fazla bi iş kolu olmadığı için tekrar kuryelik mesleğine döndüm.
    Şunu anlatmak istiyorum.
    Siz bi hizmet alıyorsunuz ve bu hizmetin karşılığında bi Mevla ödüyorsunuz yani bahşiş inisiyatiftir. Kimse vermek zorunda değil benim sitemim bu havada binbir türlü tehlike ve zorlukla yemeğinizi size sıcak ulaştırmaya çalışan kişiye davranış biçiminiz.
    Örnek; sabah 9 iş başı yapıyorum yeri geliyo yoğunluk yüzünden saat 14-15 e kadar kahvaltı edemediğim oluyo siparişi götürdüğüm kişinin geçikme yaşandığı için söylediği şu “yapacağınız işin... çayım soğudu burada” Gibi sitemleri moralin alt safhaya inmesi sağlayarak yaptığımız işten soğuma hakkını verememe gibi sorunlara dönüşür.
    İnsanlığınızı KAYBETMEYİN!

6
    0 Yorumla
  • Büşra1992
    Büşra1992 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

senin içinden gelen bir şeydir bahşiş. konuya bakarsan bahşiş sana hizmet sunana verilen bir gönül rızasıdır. mesela garsona bahşiş verirsin ama onun işi de odur. ya da düğünde çalgıcılara bahşiş verirsin ama onun işi odur. ücretini zaten alır. yani bu senin gönlünden kopan bir şey. eğer durumun varsa verebilirsin. buda benim fikrim, bana göre hakkından az bir maaşları var. ben durumum o an müsaitse bahşiş verme taraftarıyım. bende zamanında garsonluk yaptım kimse keyfinden yapıyor bunu ihtiyaç amacıyla yapıyor. bahşiş günümün yorgunluğunu azaltıyordu.

3
    0 Yorumla
  • V_forVendetta
    V_forVendetta Takip Et
    Xper 5 Yaş: 105 , eic 100%
    +1 yıl

Bence verilmemeli.
    Çünkü işveren bahşişte var diyerek afaki bir rakam vaadederek umut satıyor işçiye.
    Böyle bir bahşiş geleneği hiç olmasa en başından Ona göre maaş değerlendirilir. Hizmet sektörünün tamamı için geçerlidir bu.
    Zaten hizmet bedeli olarak herşey içinde ücretin

1
    1 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

yemeğim sıcak geldi ama

Yorumla
  • Abazaprens
    Abazaprens Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 55%
    +1 yıl

Bahşiş veren biri değilim ama bazıları gibi de küstahlık yapıp, işi o babasının hayrına getirmiyor ya demeyeceğim. Çünkü o işe ihtiyacı yoksa zaten çalışmaz. Karda, kışta, yağışta; yazında o kavurucu sıcakta o kıyafetlerle çalışıyorsa ve evinize kadar yiyeceğinizi getiriyorsa bizlerinde de üzerimize düşen bir şey var onu da insanca yapmak durumdayız.
    (Bir güler yüz, ve nezaket) bu o kadar da zor birşey olmasa gerek diye düşünüyorum ama...

2
    0 Yorumla
  • uusluu
    uusluu Takip Et
    Master Yaş: 41
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Normal günde, tamam görevi diyebilirsiniz ama şu havalarda mutlaka gönlü alınmalı kuryelerin, hiç değil bir bardak su vermek bile mutlu edebilir. Motor kullanıyor musunuz bilmiyorum ama bunu bir motorcu olarak söylüyorum: eğer kış kıyafetiniz yoksa 20 km/s hızda gitseniz bile öylesine soğuk oluyor ki anlatamam. Yaz günü belki tamam diyebilirsiniz ama karda, yağmurda, soğukta gönül alınmalı görüşündeyim. Kuryenin bahşiş beklemesi de doğru bir hareket değil, bunu belirtmek isterim.

