Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktalarını size yazarak anlatabilirim.
Öncelikle, doğru ölçüleri kullanmak çok önemlidir. Genellikle 1 fincan suya karşılık 1 çay kaşığı kahve kullanılır. Ayrıca, kahvenin türü de köpük oluşumu için önemlidir. İnce öğütülmüş kahveler daha iyi bir köpük oluştururlar.
Kahveyi cezveye koyduktan sonra üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynatma işlemi sırasında köpük oluşmaya başlayacaktır. İşte burada püf nokta devreye giriyor. Kaynattığınız kahveyi köpüğü de dahil olacak şekilde fincana döküp, cezveyi tekrar ocağa alıp kalan kahveyi tekrar köpürtmek önemlidir.
Son bir püf noktası da kahveyi fincana dökerken köpüğünü bozmadan dikkatlice dökmektir. Bu şekilde, istediğiniz gibi bol köpüklü bir Türk kahvesine sahip olabilirsiniz. Afiyet olsun! ☕
Günün her anında Pepsi MAX yanında. Aç bi Pepsi, iç doya doya.
Bak bol köpüklü Türk kahvesinin yapımını bilmem ama oradaki bir incelik var hani derler ya köpüğünü taşırma diye orada köpüğünü taşımaktan maksat kahveyi yaptığın kişiye ne kadar özendiğin anlamına geliyormuş.
Ben türk kahvesi yaparken buz gibi suyla yapıyorum kısık ateşte. Köpük vermeye başlayınca bir tatlı kaşığı ile köpüğü alıp fincana ekliyorum. Sonrada kahve hazır olunca fincana kahveyi ekliyorum.
Kahveyi ve suyu koyup ocağa koymadan karıştırıyorum sonra kaynamaya bırakıyorum hiç dokunmadan, kabarıyor ya hani kaynamadan bir tık önce o aralıkta bir karıştırıyorum kaynadıysa da fincana döküp bir güzel içiyorum 🤌
Kahvenin tazeligi ve markası önemli, soğuk suyla yapılmalı en önemlisi ise su kahve oranı sırf köpüklü olsun diye aşırı kahve katınca tadı kötü oluyor.
kaynadıktan sonra birazjni alıp fincana koy sonra geri kalanı kaynat bir iki saniye kopursun fincana koy
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 dolu çay kaşığı kahve koyup pisircrksin ve karıştırıp ocağa koycaksin kısık ateşte kaynmaya başlayınca üzerindeki köpüğü fincana alıcaksın fincanın yardıma kadar sonra ise bir kez daha kaynatıp kalanı fincana dokeceksin...
Kahve hava almamış olmalı. Suyun soğuk olması önemli suyun içine buz atarak kahveyi iyice köpürene kadar karıştırın ve dökerken hızlı dökün köpüklü kahveniz hazır.
Yapay Zeka Cevapladı