Bir çok yemeğin yanına keyifle yapılan bir tarif ''patates püresi'' peki bu püreyi yaparken sizin kendinize has taktikleriniz var mı? En iyi püre sizce nasıl yapılır?Patatesine püre olayım ye beni :D :D
Patates püresi hazırlarken en çok dikkat edilmesi gereken şey nedir?
Haşlamalık patates ile püre harika oluyor. Küçük patatesleri soyup 4 e bölüp tencerede az su ile haşlıyorum. Hem su bitiyor hemde patates hoşlanıyor, su çok olursa dökmek zorunda kalıyorum ve tadı gidiyor patateslerin. Sıcak sıcak soyma derdi de olmuyor iyi haşlanan patates hemen eziliyor. Süt ile kivam alıyor pütürlük olmasın diye ben blenderdan geçiriyorum. Birazda yağ damlattık mı tamamdır.
Ben özellikle patatesin kıvamına önem veririm patates büyük olunca ortası tam yumuşamıyor sert kalıyor o yüzden ezmekte zorlanıyorum bunu patates kavurması tarifimde de dile getirdim onun dışında ne çok katı ne çok cıvık olucak ikisinin ortası fazla süt kaçırmamaya özen gösteriyorum.
Ben çekecegi kadar süt ile haşlıyorum süt tamamen çekince icine yarim çay kaşıgı muskat cevizi tuz ve biraz kararbiber atip catalla eziyorum uzun süre daha sonra bol kaşar ekleyip karıştırıyorum