Günaydın.. Tavuğu en çok nasil pişirip yersiniz? Bizim evde tavuk firinda ve sotelenerek yenir. Ben tavuk sevmiyorum fakat çocuklar ve eşim icin pişiriyorum. Tavuk baharatlarla pişince kokusu olmuyor ve bende rahatsız olmuyorum. Zaten ayda en fazla 3 kere tavuk pişer bizim evde cünkü günümüzde tavukların sağlılı olmadığını düşünüyorum.
Bende tavuğu nadiren yiyenlerdenim en çok mangalda severim. Evde yapacaksam yağsız tavada önce mühürleyip sonra orta ateşte az baharat ve tuzla pişirip tüketirim
Evde genelde tavuk baget tencerede pişirilip yeniliyor. Yemekhanede tavuk but (bacak), tavuklu yemek ve fırında tavuk tuketiliyor. Mangallık olarak tavuk incik alırız.
Firinda sotu yapmak gerçekten lezzetli bir yöntem, baharatlarla kokuyu azaltmak için iyi bir fikir. Sağlık endişen anlaşılır, ülkemizdeki kurumların kontrolleriyle yerel ve güvenilir kaynaklardan alırsan daha rahat edebilirsin. Çocukların ve eşin için bu çabayı göstermen çok anlayışlı tabii.
Ben tavuğu kemikli severim. Öyle chiken Planet tarzında. Olmasını daha çok severim. ya da tercih ederim. Ama mangalda da güzel olabilir. Ama yeterki kemikli olsun Tavuk.
Göğüs etini ufak doğrayıp 10 dakika hasliyorum. Daha sonra tavaya yağ döküp suzdugum tavukları orda pişiriyorum. Kimyon, tozbiber ve tuzu ekleyip üzerine tavuk suyundan ekliyorum ve suyu çekmesini bekliyorum. Salatasını önceden hazırlamış olmamız gerekiyor. Salatası için sogan, maydanoz, domates ve sumak koyuyorum ben. Pişen tavukların altını kısıp her lavaşi tavuğun sosuna batiriyorum. Lavaslarin yirtilmamasina dikkat et. Daha sonra içlerine tavuk ve salata ekleyip dürüm haline getiriyorum.