Patates kızartması, yağı kızdır sonra patatesi at ve son hızla geri kaç uygulamasıyla yapılmaz.😅 Uğraşırsanız bir sanat eseri çıkar ortaya. Şimdi size bir kaç püf noktasindan bahsedeceğim:
🍟 Patatesleri soyup suda bekletme misiniz. Bir gece önceden koyarsanız hatta çok daha güzel olur , nişastasını suya salar, altın sarısı patatesleriniz olur. 🍟 Patatesleri iki üç kere yıkamalı nişastadan arındırmalıyız. 🍟 Temiz bir mutfak havlusu üzerine koymalı ve iyice kurutmalıyız. 🍟 Kaynayan sirkeli suyun içine atmalı elastik olana kadar haşlamalıyız. 🍟 Sirkeli sudan alıp gene temiz bir mutfak havlusu da kurutmalı ve buz dolabının buzluğuna atmalıyız. Tabi bu sizi üşendirecektir , iyice kurutup kızarta bilirsiniz. Ama vaktiniz varsa buzluğa atıp dondurup sonra da kullanabilirsiniz.🍟 Çıtır çıtır , aynı dışarda hamburgercilerde yediğiniz patates kızartmalarınız hazır. Afiyet olsun ☕
sirkeli suyu biliyordum ama kaynatma işini bilmiyordum açıkçası ölede deneriz ama bu saklama yapacaksan uğraşılacak bir yöntem yoksa anlık kızartacaksan sadece tuzlu ve sirkeli suda yarım saat bekletmek de işe yarıyor birde kesilen patatesler serçe parmaktan kalın olmayacak
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet buda kısa süreli yöntemi olabilir teşekkürler 😊
Kıyamam ya kusura bakma yazan kişi sen miydin 🙈gerçekten bizden kaynaklı insan üşengeç olunca birden boyle dalıyor tabi ki 😊bizde lezzetli orjinal patates yemek isteriz öyle değil mi @Mert555 😄 konuşsana ya 🦋
@BroadwayBridges kendinizi böyle yargılamayın. Tipiniz değil yaklaşımınız yüzünden sizinle konuşmuyordu emin olun. Israrcı biraz yaklaşımınız o yüzden. Allah hepimizi çok güzel biçimde yaratmış dizide öyle 😊
Sade yakisiklilik degil bissuri ozelligimde var bir şans yok kizlarin benden kacmasini sagliyo allah hic bir eksigin yok diyo kizlar ama istemiyorum iliski diyo iki haftaya sevgili yapiyo
bir de efendi istiyomuşsun benim gibi efendiyi bulmussunda istemiyosun benden efendisi zor biraz icki sigara kari kiz yok hic bir sey yok isten eve evden ise ama yalan tabi o efendi bensem istemezsin tabi 😂
@BroadwayBridges daha fazla rahatsız etmeseniz daha güzel olur. Sizinde çok seveniniz çıkacak elbet 😊 umarım çok mutlu olursunuz iyi günler diyip gitmeyi bilmek gerek bazen 😊