Hamburger hepimiz için olmazsa olmaz , kimi zaman dışardan yemeyi tercih etsek de evde yaptığımız zamanlarda oluyor. ( özellikle pandemide ) Bol soslu bir hamburgeri kim istemez öhm konuya dönecek olursak hamburger senin için etli mi olmalı tavuklu mu?
Geldim geldim.. Beni tarif ettin desem yeridir.. Hamburgerin aslı ve orjinali, olması gerekeni hatta et burger olanıdır. Ama biz evde ne kadar iyi kıyma kullansak da, baharat ile şenlendirsek te asla ve asla burgerdaki köfteler gibi olmayacak. Onların mahareti malesef onlarda. Dışarıda yediğimiz gibi imkansız o lezzeti yakalamak..
Ben tavuk lu yaptım ve bunun bencesini de paylaştım hatta hemen bırakayım şuraya;
Köfte burgeri aramayı bıraktım ve uzun bir süredir yemedim diyebilirim. Ne zaman canım çekse evde bu tarifi yapıp yedim. Dışarıdan yemedim. Geçenlerde yılbaşından önce kendim yaptım ama malesef pek iyi olmadı o tadı ve lezzeti alamadım. Köftelerin bir kısmı buzlukta duruyor hala. Sonra da dışarıdan söyledim nefisti. Yapamıyoruz işte ne yapalım köfte işi bir ayrıcalık olsa da tutturamıyok...
Etli mi tavuklu mu degil de, Kırmızı etli mi, tavuk etli mi diye sormak dogru olurdu. Zira tavuk eti de bir et cesididir ve genel kategoride beyaz et sınıfına girer.