Merhaba sevgili arkadaşlar, Eşimle mutfakta zaman geçirmeyi sevdiğimden yemek tarifleri özel ilgi alanıma giriyor. Annemin yumuşak poğaça tarifini arıyorum aslında, üç iki bir poğaça diyorlar. Kolay poğaça tarifi biliyorsanız, böyle pofuduk poğaça tarifi benimle paylaşır mısınız? Sabahları ev poğaçası ve taze çayla yapılan bir kahvaltı gibisi yok bence, ne dersiniz?ev poğaçası ve taze çay
Poğaça nasıl yapılır, poğaça tarifi istiyorum, üç iki bir poğaça nasıl yapılır bilen tarif verebilir mi?
Sade Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 paket instant kuru maya2 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı şeker6-7 su bardağı unSade Pofuduk Poğaça Tarifi YapılışıDerin bir yoğurma kabına ılık süt ve su ( el yakmayacak sıcaklıkta olacak ) yumurta, sıvı yağ, şeker, tuz, maya alınır ve karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş un ilave edilir güzelce yoğurulur. Hamurun üzeri örtülür ve yaklaşık 45 dk 1 saat mayalanmaya bırakılır. Hamur kabarınca yani iki katına çıktığında hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür, susam atılır. Tekrar 20 dk dinlenlendirilir. Daha sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Puf puf kabaran poğaçalar çocuklarınızın ve sizlerin beğeneceği yumuşaklıkta ve tat da beğeneceğinizi umuyorum:) AFİYET OLSUN :) Sade pofuduk poğaça püf noktalarıHamurunuzu yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örterek ya da streçleyerek 1 saat kadar mayalandırmalısınız. Hamurunuza şekil verdikten sonra tepside 20 dk kadar dinlendirmelisiniz. Bu şekilde poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır. Aynı zamanda hamurunuzu yumuşak tutmanızda poğaçalarınızın yumuşak olmasını sağlayacaktır. Çok fazla şekerli olacağını düşünüyorsanız şeker miktarını 2 kaşığa düşürebilirsiniz. Üzerine yumurta yerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı, pekmez sıvı yağ karışımı sürebilirsiniz. Poğaçalarınızın içerisine isteğe bağlı olarak zeytin ya da peynir gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 5 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya 3-3,5 su bardağı un 1 kalıp kadar beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın. Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
Bu arada maydanozu ince ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve parmaklarınızla açarak iç malzemesinden koyun, kapatın ve elinizde yuvarlayın. Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra tekrar üzerini örtüp 15-20 dakika bekletin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pamuk poğaça hazır.
Benim en sevdiğim ve yıllardır yaptığım Poğaça Tarifim:
Üç iki bir poğaça malzemeler
Hamur için: 300 ml ılık Süt 1 paket maya 1 Yk Şeker 120 ml Sıvıyağı 2 Yumurtanın Akı (Sarısı üstüne sürmek için) 700 gram Un 1 tk Tuz İçine : Beyaz peynir Üstüne: Susam veya çörek otu
Poğaça tarifi yapılışı
Hamuru iyi yoğur ve yumuşak vir hamur olması lazım. Unu fazla kaçırmamaya dikkat et. 30 dakika hamuru sıcak bir ortamda beklet. 18 tane Küçük beze yap Sonra istediğin şekli yap. Bir tepsiye yağlı kağıtın üzerine poğaçaları köy ve tekrar 10 dakika üstü kapalı şekilde beklet, sonra yumurta sarısı ve susam üzerine sür. ve 160 derecede fırında pişir. Fırından çıkarttıktan sonra biraz ıslak bir bezle üstünü ört ki yumuşak olsun poğaçalar.
2su bardağı ılık süt yarım su bardağı Sıvıyağ 2 yumurta 2 yemek kaşığı eritilmis tereyağı 1 küçük paket instant maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz un
Hamurunu ele yapismayan ama oldukça cıvık tutuyoruz kek hamurundan biraz daha koyu diyebilirim. Hamuru yaptıktan sonra yaklaşık 2 saat mayalandiriyoruz. Sonra şekil verip yarim saat kadar da tepside mayalandiriyoruz. Benim de poğaça larim hiç güzel olmazdi kabarmazdi sert olurdu ama bu tarifi deneyince yapabildigimi farkettim. Ama mutlaka tereyagini koy o ayrı bir lezzet veriyor pastane poğaçasi gibi oluyor
Fırında bir sıkıntı olabilir onu kontrol et önce. Alt üst ayar 180 olacak. 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket maya 2 yemek kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un.
