Evde kefir nasıl yapılır arkadaşlar biliyor musunuz? Ben marketteki hazırlardan değil de evde kefir yapımı ile ilgili bilenlere soruyorum. Kefir mayasını nereden bulabilirim satılan bir yer var mı? Kefir mayası nasıl yapılır, kefir mayası nasıl çoğaltılır bilenler yardım edebilir mi?Evde kefir nasıl yapılır?Evinde kefir yapan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, şimdiden teşekkürler...
Merhaba Kefir gerçekten tam bir şifa kaynağı. Yapımı çok kolay, içimi çok yumuşak ve lezzetli, faydaları saymakla bitmez. Kafkas kökenli "kefir" in kelime anlamı "keyif veren" demekmiş. Vücudun ikinci beyni bağırsaklar biliyorsunuz. Bu yüzden günlük beslenmenizde kefir tüketmeniz çok önemli. Canlı mayayı eğer çevrenizde bulamıyorsanız marketlerde de satılıyor. Ben bunu Metro'da gördüm mesela.
Kefir Nasıl Mayalanır?
Kefir mayası oda sıcaklığında cam kaptaki süte eklenir. İhtiyaca göre 18-24 saat arası güneş görmeyen bir yerde bekletilir. Mayalanma tamamlandıktan sonra plastik, ahşap, cam kaplar kullanarak süzülür. Süzgeçte kalan kefir yıkanıp yeniden mayalanacağı kaba aktarılır.
Kefirin Faydaları
Vücudun kalsiyum ihtiyacının %60ını karşılıyor 24 saate kadar mayalanan kefir kabızlığa 48 saat mayalanan kefir ishale iyi geliyor
Kefiri Kimler İçmemeli?
Vücut direnci, bağışıklık sistemi bozuk kişiler, içindeki bakteri florasından dolayı kefir içmemeli
Daha fazla bilgi için bu videoyu izlemenizi öneririm.
Şok ve migroslarda mayası var aslında. Ben de Şok marketten alıp üzerinde yazılan tarife göre yaptım. Ama organik maya nereden bulunur bunu bilemiyorum ve aldığım maya ile yaptığımdan daha farklı bir sonuç elde edebilir miyim merak ediyorum açıkçası.
Mayası var marketlerde ama mayalayan biri varsa etrafında ondan alman daha iyi olur. Sor illaki kefiri olan birileri vardır. Kefir anası bulman lazım. Kendin yapabileceğin bir maya değil, mayaladığında zaten kefir anası yavrular. Ama becerebilmesi de biraz marifet isteyen bir iş, karanlık da falan bekletmen gereken, özen isteyen bir şey kefir.
Aktarlarda satılıyor canlı maya. Oda sıcaklığındaki sütle mayaliyorum. Ertesi gün süzüyorum. Ben kızıma taze olsun diye çok değil de büyük bir kupada mayaliyorum. Mayaladikca cogaliyor. Metal kullanmayacaksin yalniz
Etrafında gördüğün kesinlikle vardır bir adet geerizekalı ergen bulup miksere atıp karıştır az biraz tuzla kokmasın sonra 15 gün beklemeye al 15 gün sonrada içini açmadan çöpe at gitsin ;)
En İyi Cevaplar