Her hangi bir et yemeği ya da baklagillerden bir tarif düşünüyorum! Genel olarak bu her iki yemeğinde daha leziz olması için neler yapmam gerekir?

Selam :)
Her yemeğin ince noktaları vardır dediğin gibi.
Sıkı bir et yemeği sever olarak benim özellikle dikkat ettiğim bir kaç şey var.
* Etin yumuşaklığı yağ oranıyla doğru orantılıdır. Yağ oranı arttıkça etin yumuşaklığı da artar.
* Etin kalınlığı 1 parmak kadar olmalıdır. Böylece kuru olmaz. Daha kalınsa üzerine kesikler atmak pişmesi için önemlidir.
* Pişirme işlemine geçmeden önce bir süreliğine oda sıcaklığında bekletirsesn et daha kolay pişer ve daha lezzetli olur.
* Sakın tereyağında kavurma :) Et, kendi bünyesinde bulunan yağları pişirme esnasında bırakır. Bu sebeple ekstra yağ gereksiz
* Yüksek ateşte pişirme. Et kısık ateşte ağır ağır pişmelidir. Yüksek ateşte etin sadece dışı pişer, içi ise çiğ kalır. Kırmızı et yapısı itibariyle uzun sürede pişer bu yüzden kısık ateş esastır.
Pirzola yapmayı düşünürsen yumuşacık hale gelmesi için sana tarif:
İlk önce yeşil biberleri zeytinyağında kızart
Biberleri al ve aynı yağa pirzolayı mühürle (yüksek ateş) onu yaptıktan sonra tavanın üstünü kapat ve altını kıs 2-3 saat kısık ateşte pişsin gerçekten parmaklarını yersin
Tuzu yerken at pişirirken değil 😋 afiyet olsun
Owwww supersin yaaaa kesinlikle yapıcam bunu. Bu arada yeme/icme fenomenliğinede bekleriz. Çok iddialıyız 😋😋😋
3 satirlik yazi, 3 resim 1 güzel basĺik tamam işte bak çikti 1 bence.. Holland lezzetlerini merak ediyok cidden 😇
Şu peynirli lezzetlerden beklerim. Cok severim.. tesekkur👍👍
İyi bir et yemeği için iyi bir marinasyon önemlidir. Etin çeşitini nasıl pişireceğini göz önüne alarak bir yol seçmen lazım. Baklagil pişirirken ise önden ıslatmak gerekiyor. Ve pişirme esnasında oluşan kefleri almak yemeğe berrak bir görünüm kazandırdığı gibi lezzetinide arttıracaktır.
Merhaba,
Ben baharatlara ve bunu katarken damakta hissedilmesine dikkat ediyorum. Yani bir kimyon ya da kekik atıyor ve tadını alamıyorsam atmamın manası yok diye düşünüyorum.
Ayrıca ateşin dozu, pişirilen kapta önemli benim için.
Ayrıca, et yemeklerine muhakkak döküm ya da güveç kabının olması ayrı lezzet katıyor.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Cevap
4Cevap
Soğanı 2 tane doğra sarımsak kullan yemeklerinde ev salçası kullan yemelere doyamazsın ne yaparsan yap
Merhaba.
Zeytinyağlı yemekler yaparken biraz toz şeker atmanız tadını güzelleştirir.
Et yemekleri yaparken etin önceden marine edilmiş olması ve kullanılan baharatlar önemlidir. Kekik et yemeklerine çok yakışır.
Baklagilleri yaparken önceden suda bekletmiş olmak gerekir. Kırmızı toz biber ve kimyon kullanabilirsiniz.
Yemeği güzel yapabilmek oncelikle malzemeyi tanımaktan geçer. Mesela bonfileden tas kebap yapamazsın yapsanda istedigin lezzeti elde edemezsin. Et için oncelikle guzel. bir marinasyon zeyyinyagi kekik biberiye tuz karabiber en basit marine yontemidir. Baklagillere gelince islatmaya vakit yokda on pisirme gerekir Onda da kopuk almak onemlidit yemegin rengi ve dokusu icin.
Sevgini katabilirsin :D
Şaka bir yana, yemeği lezzetli yapan şey tabii ki de doğru pişirme tekniği ve kombinasyondur. Örneğin; bir sebze yemeği yapacaksan doğru şekilde pişirmeli, sebzenin hem tadı hem de besleyiciliği kalmalı, rengi de nispeten göze hitap etmeli. Pişirmede veya hazırlamada gösterilen özen, lezzete ciddi farklar katar.
Abi aklıma sadece makarnayı tekrardan makarna suyu ve bulyon ile marine etmek geldi 😂
Bir laf vardır.
El lezzeti diye.
Evet..
Haklılar..
Ne kadar aynı malzemeyi, aynı tarifi uygulansa da lezzetler farklı olacaktır.
Çünkü her insanın pişiriş tarzı farklıdır.
Baharatlarla zenginleştirebilirsin, çeşitli pişirme teknikleri de bazen değişik tatlar veriyor yemeklere.
Sarımsak ve soğan ekleyebilirsin salça ekleyebilirsin baharat ekleyebilirsin
Baharatları ve pişirme tekniğini geliştirmek yemeği her zaman ileri taşır. Bir de doğru servis etmek
Kekik koy her yemeğe yakışıp çok güzel bir aroma ve tat katıyor özellikle tavuklu bezelyede deneyebilrsin
Baharat ve sos lezzeti katlıyor
Kesinlikle baharat.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?