Maya ve şekeri karıştır önce sorna diğer malzemeleri ekle yoğurmaya gerek yok ilk başta elini sokmadan kaşıkla karıştır çabuk toplanan bir hamur fazla un koyma kulak memesi kıvamı olsun sonra 45 dakika mayalandır eline bulaşmaması için sıvı yağ ile elini yağlayarak şekil verebilirsin zaten ele bulaşan bir hamur değilde. Geçen hafta yapmıştım bende resminide koyayım.
1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 1 adet yaş maya Aldığı kadar un Önce sıvı malzemeleri, mayayı ce şekeri bir kaba koy ve karıştır. Sonra unu ve tuzu da ekle güzelce yumuşak kıvamda hatta hafif ele yapışan bir hamur elde et. Üzerini sar ve 1 saat mayasının gelmesini bekle. Gerisini anlatmama gerek yok heralde. Çok güzel yumuşacık olan bir tarif tavsiye ederim.
Mayasız Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri 100 gr. Margarin (eritilmiş) 2 yumurta yarım su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un iç harcına peynir üstüne susam ya da çörekotu Mayasız Poğaça Tarifi'nin Yapılışı Yumurtanın aklarını ve sarısını ayırıyoruz. Akları içine sarısı üstüne olacak. Kaba aklarını koyuyoruz üstüne eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve unu eleyerek hamura ekliyoruz, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz. Küçük bezeler halinde parçalara ayırıp içine peynir koyduktan sonra poğaça şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu çörek otu serpiyoruz. 200 derecelik fırına kızarana kadar pişiriyoruz Sonra afiyetle yiyiyoruz:)
1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1/2 yaş maya Kıvam olarak unu göz kararı koyuyorum yaklaşık 600 gr kadar. Zaten çok cıvık olursa un ekliyorum. GüZel oluyor. Az yağlı seviyorsan yağı bir bardaktan esik koyabilirsin ama yumuşak olmayabilir.
benım uzmanlık alanım mutfak sefıyım ben sana orjınal pastane puaca tarıfı vereyım sen alba yag bulamazısn altarnetıfını yazcam sana 1 kg un 300 gram sıvı yag 30grm tuz 50 gram eker 50 grm yas maya yogurt çay baragı sütle karsık su ıle yogur afiyet olsun
1 paket kuru maya. 2 yumurta.1 tane sarısı üzerine olacak. bir su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ. 1 yemek kasıgı seker.1 tatlı kasıgı kadar tuz. 1 bardak süt. 1 bardak su. istersen su yerinede süt kullanabilirsin. aldıgı kadar un. katı olmasın hamur ekmek gibi olur yoksa. hamur mayalanınca seklini verip bir süre üzerini örtüp tepside beklet ki iyice puf puf olsun. sonra yumurtasını sür pisir. 180 derece de yapıyorum ben. istersen pisince üstüne cok az tereyağ ya da margaein sürebilirsin daha da yumusak olur
Hepsini koy , iyice yoğur zaten 5 dakika da şekil verecek kıvama gelecek. İçine istediğin şeyi koyabilirsin. Üzerine de yoğurt ve yağı karıştırıp sür, susam ya da çörekotu serpebilirsin üzerlerine. 180 derece de 15-20 dk pişir.
