Pul biber atmıyorum ben yemeklere. Acı yasak bana. Ama genelde baharatları ben pişmeye yakın atarım. Kekik fesleğen gibi baharatlar mesela pişerken atınca yanabiliyor. Pişmeye iki üç dakika kala koyarım. Ha bu zerdaçal ya da toz biberse pişme sırasında eklerim. Ama pul biber atmadım yemeklere bilemicem
Baharat yemeğe ateşten indirmeye yakın konur. Çünkü çok pişerse yanar ya da tadı gider. O yüzden pişmesine yakın atılır ve 2-3 dakika içinde de ateşten alınması gerekir yemeğin.
İlk başta atınca baharat yapabiliyor ya da tadı kaçıyor taze kalması daha iyi ama yemekle pismeyincede özdeşleşmiyor. Ben baharatı piştikten sonra ilave edip kısık ateşte biraz pişiriyorum bence öyle daha iyi😃
Bence hazır olduktan sonra atmak en iyisi ya da pişmeye az kala atmak. bir gıdacı olarak baharatların yemekle birlikte pismesinin aroma kaybettirdiğini düşünüyorum.
Acı biber salçası kullandığım için yemeklerim zaten acı oluyor bu yüzden ekstra pul biber koymaya lüzum yok ama koymam gerekirse de yağda biraz kavurup ekliyorum.
Ben pişerken atmayı tercih ediyorum. Böylece acısı yemeğe geçiyor. Ama acı sevmeyen varsa piştikten sonra da atılabilir. İsteğe bağlı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Karşı komşuya tıklat kapıyı bir sor sana zahmet burda bilen çıkmaz öğrenirsen bizede yaz reis çünkü hep merak ederdim bende pişerken mi piştikten sonramı?
En İyi Cevaplar