Soğan konulur mu konulursa soğanı kavurmak yerine haşlasam olur mu, bilen yapan, yiyen deneyen var mı

Biz kafkas kokenlıyız yanı çerkezız dolayısıyla bunun kompetanı sayılırız ve annem bunu tahmın edemıyecegın kadar ıyı yapar bız buna metaze derız farklı ısımler altında farklı yerlerde yapılabıır ancak bunun lezzetı ıc harcındadır , annem sureklı yapar .Öncelıkle patateslerı haşlıyorsunuz klasık sekılde sonra. Soğanları ıyıce kavuruyorsunuz soganı bol olsun lezzetı bunda ıyı kalıte biber salcası ıle ve ıcıne kırmızı toz bıber ılave edıyorsunuz tuzunu karabıberını koyup püre halıne gelmıs patates ile ıyıce harmanlıyorsunuz ıcine terayag bız kullanmıyoruz kokusunu degıstırebılır bence ıyı kalıte zeytınyagı ya da sıvıyag karısımı olabılır. Ve hamuru klasık kulak memesı kıvamından bır tık sert sadece tuz su un ile yapın. Buyuklugude ufak degıl kahve alt tabagı kadar acın ve ıcını doldurup cok ıyı kaynamıs tuzlu suya atın suyun ustune cıkınca alın ustunede sarımsaklı yogurt ve yıne tereyaglı sadece kırmızı toz bıberle sos dokerek servıs yapın ve benım ıstıkakımıda ayrımayı unutmaynız afıyet olsun ;)
ne demek ayırdım bile :D
😂😂 sor bakalım 🙈
Cevap
9Cevap
Bizim burda hambal deniyor ve Cook severim ayda bir yemeye çalışırım 🙃
basit hamur aç mantı kıvamında sonra papatesleri haşla sonra tavada soğan ve salça kavur bunları birleştir baharatlandır harika ben yapıyorum
Kıymadan bin kat güzeldir eminim kıymalı mantı leş gibi kokuyor
Patatesli mantı ilk kez duydum gördüm
ben çok beğenmiştim canım çekti şimdi yarın yapcam 😋😋
teşk edermm 😄🌸
Olsada yesek çok canım çekti sacede mantı olsada olur 😕
Ismini duydum ama ne yaptım ne tattim 🤦🏻♀️🤭
Öff yaptın mı canım çekti
Soğan olmaz içinde sadece haşlanmış patates
İçinde patates mi var bunun
evet çoook lezzetllii 😍🤤
Patatesin her türlüsünü yiyebilirim
Bilmiyorum hiç yapmadım
patatesli mantı hiç yemedim
Patatesli mantı neymiş
içi patates dolgulu tereyağ soslu mantı çok lezzetli bence yemiştim canım çekti şimdi gece gece yarın yapmayı deniycem 😁
yessss 🙈
bilmiyorum ama lezzwtli olur ooff
konur
Koyarsan koyulur.
hiç yemedim
hiç duymadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Patatesli Mantı Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin;
İçi İçin;
Üzeri İçin;
Yapılışı
Afiyet olsun:)) KizlarSoruyor için özel tariftir.
Vaaaayyy 😍🙈 Teşekkür ederimmmm ❤️🌸
Rica ederim nedemek ❤️❤️❤️❤️
Teşekkürler 👍🏻😊