Ben uzun zamandır dışarıdan yemek söylemiyorum, hatta 15 Marttan beri dışarı da çıkmıyordum ama bugün oğlumun sokak izni var diye dışarı çıkardığımda canım çok istedi ve kokoreç yaptırdım. ekmek arası kokoreçDışarıda fark ettim ki insanların büyük bir kısmı maske takıyor, fakat bir kısmı gayet rahat, hiç bir şey yokmuş gibi dolaşıyor. Çıkmışken markete de gittim, kimi sosyal mesafeye dikkat etmeksizin üstüme yürürken, kimi daha temkinli davranıyor. Kokoreçi yerken de aklıma geldi acaba eve de sipariş verebilir miyim diye.. Çoğu mekan servis yerine gel al türü yemek yapıyor ama yine de servis sağlayan yerler de yok değil. Siz dışarıdan yemek söylüyor musunuz, söylerken kaygılarınız neler? Söylemiyorsanız neden çekiniyorsunuz, bana biraz anlatır mısınız?
Pandemi sürecinde dışarıdan yemek siparişi verirken kriterleriniz neler?
Pandemi psikolojisinden bende çıktım gibi 2 aydır bir şey söylemiyordum dışarıdan, ancak artık yavaş yavaş bir rahatlama geldi, rehavetmedir nedir bilemedim artık.. Dışarıdan yemek, tatlı türü şeyler alırken de eldiven ve maske kullanması lazım, yoksa kolay kolay yine almam.
Pandemi sürecinde dışarıdan yemek siparişi vermedim. Dışarıdan siparişlerde genel olarak dikkat ettiğim nokta, bilinen/bildiğim bir yer olmasıdır. Bilinen yerler, %100 olmasa da diğer yerlere göre daha fazla güven veriyor ve en azından hijyen açısından ne durumda olduğu görülebiliyor, sorgulanabiliyor.
Dışarıdan sipariş verilemez mi? Daha önce olsaydı, daha fazla tereddüt içerisinde olurdum. Tereddüt süreci devam etse de sipariş verenler zaman ilerledikçe artıyor. Bir şekilde yavaş yavaş tedbirler kapsamında normalleşmeye de gidilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Evet maalesef bu süreçte oğlum dışardan yemek söyledi. Bildiği yer olduğunu ve dikkat edildiğini savundu fakat benim içim hiç rahat etmedi. Ben zaten normalde de dışarıdan çok yemek yiyemiyorum bu süreçte bir kere pizza yedim. Ve yedikten sonra pisman oldum, bir daha da söylemedik... Bu süreç bitecek gibi degil en iyisini annemler ve kızkardesim yaptı köye gittiler. Orda hayatlarını normal şekilde devam ettiriyorlar. Denize karşi bahcede salincakta gunlerce kalabilirim. Biz evde sıkıştık kaldık. Seyehat yasağı kalkar kalkmaz bende doğru Rize'ye gideceğim.
Ben hiç söylemedim, aslında bunu biraz da dışarıdan yemek yememek için fırsata çevirdim.
Corona olabilirim kaygısıyla değil de aslında dikkat etmediğimiz birçok hastalık var, bu yiyeceklerin nasıl yıkandığını, ne kadar piştiğini, dolapta ne kadar bekletildiğini bilmiyorum kaygısıyla bu alışkanlığımdan vazgeçtim.
Corona aslında çok uzak sandığımız birçok hastalığın ne kadar yakınımızda olabileceğini gösterdi bana. Bu konuda da kendimi biraz biraz sınırlamak istiyorum artık bu yüzden
Hiç kimse dikkat etmiyor hijyene kriterimi karşılayan hiç bir yer yok. Ben bu süreçte kişisel zevklerimi zaten bir süreliğine ertelemiş bulunmaktayım. Diğer insanlardan da bunu beklerim. Millet çok rahat. Yemek siparişi verdiğiniz yer ne kadar lüks olursa olsun elemanın 1 tanesi bile dikkat etmemesi faciaya sebebiyet verebiliyor. Ben ihtimalleri düşünen biri olarak istediğimi kendim yaparım, yoksa da yemem.
