Yemek yaparken baharatları mutlaka biraz kavurur içlerindeki yağ ve aromanın iyice sıcaklıkla ortaya çıkmasını sağlarım. Asla sonradan baharat eklemem yemek ve çorbalara.
Baharatları yemeğe ne zaman eklemeli?

Baharatına ve yemeğine göre değişir. Her yemekte her baharat farklı kullanılmalıdır. Aynı baharat sulu pişirilen yemeklerde farklı, yağda pişirilenlerde farklı kullanılabiliyor. Bazı baharatlar sıcak ortamda fazla kalırsa etkisini ve kokusunu çabuk kaybediyor. Zamanlamayı iyi ayarlamak, yemeğin lezzetini çok etkiler.
pul biber kavrulmaz yanar kimyon kokusunu kaybeder gibi gibi uzayıp giden bir liste yazabilirim
senin dediğin yağda aromasını bırakması için kavrulan baharatlar zencefil serdeçal kişniş biberiye Tarhun gibi köklü ya da kuru yapraklı baharatlar için geçerli
Kavururken ekleme yapılırsa acı bir tat verebilir, kavurup sıcak su eklendikten sonra baharatları ekleyip fırına verin, mükemmel sonuç çıkıyor, daha bugün yaptım
Pişmeye yakın
Cevap
27Cevap
Baharatına göre değişiyor, genelde yemege sicak su ekleyip kaynamaya başlarken baharat eklerim. Bazı çorbalarda tereyağ eritip nane veya pulbiber yakar eklerim.
yemek artık piştikten sonra demini alma evresine girmeden önce
atılmalı
o sıcaklıkla baharatların rahiyası karışmalı
daha bir lezzet veriyor o dönem:))
Ama bazı baharatlar bazen pişmeden atılırsa lezzetli olur oda ayrı bir mevzu :)
ben kavurma işlemleri yapılırken kuru baharat ekliyorum.. taze olanları ocağı kapattıktan sonra.. aynı sekilde maydonoz ve dereotunu da en son eklerim..
yaaani yemege gore degisiyorrr nasil desem ki... bazilarini onceden bazilarini piserken bazilarini sona yakin :D
Baharatlar kadının eli ne zaman derse o zaman eklenmeli. Kadın içgüdüsüne güvenilmeli. Tatsız tuszu şu hayatımızın baharatı değil mi onlar.
Beyaz ve kırmızı et ise marine ederek pişirilir. Sulu yemek ise son dem de o sıcaklık ve buharla yağını salması beklenir
Pul biber - karabiber gibi baharatları , ürünün pişme esnasında eklerim, ama nane kekik gibi daha fresh kokusu olanları yemeden hemen önce eklerim
Isınan baharatlar tabi ki daha çok aromasını dışarı verir ve bu sayede daha yoğun tatlar elde edebiliriz fakat bu ısı seviyesini ayarlamak önemli bence yoksa yanık acı tadı alma şansımız artar
Sıkı bir zerdecal kullanıcısıyım her yemeğe hemen hemen yerken atıyorum
Yapım aşamasındayken konulmalı. Ben çok sevmem yemem de zaten.
Nane hariç önceden eklerim. Ama naneyi çorbaya en son atarım
Fark etmez istediğin gibi yapabilirsin. Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer :)
Genelde pişerken veya biraz piştikten sonra kendine gelmesini Beklerken eklemek iyi olabilir
ekstra tat verecekse yemeğin pişme aşamasında atsınlar , yemek piştikten sonra acı baharat atmamanızı öneriyorum
Yemeğin başlarken pişerken ve bttiginde konulan baharatların herbirinin görev zamanları ve üsulleri vardır genelleyerek düz 1 tarifeye göre genelleyemezsiniz
Doğrusunu bilmiyorum ama bende başta kavuruyorum ilk başta koyuyorum yani
Pişme sırasında atarım
Genelde yemek pistikten sonra ekliyorum.
Yemeği yaparken kullanmak daha iyi bencede
Yöntemin gayet mantıklı geldi deneyeceğim
En son aşamada.
Bazen servis ettikten sonra
Ocaktan inmesine yakın
Yemek pişerken ortalarında koyarım.
Ben genelde yemegin orta pişmiş halinde eklerim 😋
en iyisini yapıyon , bende öyle yaparım
Ocaktan almaya kısa bir süre kala atılmalı
Her fırsatta 😂😋
Ortalarda yani pişmeye yakın
En son. Tabaklara konduktan sonra..