2
    0 Yorumla
  • bidam2147
    bidam2147 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

Tabi ben kendim kuryeyim verilmeli ama bizim insanlar ne yapıyor kızıyor asık surat hakaret vs sonra yemeğim neden geç geldi neden soğuk geldi bilmem ne bilmem ne.. sipariş veriyorlar anında siparişim gelsin isterler sanki bu dünya da sen tek sipariş veriyorsun ve kurye uçarak geliyor herhalde trafik yok kural yok vs at gözlüğü takıyorlar resmen yok oylr bir dünya geç geldiyse alma sende veya soğuk geldiyse mikro dalga fırınına koy 30 saniye sıcak olsun ne gerek var hakaret etmeye tövbe tövbe ağzımı bozacağım şimdi

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bi dönem kuryelik yaptım hem paket servis hem kargo veren insanlarda oldu vermeyenlerde, verilirse daha iyi bence en azından bu mesleği yaptığım halde bende bir sürü sipariş veririm geleni de boş çevirmem hele şu zaman da 5 10 TL versen yine kar onun için alım gücü VS herşey zorlaştı Bi nebze de olsa insanları rahatlatmak gerek bahşiş vermeseniz bile güler yüzlü iyi davranın somurtkan insan sayısı çok fazla iyi karşılayın iyi karşılanın :)

4
    0 Yorumla
  • lavinya83
    lavinya83 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Öncelikle saygılı kibar nezaketli davranılmalı gönlünden de ne koparsa vermek gerekir ben postacımıza eğer yaz ise soğuk bir şeyler kış ise sıcak bir şeyler hep ikram ederim😊yüzünde ki gülümseme kalbime çok iyi geliyor🥰aslında kendime kalbime yatırım yapmış oluyorum sizlerde kalbinize iyi davranın lütfen❤️

0
    0 Yorumla
  • Çilek_22
    Çilek_22 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 78%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Koskoca delikanlı adama bahşis olarak eline 2 Tl bozuk para sıkıştırmak kuryeye dilenci muamelesi yapmaktan bir farkı yok bence.
    Gururunu incitmemek adına ya iyi bir bahşiş verilmeli..
    ya da hiç verilmemeli bence.
    Asıl merak ettiğim konu kuryeye ne kadar bahşiş verilmeli?
    Bahşiş verip vermemek kişinin kendi iktisafiyatına kalmış bir durumdur

0
    0 Yorumla
  • GitarımFirarda
    GitarımFirarda Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 97%
    +1 yıl

veriyoruz zaten ama şu yollarda motor kullanırken hiç dikkatli değiller araba kullanırken bır anda sagından gecıp önüne gecıyorlar kurallara hıc uymuyorlar onlar sızı gordugu ıcın sızınde onları gordugunuu sanıyorlar bu nedenle cok kaza gecırıyorlar bırde bazı sıteler kargo yarısında bu cocukları hızlı gıdın dıyorlar cok tehlıkelı yanı

0
    0 Yorumla
  • Elenduil_
    Elenduil_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Selamlar,

Yurtdisinda bir yerden yemek soyeldigin zaman bahşiş hesabın içerisinde bulunur. Sana 3 seçenek sunarlar %15, %35, ve %75 seçenleri oluyor. İnsanlar maddi durumlarına göre ordan bir seçenek seçiyor. Yani anlayacağız maddi durumunuza göre verip-vermemek size kalmış bir şeydir. Maddi durumun iyiyse 5-10 lira verilebilir ama maddi durumunuz şıkışık ise vermenize gerek yoktur.

0
    0 Yorumla
  • isparos
    isparos Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 60%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Her siparişte bahşiş veriyorum hiç atlamam.
    Normaldede verirdim şimdide atlamıyorum.

5
    1 Yorumla
    • frksarac123
      frksarac123
      +1 yıl

Senin gibi bir güzeli görmek bile başlı başına bahsistir

Yorumla
  • ladyhera
    ladyhera Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl

bahşiş önemli ya ben de garsonluk yaptığım için biliyorum insan çok mutlu oluyor sevindirmek sevap yani yapılmalı böyle bir şey okumuş olduğum için üzgünüm iğrenç bir kafa yapın var allah senin gibilerden iyi insanları korusun

1
    3 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

al twitter.com/demowaves/status/1361819719779639299

Yorumla
    • ladyhera
      ladyhera
      +1 yıl

bu ne

Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

izle

Yorumla
  • adımsanımyok
    adımsanımyok Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Bahşiş vermek zorunda değilim. Yapacağı işi ve karşılığında alacağı ücreti bilerek çalışıyor. Acındırmaya gerek yok zira birçok meslek hakettiği maaşı almıyor.

