Türk kahvesi Türk mutfağına özgü bir lezzettir, bir kültürdür. Kahve suyun içinde değiştiği gibi suyun rengini de değiştirir ve ortaya çok güzel bir tat çıkarır. Kahve bir içimlik ve yavaş yavaş tadı çıkarılan bir lezzettir. Diyeceğim odur ki ben tam bir kahve tiryakisiyimdir. Hele de şu sunumu yok mu sunumu beni benden alıyor 😍 Hele o kokusu muazzam tadı bol köpüklü kıvamı gerçekten de türk kahvesi muazzam bir lezzet. E bir kahve tiryakisi olarak şu soruyu sormadan olmazdı o bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
acı ama gerçek.. artık türk kahvesi yapamıyor insanlarımız (yalnızca kadınlar diyecegımde taslanma korkusundan genel şeyttım hem zaten çocuk oyuncağı erkek bile yapabilir yeterki istesin!) ekmek kesmekten patates kızartmaktan iyi bir yeeğin kısı8k ateste pişerek olacagından bıhaber kadınlarımız bakıpta öğrensin.. avonun son cıkan ruju yerine bunlar hayatta işinizi görür bunlar erkeği elinizde tutar:)
1 fincan soğuk su cezveye koyun üzerine bir tatlı kaşığı kahve ve yarım tatlı kaşığı şeker cezvedeki bu karışımı iyice karıştırın
iyice karışan karışımı ocağa koyun ve ağır ağır karıştırmaya devam edin çok kaynatmayın yoksa acımsı bir tadı olur
kahvenin üstü köpüklenmeye başlayınca bir kaşıkla o köpüğü fincana alın köpüğü alınmış cezvedeki kahveyi tekrar ocağa koyun ve hafiften kaynatın kaynatma belirtisi görülür görülmez kahveyi ocaktan alın ve daha önceden köpüğünü bıraktığınız fincana dökün bol köpüklü Türk kahvesi hazır ☺afiyet olsun
Türk kahvesine bayılırım söylerkenki adı bile güzel hem milli hem kahve😍😍 İyi bir Türk kahvesi soğuk su kullanılarak yapılır. Önce cezvede su ve kahve iyice karıştırılır ocağın en düşük derecesinde karıştırılmadan köpürmesi beklenir. Köpükler ortaya toplanmaya başlayınca fincanlara paylaştırılır. Kalan kahve bir taşım cezvede pişirilip ikram edilir.. sunuma filan gerek yok çünkü zaten kahvenin eşsiz kokusu yetiyor😍😍