Fırınlamadan önce mutlaka bir bıçak ya da çatal yardımı ile delikler açmanız lazım ki patlamasın. Böylece hem güzel soyulur hem de patlamasını önlemiş olursunuz.
Fırından çıktıktan sonrada soyup limonlu suda bekletirseniz hem acısını alır hem de lezzetli olur ocak ya da ateş üstünde yapacaksanız da aynı işlemi yapmalısınız. Her ne şekilde olursa olsun patlıcanlar delinmeden kesinlikle ızgara fırın ya da ocak yapılmaz.
Siz yine ucuz atlatmışsınız bomba gibi patlayanları gördüm. Şimdiden büyük geçmiş olsun, bu arada fırının içi patlıcanlardan dolayı çok kirlenmiş ise bir kaba karbonat limonlu su koyup fırına koyun ve çalıştırın. 200 dereceye gelince kapatın ve fırınınızı tertemiz silebilirsiniz, lakin kabın borcam ya da tencere gibi olmasına dikkat edin eriyen ya da kırılıp patlayan ürün olmasın özellikle plastik olmamasına da dikkat edin.
Patlıcanların üzerine delik açılır fırına atılmadan ya da ortadan kesilir. Bir de ısı ayarı önemli elbette. Fırında patlıcan közlemek istersen;
Fırının üstteki ızgara kısmını çalıştır, kürdanla üzerlerine delik aç, telin üzerine ser hatta tellere folyo sar öncesinde. Bir yüz yumuşayınca diğer tarafını çevir. Temizlik için de tavsiyem Vim Yağ Çözücü, geçmiş olsun
Aynı hatayı ben de yapmıştım. Patlıcanları ızgaraya yerleştirmeden evvel çatal yardımıyla üzerine delikler açmam gerekiyormuş, sonradan öğrendim :)) O gümleme sesi beni de çok korkutmuştu, on dakika kadar fırını açmaya cesaret edememiştim. Açtıktan sonra da fırının hâlini görünce ağlayacak gibi olmuştum :))
Büyük ihtimalle patlıcanlara minik çizikler atmayı unutmuş olabilirsin. Bu gibi durumlarda patlican ve biberler patlarlar. Korkulacak birşey yok. Şimdi sakince kapağı açabilirsin 😂😂🥳
Eğer üzerine delik ya da kesik açmazsan patlaması normal. Fındık bahçesi çocukları bilir, fındıkları patos makinesine verdikten sonra ortaya çıkan çençi ya yakılır ya da biriktirilir. Yakılan kısımda ateşten pıt pıt diye sesler duyarsınız, bu da onun gibi, ya da kestanenin kızartılmadan önce kesilme sebebi. Popcorn yapanlar da bilir mısır patlarken pıt pıt diye sesler gelir bu da o yüzden, bazı yörelerde o yüzden pıtpıt denir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
eğer patlıcanlar delinmediyse patlar korkma :) Veeee sana harika bir haberim var fırın temizliği elini ayağını öper :D
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Fırına közlensin diye patlıcan attım güm diye ses geldi açmaya korkuyorum 😱Patlıcanlar iç isyan çıkarmış olabilir mi?
Gayet normal çünkü patlıcanlar delinmezse patlar.
Fırınlamadan önce mutlaka bir bıçak ya da çatal yardımı ile delikler açmanız lazım ki patlamasın. Böylece hem güzel soyulur hem de patlamasını önlemiş olursunuz.
Fırından çıktıktan sonrada soyup limonlu suda bekletirseniz hem acısını alır hem de lezzetli olur ocak ya da ateş üstünde yapacaksanız da aynı işlemi yapmalısınız. Her ne şekilde olursa olsun patlıcanlar delinmeden kesinlikle ızgara fırın ya da ocak yapılmaz.
Siz yine ucuz atlatmışsınız bomba gibi patlayanları gördüm. Şimdiden büyük geçmiş olsun, bu arada fırının içi patlıcanlardan dolayı çok kirlenmiş ise bir kaba karbonat limonlu su koyup fırına koyun ve çalıştırın. 200 dereceye gelince kapatın ve fırınınızı tertemiz silebilirsiniz, lakin kabın borcam ya da tencere gibi olmasına dikkat edin eriyen ya da kırılıp patlayan ürün olmasın özellikle plastik olmamasına da dikkat edin.
Teşekkür ederim detaylı bilgileriniz için delmeyi unutunca sonuç da kacanilmaz oldu :)
Farklı tarif lazım olursada
instagram.com/ruzgarsunbul?igshid=1grqtheowvrrn
Çok Teşekkür ederim hemen tariflerinize bakıyorum eminim hepsi güzeldir ☘️