2
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

al sana söylüyor bunu twitter.com/demowaves/status/1361819719779639299

Yorumla
    • adımsanımyok
      adımsanımyok
      +1 yıl

Bedava mı çalışıyor? Zorla mı çalışıyor? Problemlerini çözecek kili ben değilim vereceğim 1 tlyi ben de çalışarak kazanıyorum.

Yorumla
  • Birgaripzenginpala
    Birgaripzenginpala Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 91%
    +1 yıl

Dediğin çok çirkin ve kaba. Çalışma şartlarının ne kadar zor ve aldıkları maaşın da ne kadar az olduğunu biliyorsundur diye umuyorum. Bazı şeyler hakkında yorum yaparken biraz vicdana uygun konuşulursa daha iyi olur.

2
    0 Yorumla
  • Alkız
    Alkız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 86%
    +1 yıl

Verseydin birşey mi kaybedecektin sanki sadece sevaba girecektin bu dünyada olmasada illaki öldükten sonraki dünyada kat ve kat fazlasıyla karşılığı sana geri dönecektir.

2
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

ne alaka onların maaşı var

• Alkız
      Alkız
      +1 yıl

Varsa var nolmuş yani bunda

• melankolikbirkadin
    melankolikbirkadin Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 71%
    +1 yıl

Çok üzülüyorum iki teker üstünde ekmek parası için bu hava da o kadar tehlikeli ki..
    İyi para kazanmadıkları da kesin.
    Birde siparişi 10 dk geç geldi diye şikayet edenler varya nefret ediyorum onlardan..

2
    0 Yorumla
  • dumencihaydar
    dumencihaydar Takip Et
    Guru Yaş: 41
    +1 yıl

İşi o olabilir tabiki lakin bu yaklaşım saygıdan uzak bir tavır. Siz yemeği satın alıyorsunuz hizmetle beraber ama kuryeyi değil. Onunda insan olduğunu unutmayın. Vermek zorunda değilsiniz tabiki, ama bu davranış hoş değil.

2
    0 Yorumla
  • jacopsharp
    jacopsharp Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38 , eic 50%
    +1 yıl

bunu bizim mi düşünmemiz gerekiyor? hizmet sektöründe ucuza maaş kabul etmesin hiçbir kurye bak bakalım nasıl paşa paşa yüksek maaş veriyorlar. sektörü piyasayı düşürenle ucuza çalışmayı kabul eden kuryeler.

1
    0 Yorumla
  • Fth37
    Fth37 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 35%
    +1 yıl

Parayı oturduğu yerden kazananlar, zor şartlar altında çalışanları görseydi bırak bahşiş vermeyi, gözleri dolardı. Hayat zenginlere güzel. Herkes babadan kalan mirası yiyemiyor. Alın teri başka bir şey

1
    0 Yorumla
  • BALAT34
    BALAT34 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 79%
    +1 yıl

Benim o anki psikolojime bağlı. Verdiğim de oluyor , vermediğim de. Tek yaşadığım için dışarıdan çok yemek söylüyorum ve hepsine bahşiş versem , aylık giderlerime yeni bir kalem daha eklenir :D

1
    4 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

ucuz yemeklere o kadar para verion nolmuş

Yorumla
    • BALAT34
      BALAT34
      +1 yıl

Hangi yemeğe kaç para verdiğimi nereden biliyorsun :D Ayrıca içimden geldiği zaman verdiğimi belirttiğim halde bu saçma yorum neden?

Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

dışardan söledin her yemek kalitesizdir en ucuz maliyetle en fazla karı elde etme peşindeler

Yorumla
    • BALAT34
      BALAT34
      +1 yıl

Ben müdavimi olduğum ve muhabbetimin olduğu yerlerden söylüyorum. Ortalamaya göre daha pahalı , ama taze ve lezzetli yemekler geliyor. O yüzden çok yüzeysel ve asılsız söylemine katılmıyorum. Her yemek yerine , çoğu yemek dersen belki görüşüne katılabilirim.

Yorumla
  • anonimmys
    anonimmys Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

tabi kii veririm azda olsa gönlünüzden gerçekten ne koparsa verilmeli sadece pandemi sürecinde 160 motor kurye kaza yapıp ölmüş, haklarını aldıklarını düşünmüyorum bir avuç paraya ömürleri bitiyor sonuç olarak kuryeye bahşiş verilmeli mi KESİNLİKLE EVET

2
    0 Yorumla
  • zelperi
    zelperi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Bence verilmelidir. Gerçekten bu dönemde kolay değil yaptıkları:)

2
    0 Yorumla
  • CatKong
    CatKong Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 33%
    +1 yıl

Aldığı maaş, yaptığı iş kimseyi ilgindirmez. Bahşiş vermek insanın içinden gelen bişeydir. Veriyorsanız da vermiyorsanız da dillendirmenize gerek yok. Keşke soruyu beğenmedim butonu olsa da bassam eksiyi

0
    0 Yorumla
  • BuseDesuu
    BuseDesuu Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 38%
    +1 yıl

Bence şehire ve hava koşullarına göre degerlendirmek gerek trafigi olan ve yağmurlu karlı havada canını koyan birine bahşiş vermek insanliktir sonuçta aldıkları maaşları bahşişte alırlar hesabıyla gülünç hale getiriyorlar

0
    0 Yorumla
  • gökyüzümjüpiter
    gökyüzümjüpiter Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 90%
    +1 yıl

Bu devirde asgari ücretle hatta memur maaşıyla bile büyük şehirlerde geçinmesi gerçekten çok zor Allah geçim derdinde olanların yardımcısı olsun. Verebilecek durumun varsa vermelisin onun yerinde sen de olabilirdin sonuçta.

0
    0 Yorumla
  • dark_men
    dark_men Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 80%
    +1 yıl

ben bu bahşiş işine yıllar önce sinemada yer göstericiler zamanından beri karşıyım sonra berber çırağı devreye girdi onlarada karşıyım. hep karşı oldum. mecbur değilsem veremiyorum. zaten aldığımız hizmet ucuz değil üstüne bahşiş verrmek zor geliyor.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

yani öyle bir kural yok ama ben genellikle veriyorum heleki bu soğuk kış günlerinde çok üzülüyorum gerçekten allah yardımcıları olsun

3
    0 Yorumla
  • Cagataay87
    Cagataay87 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Bence verilmeli. Ama verip vermemek size kalmış. Bir çoğu askari ücretle, tehlikeli iş yapıyorlar. Ama sizden direk bahşişte istemeli.

1
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

maaşı kadar bahşiş alan varmış

Yorumla
    • Cagataay87
      Cagataay87
      +1 yıl

Bu yerine göre değişir. Nişantaşı gibi yerde olabilir. Orta kesimin yaşadığı yerlerde o kadar olduğunu düşünmüyorum.

Yorumla
  • çarliabiniz
    çarliabiniz Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 74%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 413 cevap paylaştı.

Ben genelde paket sipariş bulunmam bulunsam da karlı bir hava da bulunmayı tercih etmem.

1
    0 Yorumla
  • asi_kizz01
    asi_kizz01 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Sana kalmış bir şey o ama verilmeli bahşiş mutlu ederr 😅

1
    0 Yorumla
  • irem2252
    irem2252 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Valla bilmem ama yurttayken az sipariş vermiyorduk. Yağmurda karda kışta geliyorlardı hep. Çok üzülürdüm. Evet işi bu zaten ama yine de üzülürüm hep yazık ya araba olsa neyse de motor her yanı açık. Allah yardımcıları olsun tüm işçilerin.

2
    0 Yorumla
  • Akınalp_
    Akınalp_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 88%
    +1 yıl

Verseydin Ne olcak veren el. ustundur emin ol misli şekilde döner sana o verdiğin para merhametli olalım banane demeyelim

2
    0 Yorumla
  • Hissiz72
    Hissiz72 Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 99%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 419 cevap paylaştı.

Ben bahşiş veriyorum gerçekten kıyamıyorum... isi ama kapıya geldiğinde titriyordu resmen... hakediyorlar benim fikrim budur

2
    0 Yorumla
  • byJam
    byJam Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Bende duruma göre değişir. Fakat kuryeler maaşlarını aldıkları için çoğu zaman bahşiş vermem. Zaten bahşiş versek de galiba iş yerine veriyordur diye tahmin ediyorum.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Durumun iyiyse ve vermiyorsan baba parası yiyen şerefizsindir. Net. Durumun iyi değilse bilemem. Ama durumu iyi olan insan kuaför çalışanı olsun, kurye olsun, komi olsun, pompacı olsun vs bahşiş verilmelidir

0
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

3 bin maaş alıo 3 binde bahşiş alsa 6 bin eder öğretmen almıyor o kadar yok anasının gözü

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sen öyle san, bende bir zamanlar kuryelik yaptım. Herkes senin gibi düşünerek 1 TL bile vermiyordu. Çok arada 2 3 TL veren vardı o kadar. Şükür şu an durumum çok iyi. Hallerinden de anlıyorum. Bir dükkanda bir gün kuryelik yap bakayım gör hallerini. Ekmek parası için nelere katlanıyorlar. Toplam aylık geliri 3.400 üstüne bile çıkmıyordur bahşişle beraber. Kısacası durumun iyiyse kefenin cebi yok. Az da olsa verilmeli. Cimrilikle bir yere varılmaz.

Yorumla
  • ManOfLove0135
    ManOfLove0135 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 97%
    +1 yıl

Herkes bahşiş vermek zorunda değil ama yinede insan elinden geldikçe 3-5 bişeyler vermeli şahsen ben o esnada param varsa bahşiş veririm yoksada yapacak bişey yok.

0
    0 Yorumla
  • __ALİÇO__
    __ALİÇO__ Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

Karda kış ta soğuk ta yağmurda kuryeden yemek istemiyorum. İmkanım varsa kendim gidiyorum. Her ne kadar işi o olsada oda insan evi ailesi için çalışıyor keyfi değil

0
    0 Yorumla
  • TrustGigle
    TrustGigle Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 93%
    +1 yıl

Çıplak mı karşılayayım sjsjshsh. İşini yapıyor, bahşiş veririm tabii ki, sadece ona değil, her gittiğim yerde veririm.

0
    2 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

motorcuyu dinledin mi

Yorumla
    • TrustGigle
      TrustGigle
      +1 yıl

Anlamadım

Yorumla
  • o1öğretmen
    o1öğretmen Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 56%
    +1 yıl

Verilmeli tabiki o insan onca şeyle uğraşıyor birde biraz geç kaldı mı hakaret edenler bile oluyor onların işi çok zor yanı

0
    1 Yorumla
    • Deliyimbendeliyim
      Deliyimbendeliyim
      +1 yıl

twitter.com/demowaves/status/1361819719779639299

Yorumla
  • mehmet19981
    mehmet19981 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 51%
    +1 yıl

onlarin hakkki bahsis ile odenmez o yuzden hastalik ameliyat vs olmadigi surece yemegimi alisverisimi kendim alirim getiririm sadece covid iken siparis verdim

0
    0 Yorumla
  • Crazy0742
    Crazy0742 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Bence verilmeli, canları faslına yemekler sıcak kalsın diye canlarını tehlikeye atarak birazda hızlı gidiyorlar ben her yemek sipariş ettiğimde bahsiş veriyorum

0
    0 Yorumla
  • Sebebsiz94
    Sebebsiz94 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 95%
    +1 yıl