Migrostan alıp kendin yapabilirsin kokoreçi evde. Daha güzel oluyor öyle 2 paket al, çocuklara istediği an ver. Bende öyle yaptım zamanında.. Ne günlerdi be hey gidi heyy... :)
Bir anne ve en önemlisi takıntılı bir kadın olduğumdan hazır yiyecekleri tercih etmiyorum.😅Normalde bile çok nadir dışardan yemek söylerim onuda içim rahat yiyemiyorum nedense😅Güvendiğim restoranlar elbette var ama bu pandemi sürecinde oralardan bile yemek istemiyorum. Hamburger, tantuni döner vs vs. hazır yemeğe alışık olduğumuz herşeyi evde yapmayı tercih ediyorum.
Açıkcası bu süreçte tek çiğköfte siparişi verdim. Onun dışında ne dışarıdan aldım ne de sipariş vermedim. Bugün ben de dışarıya çıktığım da çarşı, pazar, market her yer çok kalabalıktı. Maske takmayanların ise sayısı bir hayli fazlaydı. Yaşadığım şehrin kasabasın da, huzurevin de 80 vaka çıktı. Durumun kötüleşeceğini düşünüyorum.
Mecbur kalmadıkça dışardan yememeye çalıştım. Fakat mecbur kaldığım lda da güvendiğim yerlerden yedim. Tabi ne kadar güvensem de aşka planını ve hazırlanışını cok detaylı bilmiyorum. Dediğin gibi dikkat edenler de var çok rahat olanlar da. Umarım bu günler biran önce geçer.
bir kere pide soyledım onuda guvendıgım bır yerden soyledım.. asıl bu paket olayları sıkıntılı bence.. ıyısı ıle kotusu ıle sosyal mesafede acık olsa idi hazırlanısı falan nıspeten dogru duzgun en azından gorülebilir korkusu ıle duzgun yapılabılır.. sımdı napıyolar nası hazırlıyolar gercekten bılemıyoruz, turkıyede zaten denetım yok allaha emanet yasıyoruz!
Zaten eve yemek sipariş eden biri değilim. Ancak dışarı çıkarsam paket yaptırır evde yerim ya da dışarda oturur yerim. Bildiğim bir iki tanıdık yerler var oralardan alıyorum alırsam. Temizlik çok önemli mümkün mertebe evde yemeye devam.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dışarıdan yemek söylemiyorum hatta aıleme ne kadar uyarsam dahi benm kadar titiz davranmadiklarini bazen sosyal mesafeyi unuttuklarıni fark edince köye gidelim moduna bagladm köye geldık lakin burada da insanlarda hiç tedbir yok malesef kendin yap kendin ye modunda ev ve bahçe arasında yani özel alan sınırlarında yaşamaya çalışıyoruz bakalım bu ne zaman patlak verecek
50kg yapılan makarna stoğu yaparsan olacağı bu ne beklerdin.. 2 ay yeterli oldu.. ekmek yemeyin diyen o beyaz saçlı teyzem hastalık bittikten sonra ellerini öpücem. Kadın haklıymış. 2 ayda 19kg 1 ay daha uzarsa süreç artık tartı yerine kantarla tartılırım. Spor salonlarına iyi para baycam gibi.. 😭😭
Kendi elim ayağım tutuyor. Çok şükür aklım ve netteki tarifler sayesinde her istediğimi evimde yaptım. Yapmaya da devam ediyorum. Elbette yapamayacağım ürünler de olabilir. Bunun için kriterim tanıdığım bildiğim bir yer varsa güveniyorsam ordan sipariş ederim. Eğer yoksa malzemesini alır evimde yapmaya çalışırım. En azından içinde ne olduğunu bilirim.
Açıkçası dün sipariş verecektim fakat vazgeçtim. Kurumsal firma da olsa ne olacağını bilemeyiz. Pizza vs canınız çekiyorsa ya evde yapın ya da dondurulmuş alın. Paketle temastan sonra elinizi yıkayın veya ayrı paketler için ayrı eldivenler kullanın.
@ponçikmom açıkçası diğer insanlarla temas eden her şey için her zaman risk var bence. Evde eldiven yok mesela, bu zamana kadar dondurulmuş pizzayı eldivensiz açıp yedim. Belki de virüsler fırında ölmüştür. :D İkinci eldiveni de şunun için dedim, paket içinde paket oluyor pizzalar, dondurulmuş pizzayı paketinden çıkarırken yeni eldiven takmak gibi bir fikir geldi aklıma onu paylaşayım dedim. Kalabalık ortamlardan ve dışarıda üretilmiş gıdalardan uzak durmak bu dönemde faydalı. Ben risk alıp 1-2 kere tatlı yedim mesela ama, risk almamakta fayda var. :D
Dışarıdan yemek söylemiyorum. Kalabalık ortamlara girmek de istemiyorum. Tenha zamanlarda marketten malzemeleri alıp evde pişiriyorum. Ki marketler temizliğe ve hijyene pazarlardan daha çok dikkat ediyor..
Normalde de dışarıdan çok fazla yemek sipariş etmezdim, ama özellikle bu dönemde -hatta yılbaşından itibaren- hiç sipariş vermedim. Hazırlayanların nasıl hazırladığını görmek, kullanılan ürünlerin hijyeni, birçok önemli detay var. Hatta normalde nasıl güvenip sipariş edermişim, şu anda şaşırıyorum.
1 seneye kadar da böyle devam ederim sanırım. Kolay kolay içime sinmez hiçbir şey.
Dışardan yemek sipariş vermediğim için herhangi bir şüphe uyandırıcı bir durum da yaşamadım. Bu durumdayken bence kimse mümkün değilse dışardan almamalı. En güvenilir yerde bile aksaklıklıyor oluyordur elbet.
Merkezdeki evde de kendim yapıyordum ama ara ara özellikle pazar günleri fırından alıyorduk. Su an koydeyim ve 3 aydir hic ekmek almadim hatta teşekküllü bir market alışverişi dahi yapmadım.
Restoranlar çok dikkatli bu konuda açıkcası ben sipariş veriyorum çok da güzel paketliyolar sıkıca sarıyokar hiç sıkıntım olmadı ben de 11 marttan beri çıkmadım :(((((((
Şu uzun süre zarfında, sadece belirli market alışverişlerini yapıp, eve geldim. Dışarıdan sipariş edilmesi gereken yiyecekleri evde yapmayı tercih ettim.
Dışarıdan sipariş vermedim vermeyide düşünmüyorum istediği kadar hijyene dikkat edilsin virüs sonuçta marketten alıp elimden geldiğince kendim yapıyorum canımın istediğini lahmacun pizza hamburger ama ekmek arası sakatatı özlemedim değil böbrek dalak billur 😅
Asla dışarıdan almadım. Normalde bile dikkat edilmiyor. Elinin kani olan pizza kutusu geldi kaç kere, bu süreçte daha dikkatsizdirler. Çünkü acele acele fazla sipariş yapıyorlar. Almam yanı şimdi bile midem bulandı.
Çoktandır söylemiyorum sanırım en son Şubat ayında söylemiştim Yemeksepeti üzerinden imkanı olan yemeğini Evde kendisi yapmalı dışarısı pek sağlıklı değil
Pandemi sürecine girdiğimizden beri dışarıdan kesinlikle sipariş vermez oldum. Bu konuda biraz buruğum o yüzden. En sevdiğim tatlıları, hamburgerleri sipariş verememek...