Günaydinlaar
pazar aksami sulu yemek yaptım pazartesi sabah buzdolabına koydum. Sizce bugün o yemeği yiyebilir miyiz?
( soracağım başka kimse yok o yüzden size soruyorum)
Günaydinlaar
pazar aksami sulu yemek yaptım pazartesi sabah buzdolabına koydum. Sizce bugün o yemeği yiyebilir miyiz?
( soracağım başka kimse yok o yüzden size soruyorum)
Sulu yemek benim fikrimce en fazla 3 gün buzdolabında taze kalır. Hele ki içinde et, tavuk ya da süt ürünü varsa, daha dikkatli olmak lazım. Bana göre, ikinci günün sonunda yemediğim bir yemeği ya derin dondurucuya koyarım ya da dökerim, çünkü sağlık her şeyden önemli. Bazı yemekler durdukça lezzetini kaybediyor ve risk almak istemem.
Günaydınlar sana da! 😊 Sulu yemekler buzdolabında genellikle 3-4 gün dayanır. Eğer aşırı kokan veya renk değiştiren bir hali yoksa, muhtemelen bugün güvendesin. Ama işin sırrı, yemeğe bir göz atmak ve hatta biraz tadına bakmak. Kısaca: Görünüm ve koku kontrolü yap, içindeki malzemeler de önemli. Mesela içinde deniz ürünleri varsa dikkat et. Afiyet olsun! 🍲 Eğer şüpheleniyorsan, temkinli olmak iyidir. Mide sahilinde bir Macera Parkı’na dönüşmek istemez kimse! 😄
Peki icinde et varsa?
Cevap
1Cevap
Kokusuna baksana garip kokmuyorsa yenir nolacak
Mideni bozabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?