Bence verilmeli neden diye sorarsan tamam işi o olabilir ama tehlikeli bir iş aslında karlı ve yagmurlu havalarda ve daha iyi bir iş şartı olsa o işi yapcagını düşünmem ben zaten 3 kuruş alıyolar

0
    0 Yorumla
  • zurnaci-martin
    zurnaci-martin Takip Et
    Xper 3 Yaş: 46
    +1 yıl

Ben kayseriliyim veriyomda sen niye vermiyonki? Sende mi kayserilsin yoksa,😂🤣🤣Şaka şaka onun işi odur doğrudur ama sonuçta emek vermiş ve zor olsada siparişi ulaştırmış. Bende düğünlerde zurna çalıyorum Almanya'da 😊 Ancak emeğimin karşılığını bahşişlerlede alıyorum. Bahşişin verilmesi işi yapan kişiyi mutlu kılar ama genede tercih meselesi😉

0
    0 Yorumla
  • HedefimizPara
    HedefimizPara Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

valla ben kapıya gelenın ruh halıne musterı memnunıyetıne saygısına bakarım
    ona gore yanımda 3-10 arası bahşiş bulundurum ne kadar saygılıysa hızmetını tam yapıyorsa o kadar bahşiş veririm

0
    0 Yorumla
  • dontspeakx
    dontspeakx Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

Birşey sipariş vermiyorum uzun zamandır ama işini iyi yapan güler yüzlü insanlara veririm

3
    0 Yorumla
  • servettansinn
    servettansinn Takip Et
    Bilge Yaş: 104 , eic 78%
    +1 yıl

O soğukta insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf eden kuryecinin ekstra bir alin terine layıktır 💙

1
    0 Yorumla
  • babilgüzeli
    babilgüzeli Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 92%
    +1 yıl

Ben eve sipariş eden biri değilim ama bu havalarda eve sipariş ediyorsam bahşiş de veririm. Yazık yani o yolda gelirken verdiği efora.

1
    0 Yorumla
  • CatJiJi
    CatJiJi Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 91%
    +1 yıl

Edenbulur yarın öbür gün çalışırsın ikramiye prim bi halt vermeyince kimse üzülme olur mu? Çünkü işin o yapmak zorundasın

1
    2 Yorumla
    • uusluu
      uusluu
      +1 yıl

Çok güzel cevap olmuş, tebrik ederim 👏

Yorumla
    • CatJiJi
      CatJiJi
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • Hayrettin_Zeybekk
    Hayrettin_Zeybekk Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Kurye değilim ama ben bir şoförüm nakliyesini yaptığım yer bana yemek vermek zorunda değiller ama veriyorlar çoğu.. insafına kalmış

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (267)
Devamını Gör(312)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Yemek getiren kuryeye bahşiş verilmeli mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evi taşırken işçilere yemek yedirilir mi? 19 cevap verildi
Yemek getiren kuryeye bahşiş veriyor musunuz? 78 cevap verildi
Oruç tutan işçinin yemek parası hakkı nedir, gece vardiyasında sahur yiyen de almalı mı? 2 cevap verildi
Yemek getiren kuryeye bahşiş verir misiniz? 44 cevap verildi
Kargo ile yemek yollanır mi ptt? 10 cevap verildi
Yemek gönderen kayınvalideme kapları boş göndersem ayıp mı olur? 150 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Teach You a Lesson Dizisini izleyenler duygu ve düşüncelerini paylaşabilir mi?
  • UFC de kayan yıldızlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Sizce adı ne olsun?
  • Gelgitli misiniz?
  • Portekizli, balet, 200K takipçili birine aşığım; instagramdan dm atıyorum arada düğün olur mu dersiniz?
  • Toksik misiniz yoksa ılımlı, sakin yaklaşan tarafta mısınız?
  • Kia mı Hyundai mi, hangisini tercih ederdiniz ve neden?
  • Ayrılsanız bile her gün konuşmaya devam ettiğiniz bir ilişki yaşadınız mı?
  • Senin için önemli olanı seçip kalan her şeyi boşverdin mi?
  • Devamlı şapka takmak özgüvensizlik yaratır mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