Eskiden tarhana çorbası oldukça fazla tüketilirdi. Annelerimiz ya da büyüklerimiz tarhanaları kendileri yapar kurutur çorbalarınıda bir güzel yerdik. Bazen normal zamanlarda içilir bazen de hasta çorbası olarak da sık sık tüketilir. Ev yapımı tarhana çorbası oldukça faydalı. 😊
Günümüze bakacak olursak tarhana çorbası hala tüketilmekte fakat bir çok kişi bu çorbayı tercih etmek yerine mercimek çorbası içebiliyor. Tarhana çorbasına bakış mercimek çorbası herkesin sevdiği ve lezzetli bir çorba.
Şuana kadar mercimek çorbasını sevmeyen görmedim özellikle üzerine limon sıkılırsa misler gibi içilir.
Bana soracak olursan tarhana ve mercimek çorbası arasında tercih yapıcaksam kesinlikle 'mercimek çorbası' derim.
Tarhana çorbasını çok sık tüketmezken mercimek çorbası benim olmazsa olmazım haline geldi. Birkaç gün önce yapmama rağmen hala canım istedi. ❤
her iki çorbada vazgeçilmez fakat tarhana daha önde olmalı kültürümüz tarhana çorbası söyler şehirleşmede ise mercimek oy durumu bunu gösterir şehirleşmede mercimek köy ve köy örf ve adetleri yaşatanlar ise tarhana söyler
Mercimek çorbası bu eşleştirmede kazanan olur. Türk insanı tarafından da en çok tüketilen çorba çeşididir tarhanaya göre. tarhana çorbasının da sindirim sistemine ve cilde faydaları da saymakla bitmez ama yapılışı oldukça özen isteyen, sağlık açısından da en faydalı çorba tarhanadır. Mercimek onu geçemez!
Bu soru “Anneni mi yoksa babanı mı daha çok seviyorsun?”demek gibi bir şey baban göre 😅😅 İkisini de birbirinden ayırt edemem ki.
Hele ki içtiğim tarhana çorbasının kalitesinde bir tarhana çorbasını çok az kişinin içtiğini biliyorsam. Her bir malzemesini tek tek alıp memleket güneşinde kurutup doğal bir tarhana üretip içmek... Buram buram doğallık ve tat kokan bir karışım patlaması resmen. Hele ki tarhana kuru iken bile gelen koku insanın iştahını açar...
Her ne kadar Tarhana çorbası yöresel bir çorba ve sevdiğim çorbaların başında gelse de , kemik suyu ile yapılmış bir mercimek çorbası benim vazgeçilmezimdir.
Merhaba. Tarhana her yörede farklı yapılır. Kimisi çok ekşi olur kimisi bol baharatlı olur. Mercimekte ise patates, havuç, soğan ve salça kullanırsın genelde pek bir tat değişikliği olmaz. Ben tarhanayı oldum olası sevemedim. Eğer öyle bir şansım olsaydı kesinlikle tercihim mercimek çorbasından yana olurdu. Birçok kişinin damak zevkine hitap edebileceğini düşünüyorum.
Millet mercimek mercimek demiş te Yok tarhanaya değişmem cart curt sizin damak zevkinize göre değil zaten bu olay uluslararası bir yarışma diyor ve mercimek bu yarışma için çok sıradan ve çok fazla özelliği olmayan bir çorba fakat tarhana öylemi
Ben tarhana dedim ama tavuk suyu ile hakkı verilerek yapılan bir mercimek çorbası da tarhana ile başa baş yarışır. Mercimek çorbasının blenderla süzme mercimek çorbası haline getirilmesine de kesinlikle karşıyım.
Tarhana çok zahmetli ve çokta muazzam bir lezzeti yok çeşitli baharatlarla tadini aliyor ancak. Mercimek çorbası hem daha lezzetli hem daha doyurucu bi limon sıkmak yeterli yaz kış içerim.
Tarhana çorba değil 1000 yillik sifa deposu Tarhana kirmizi çizgimizdir. O yok mayali eksi kokuyor zart zurt diyenler Tarhanayi yapmayi bilmeyenler ya da yanlis yerden tarhana alanlardir.
Selam :) En sevdiğim iki çorba olur kendileri ikisi de harika. Eğer sabah kahvaltıda canım çektiyse kesinlikle tarhana olur seçimim ama akşam ya da gece yemeği olursa da tercihim mercimek :)
Tarhana çorbası çorbaların şahıdır ve oldukça vitaminlidir lakin şimdiki gençler pek bilmezler haklı olarak benim ikinci favorim mercimeği oylamışlar BENDEN TAVSİYE EZOGELİN MERCİMEK KARIŞIK İSTESİNLER DIŞARIDA EFSANE OLUYOR
Mis gibi dumanı üstünde tarhana çorbası bana hep annemi ve eski günleri hatırlatır.. kahvaltıda bir şey olmazdı annem tarhana katığı yapardı koyu kıvamlı çorba gibi suyunu az koyardı ekmeği banar banar yerdik.. yanında da çay ama nasıl özel ve güzeldi bizim için.. kendi bahçemizden toplanan domatesler, biberler, soğan, sarımsak, kendi yaptığımız organik yoğurt, çeşit çeşit mis kokulu baharatlar daha ne olsun.. o yüzden ben annemin tarhana çorbası diyorum..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çorba sevmem pek. Ama mercimek, tarhanadan daha güzel geliyor bana.
Mercimek çorbası en fazla 3 çeşitten yapılırken tarhana çorbası 27 çeşitten yapılır. 27 çeşit tarhana vardır vedet milör hangi tarhana çorbasını sormuş onuda yazaydı?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her sene yazın kendimiz tarhana yapip kurutuyoruz. Ozellikle kışın cok guzel gidiyor mis gibi. Mercimek de seviyorum ama tarhanayı hicbir corbaya degismem.
Bu adam bu ülkenin geleneksel yemeklerini bilmiyor, hakim değil.. bizim yörelerimizin cok değişik corbalari da var, yogurt çorbasınin bir kac yerde farkli yapılışı var örneğin.. bu sadece işkembe mercimek tarhana çorbasını biliyor sanırım.