1 paket yaş maya 3 yemek kaşığı şeker 1 bardak ılık su 1bardak ılık süt 1 bardak sıvı yag 1 yumurta 1 bucuk tatlı kaşığı tuz 5bucuk bardak un Bardaklar su bardağı ile ölç
Yoğurma kabına mayayı al üzerine şekeri ekle ılık su ve sütü de dok ve mayayla sekeri tamamen erit daha sonra yağı ekle ardından yumurtanın beyazını un ve tuzu ekle yogur en az 30 dk dinlensin sonra istedigin ic harci oy ve sekillendir 10 dk da tepsi de mayalansin pisir. yumurtanın sarısı üzerine olacak
1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 2 tatlı kaşığı şeker 1 poşet kuru maya tek kullanımlık olanlardan karıştır bunları 3 4 dk bekle içine tüm bir yumurta kır bir çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz karıştır sıvı karışıma üzerinede aldığı kadar un koyup yoğur eline yapışmasın üzerini kapa 1 saat mayalansın sonrasa iç malzemesini hazırla gerisinide bilirsin artık şekil ver tepsiye diz üzerine bir yumurta sarısı çırp fırçayla sür susam at alt üst fanlı 185 derecede pişir
1 bardak su 1bardak sut 1bardak sıvı yag 1 tane yas maya 1tatlıs kasıgı seker 1tatlı kasıgı tuz Sut ve suyu hafif ılıtırken ıcınde mayayı eritıyorum icine seker ekleyip mayanın aktıflesmesini bekliyoruz (5 dkk kadar) sonra tum malzemeleri yogurma kabına alıp yumusak bir hamur elde edene kadar un eklıyoruz ve yarım saat kadar hamuru mayalanmaya bırakıypruz bu kadar cok yumusak ve lezzetli oluyor
Nefis yemek tarifleri diye bir uygulama var. Orda benim üyeliğim var yaptığım tarifler hem tam tanıda hem de çok beğenilr. İsterseniz oraya bir bakın benden daha iyi güzl yapan üyeler de var. Tavsiye ederim😊
Bu www.google.com/.../ ve bu www.google.com/.../ simit tarifi de vereyim 😀https://www. google. com/amp/s/cahidesultan. net/2010/04/30/pastane-simidi/amp/
Yaz. 1 paket margarin. 6 yemek kaşığı yoğurt. 4 yumurta akı + 2 sarısı. Yarım çay bardağı sıvı yağ. 4 paket kabartma tozu. 1 paket vanilya. Alabildiği kadar un. Çok sert olmayacak hamur ama ele yapışınca elde kalmasın. İçine peynir koyabilirsin. Zeytin olur. Ne istersen koyabilirsin. İyice yoğurulsun. 180 derecede 1 saat pişsin. Bide yumurta sarısı süreceksin en son üstlerine. Susam ve çörekotu da dökebilirsin üzerine. Afiyet olsun
1 su bardağı yağ 1,5 su bardağı su 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 4,5 - 5 su bardağı un Normalde bu tarifler açma yapıyorum tadı çok güzel oluyor ama poğaça gibi şekil verdiğim de oluyor
Bütün sır hamuru bekletmede. Ve hamuru cok katı yapmayacaksın yani fazla un koymayacaksın. Kabardiktan sonrada tepside sekil verdikten sonra 1 saat beklet, pamuk gibi oluyor
poğaça yemeyin. Yüksek karbonhidrat ve dolaylı yoldan şeker demek. Çok sağlıksız. Onun yerin sebze ve yeşillik tüketin. yağ yok, şeker yok. saygılarımla
0
3 Yorumla
Gizli Soran
Zaten yılda birkaç defa yiyorum aynı zamanda yanlış anlamayın ama herşeyden yicez dünya da yaşamak bu ben 42,5 kiloyum bu arada 😊
2 su bardağı tepeleme un 1 yumurta Yarım paket margarin Yarım paket yaş maya (42 gramlık paketlerin yarısı) 2 toz kaşığı dolusu şeker 1 toz kaşığı dolusu tuz 50 gram maydonozlu peynir
Unu tezgaha dök Ortasını havuz şeklinde aç Margarin, toz şeker, tuz, yumurta ve mayayı ortasına koyuyorsun (ama yumurtayı kır öyle pat diye koyma) Yağ yumuşaklaşasıya kadar pinçikle, mıncıkla (orta kısmı, bir 1-2 dakika mıncıkladıktan sonra yavaş yavaş unu da almaya başla, unun az bir kısmı)
Yağ iyice yumuşadıktan sonra yarım su bardağı ılık su ekle biraz mıncıkla sonra tamamen unlarla beraber karıştır. Yoğur. Yapışıyorsa biraz daha un ekle yine yoğur. 6 eşit parçaya böl, tezgaha çok az un serp, her birini yuvarla unun üzerine, birbirlerine değmeyecek şekilde koy. 15 dakika dinlendir. Hamurların orta kısmına parmağın ya da elinin yan tarafıyla baskı uygula, dudak gibi olacak. Orta kısmına maydonozlu peyniri koy. Hamurun kalın yerlerinden tutup zıt yönde çek, iki ucu, peynir arasında kalacak şekilde kapat. Ay ne yazdım be... öf. Sonra birleştirdiğin uçlar dışında diğer taraflara hafif baskı uygula, slikonlu dudağa benzeyecek. Yağlı kağıt üstüne diz. Olmazsa olmazlardan; yumurta sarısı sür. Önceden ısıtılan 80 derece fırında 15-20 dk tut poğaçaları, mayaya geldikten sonra 175 dereceye çevir, 15-20 dakika da pişer. Öf... afiyet ola.
En İyi Cevaplar