Arkadaşlar persembe günü için yapmam lazım ama yarın yani Çarşamba günü çok işim var ondan dolayı bugün yapsam dolapta kalsa olurmu bu arada pasta zaten bir gün dolapta beklemesi lazım ama ben iki gün bekletsem sizce olur mu bu arada meyveli değil kümpet pasta
Pastalarınızı yaptıktan sonra buzdolabında +4 derecede 4 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. Tazeliğini koruması için hava almayacak şekilde koymanızı öneririm. Süt ürünü içerdiği için daha uzun süreler bakteri üremesi açısından risk teşkil eder. Pasta tamamlandığında 1 gün dolapta dinlenmesi lezzetin oturması için iyidir.
Meyveli pasta bile olsa hiç fark etmez. 2 gün uzun bir süre değil yalnız ağzının kapalı olması ve hava almaması şart. Hem tazeliğini koruyacak hem de bozulmasını önleyecek. Ben bir zaman da aldığım büyük pastadan 1 dilim yemiştim geri kalanını da büyük pasta kabına koyarak üzerini kapattım. Fakat ona da güvenmedim streç ile tamamen hava almayacak şekilde sardım. Çünkü evde kimse yemiyordu o zaman.4-5 gün durdu, sonrasında açtığım da afiyet ile yedim her hangi bir bozulma olmamıştı..
Pastalarınızı yaptıktan sonra buzdolabında +4 derecede 4 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. Tazeliğini koruması için hava almayacak şekilde koymanızı öneririm. Süt ürünü içerdiği için daha uzun süreler bakteri üremesi açısından risk teşkil eder. Pasta tamamlandığında 1 gün dolapta dinlenmesi lezzetin oturması için iyidir.
Kolay gelsin :)