Soğan konulur mu konulursa soğanı kavurmak yerine haşlasam olur mu, bilen yapan, yiyen deneyen var mı
Güncellemeler:
@meduuuuusa Akşam akşam kanıma gırdın bu mantı işini nerden cıkardın en sevdıgımde şeydır bır annemımı arasam acaba bır hatrını sorayım bakım mantı yapacak keyfı var mı :)
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!içi patates dolgulu tereyağ soslu mantı çok lezzetli bence yemiştim canım çekti şimdi gece gece yarın yapmayı deniycem 😁
Patatesli Mantı Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin;- 3, 5 su bardağı un (hamurun yumuşaklığına göre ilave yapılabilir)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin;- 3 patates
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, pul biber
Üzeri İçin;Yapılışı
- Önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için bir kapta elenmiş un, yumurta ve tuzu soğuğa yakın ılık su ile sert bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu ne kadar az su ile iyi özleştirerek yoğurursak daha elastiki bir hamur elde ederiz. Böyle bir hamur haşlanırken genişler fakat parçalanmaz.
- Yoğurduğumuz hamuru iki beze yaparak yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz. Kabuğunu soyduğumuz patateslerimizi önce 2-3 milimlik halkalar halinde daha sonra bu halkaları minik kareler olacak şekilde doğruyoruz.
- Tuz, karabiber, pul biber ve toz biberi ilave ediyoruz. (İç harcımız çiğ patatesten olacak) Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayıp bir tarafa bırakıyoruz.
- Dinlenen bezelerimizden bir tanesini alıp önce merdane yardımıyla daha sonra oklava ile büyüterek krep (3 milim) kalınlığında açıyoruz.
- Üç santim kalınlığında kareler kesiyoruz.
- Hazırladığımız içten koyarak hamurlarımızı bohça şeklinde kapatıyoruz.
- Hepsi tamamlandıktan sonra kaynamış tuzlu suda kısık ateşte 10-15 dakika haşlıyoruz.
- Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
- Servis yapmadan önce üzerine zeytinyağ- tereyağ karışımı gezdiriyoruz.
- Bana göre et sevmeyenler ve ayrıca küçük küçük mantılarla uğraşamıyorum diyenler için mükemmel bir lezzet.
Afiyet olsun:)) KizlarSoruyor için özel tariftir.Vaaaayyy 😍🙈 Teşekkür ederimmmm ❤️🌸
Rica ederim nedemek ❤️❤️❤️❤️
Teşekkürler 👍🏻😊