Arkadaşlar akşama misafirim var ne yapsam pilavı tutturamıyorum. Pirinç pilavı tarifi tane tane nasıl yapılır?pirinç pilavı tarifiPirinç pilavı tarifi 4 kişilik lazım. Pirinç pilavı tarifi lütfen ama, bulgur pilavı tarifi vermeyin! pirinç pilavı tarifi sade olacak şekilde doğru ölçüyle rica ediyorum.
Misafirim var pirinç pilavı tarifi lazım, 4 kişilik pirinç pilavı tarifi, tane tane pilav nasıl yapılır?
En sevdiğim en keyifle yediğim pirinç pilavı tarifini vereceğim. Her seferinde pirinç pilavı tarifi tane tane olur ve yiyen herkes de bayılır pirinç pilavı tarifime.
Pirinç pilavı tarifi 4 kişilik
1- 4 bardak pirinci ılık suda yıka, nişastasını iyice akıt. 2- Üstünü geçecek sıcak suda en az yarım saat beklet. 3- 1 kahve fincanı yağını kızdırdıktan sonra suyunu süzdüğün pirinçleri tencereye at ve pirinçlerini şeffaflaşana kadar kavur. 4- Kaynattığın 4 bardak suyu kavrulmuş pirinçlere ilave et. Tuzunu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra kapağını kapat, ateşin altını kıs. 5- Pilavın pişerken kapağı açıp karıştırma, sadece gerekirse tencereni sallayarak karışmasını sağlayabilirsin. Suyunu çekince altını kapat, 10 dakika demlendikten sonra kapağını aç karıştır. Tane tane pilavın hazır, afiyet olsun.
Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktası:
Pirinç pilavı tenceresi
Tane tane pirinç pilavı yapmak istiyorsan kendine cam kapaklı güzel bir teflonvari yapışmaz tencere almanı tavsiye ederim. Çelik tencerede pilav pişmez, demedi deme...
3 bardak pirinç 3 yemek kaşığı şehriye 1 tane tavuk suyu 3.5 su bardağı sıcak su 1 fincandan biraz az yağ Tuz
Yapılışı
Pirincini iyice yıka sonra teflon tavana yağ kat sehriyeni biraz kavur sonra pirinci, tuzu ve tavuk suyunu ilave et biraz karıştır. Son olarak suyunu da ilave kısık ateşte pişirin
tereyeğı koy minnacıkta zeyinyagı koy (pirincini parlak yapar canlı kalır) pirinci sıcak suda yıka iyice...1 su bardagı pirince 2 bardak sıcak su koy bulyonu bardakla su koyarken çinde erit... bulyon degilde tavuk suyu ile yapacaksan tuz atmayı unutma.. bulyon ekleyeceksen bulyonun tuzu oldugundan az at... pirinci güelce kavur suyunu koy kısık ateşte pişir çok az suyu kalınca ocaktan al... bir yere koy tavanın üstünü onu sıcak tutacak örtüyle kapat 1 saat dinlendir... şahane pilavın olsun :)
Pilava tavuk bulyon atabilir veya tavuk suyu ekleyebilirsin birde yanına sote yaparsin 10 numara olur😊 pilavıda kısık ateşde pişirdikten sonra bayaa bir dinlendir pilav çöksün tencerede düm düz olsun
Tane tane olmasini istiyorsan pirincleri yikadiktan sonra tuzlu suda 20 dakika kadar beklett bide kavurcan biraz pirinci 2 3 damlada limon damlat suyunu ekleyince tane tane olur suyunu cok katmaa
2 su bardağı pirinç yeterli su içinse üstünün basmasıyla iki parmak fazla su ekle iki kenarlarından karıştır çorba gibi değil ama sonra kapat hiç açma kapağını olur o su çektiğindede onu sar havluyla
Ben 2 bardak pirinç için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanıyorum. 2 bardak pirinç için 3 bardak tercihen tavuk suyu kullanıyorum.
2 su bardağı pirinci yağda iyice kavur 3 5 dakika daha sonra 4 su bardağı sıcak su koy kaynamaya başladığında en kısık ateşe al ve pişince 20 dakika dinlendir afiyet olsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
2 bardak pirince 3 bardak kaynar su dok ama pirinci iyi kavurun sonra su dok içine yarım bulyon ve tuz ekle sonra dinlendir birde pirinç Osmancık falan al kaliteli olsuun pirinc dandiksede kötü olur pilav
bir bardak pirinç iki bardak su koy altını çok açma :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bol tereyağlı olması lazım eğer şehriyeli yapılacaksa iyi kavurulmalı, önemli olan su miktarı çok su konulursa lapa olur o yüzden pirinçi 2,3 parmak geçecek kadar su konulmalı
En İyi Cevaplar