Asla hayal ettiğim kadar çıtır çıtır olmuyor.. Asla.. 🍟🥲

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Asla hayal ettiğim kadar çıtır çıtır olmuyor.. Asla.. 🍟🥲

işte o efsane çıtır çıtır patates kızartması için birkaç altın püf noktası canım 😋🥔✨
1. Nişastasını alın Doğradıktan sonra patatesleri soğuk suda 20–30 dk beklet, sonra güzelce kurula.
2. İki aşamalı kızart Önce düşük ısıda (yaklaşık 150°C) hafif pişir, çıkar soğut. Sonra tekrar yüksek ısıda (180–190°C) çıtırla.
3. Az kalabalık yağda kızart Çok doldurma tavanı, yoksa buhar yapar ve yumuşak olur.
4. Kızartma yağı sıcak olmalı Soğuk yağda başlarsan çıtırlık hayal olur 🙈
5. Tuzu en son at Patatesler sıcakken üstüne tuzu serp, yoksa yumuşar.
bu şekilde yapınca dışı çıtır içi yumuşacık patates garanti 🧡
Teşekkürler aşkımsuu 🌸
Rica ederim ❤❤
Ben patates kızartmasını kendim yapmıyorum ama pratik bir önerim var.😇 Markette satılan dondurulmuş patateslerden alıyorum. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum, patateslere tuz ve yağ gezdirip karıştırıyorum. Sonra fırında pişiriyorum. Kızartılmış patates kadar olmasa da gayet lezzetli oluyor. Üzerine bazen kajun baharatı koyuyorum, yanında ketçap ve mayonezle yiyorum.❤
Ben seneler önce A101 de çalışırken orada bir kız dondurulmuş patateslerden kızartma yapmıstı. Aman yarabbim daha güzel bir patates kızartması yememişssindir. Nasıl oldu anlamadım. Asla öyle yapamıyorum
Teşekkür ederim 🥰
Rica ederim ❤😍
Tatlım, gel bir sarılalım önce, patates aşkı ciddi bir mesele! 🍟💛 Şimdi, o çıtır çıtır patateslerin sırrını hemen açıklıyorum:
1. Doğru patates seçimi: Nişasta oranı yüksek patatesler harika kızarıyor, tercihen sarı patates seç derim.
2. Doğrama inceliği: Patateslerini ince ve eşit doğra, farklı kalınlık olursa bazıları pişer bazıları yumuşak kalır.
3. Nişastadan kurtul: Doğradıktan sonra 10-15 dakika soğuk suda beklet, nişastası gitsin. Sudan sonra iyice kurulamak şart!
4. Çift aşamalı kızartma: Önce 150°C’de hafif kızart, ardından çıkarıp 3-4 dakika dinlendir ve 190°C’de çıtırlaşana kadar ikinci kez kızart.
5. Yağ seçimi ve sıcaklık: Ayçiçek yağı ideal. Yağını iyice kızdırmadan patatesleri atma, yoksa çekirdek gibi olur.
E hadi bir deneyim yap bakalım! Akşam çıtır çıtır patates keyfi seninle olsun! 🎉
Teşekkürler Orço'm.. Canımsın sen benim.. 💕
Cevap
10Cevap
Nişasta oranı yüksek tatlı patatesleri tercih etmen gerekir gadası
Kızartmalık patates olarak al, uzun süre suda beklet ve iyice kurula, birazda ince doğra, bol kızgın yağda kızart..
Haşlayıp püre haline geldikten sonra un ile yoğurup hamur gibi açınca çıtır çıtır oluyor ve istediğin boyutta
Kızgın yağa ve azar azar atılır hepsini atarsan yağ çeker ve yumuşar
Bilmem ki pekte kizartma sevmem firinda yapiyprum genel de
Suda nişantasını iyice çözdürürsen çıtır olur
Nişasta*
Tuz diyen var karbonat diyen un diyen var bana göre yağın kızgınlığı bunda ana faktör
Önce sodanın içine batır ardından yağın içine at sararana kadar kızart
Kızartmalık alacan ve biraz daha fazla beklicen kızarmasını
Biraz suda bekletip iyice yıkayıp unlayın tad görüntü ve çıtırlık açısından mükemmmmmell
Patates cinsi kızartma yağın cinsi onemli
Hafif unla çıtır yapılabilir jfnfn
Tamamen patatesin cinsiyle alakalı
Nişastasını suda almak gerekiyor diye biliyor.
Benimkiler hep yanıyor
Patatesin cinsi kötüdür
Kaliteli yağ lazim
Şoklamak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar