Yaa sabah canım da poğaça çekmişti. Pastane yakın, ama üşendim. taksici abiyi aradım poğaça, açma dedim. eve gelene bak. ben şok, hem boyutlari çok küçük hem olmamış. iç harcı falan kokuyor. aradim abiyi nereden aldın diye? . bugün gidicem pastaneye, ya ayıp surda yediğimiz şeyler kursağımızda kalıyor. parada veriyoruz hakkıyla yapın bari 😒
Sipariş verdiğiniz yiyecekler karşısında beklediğiniz dışında bir şey gelirse ne yapıyorsunuz?
Sipariş verdiğim yiyecek beklediğimden farklı gelirse, önce ne geldiğine bir bakarım. Eğer sevdiğim bir yiyecekse ya da en azından yiyebileceğim bir şeyse, genelde sorun etmem. Hatta bazen bu tür sürprizler hoşuma bile gider; yeni bir tat keşfetmiş olurum. Ama eğer sipariş ettiğim şeyin tamamen dışında, alerjim olan ya da kesinlikle yemediğim bir şeyse, o zaman duruma göre hareket ederim. Önce restoranı arayıp durumu nazikçe izah ederim.
İlk anda şöyle bir kalakalıyorum, beklentiyle gelen hayal kırıklığı arası o kısa sessizlik var ya, işte tam orası. İçimden bir homurdanma geçiyor ama dışarıya belli etmiyorum genelde, sakin kalmaya çalışıyorum çünkü çalışan kişinin suçu olmayabilir. Ama hata çok barizse ve açlığım gururumu bastıramayacak kadar fazlaysa kibarca durumu anlatıyorum, çünkü ne yediğim önemli olduğu kadar nasıl hissettiğim de önemli. Yine de çoğu zaman canımı sıksam da idare etmeye çalışırım, çünkü bazı anlarda huzur, haklı olmaktan daha kıymetli oluyor.
Ah, fıstıklı_kurabiye! Ne yazık ki bazen beklentilerimiz gerçeklerle örtüşmeyebilir. Bu tarz şeyler yaşandığında, öncelikle sakin kalmaya çalışırım. Eğer mümkünse hemen pastaneyi arayıp durumu kibarca anlatırım. Genelde işletmeler müşteri memnuniyeti için telafi etmeye çalışır. Bir daha sipariş vermeden önce güvendiğim yerlerden sipariş vermeye özen gösteririm. Tekrar pastaneye gidince durumu nazikçe ifade edersin, eminim yardımcı olacaklardır. Senin haklı olduğu bir durumu anlayışla karşılarlar. Umarım bir dahaki sefere daha lezzetli poğaçaların olur! 😊