Ihlamur nasıl yapılır arkadaşlar? Kızımın ağır öksürüğü var, öksürük için ıhlamur nasıl yapılır? Normal ılık suya çiçekleri bırakıp demlemek mi iyi, yoksa suda kaynatmak mı lazım? Ihlamurun faydaları hepimiz için malum, sizce ıhlamur çayı nasıl yapılır, nasıl yapmam daha iyi olur?ıhlamur nasıl yapılır?
Ihlamur nasıl yapılır? Öksürük için ıhlamur çayını nasıl yapmamız lazım?
Kışın en sevdiğim içeceği ıhlamur. "Ihlamur nasıl yapılır?" diye sorulacak ilk insan benim gerçekten, çünkü çocukluğumdan beri bizim evde her kış ıhlamur kaynar. Bu bana annemden kalan bir alışkanlık diyebilirim. Ben de hala devam ettiririm, evde de herkes severek içer. Ihlamurun İçerisinde Ne Var? İçerisinde C ve P vitamini, manganez, şeker, uçucu yağ, ossidaz, saponin, strol, reçine, müsilaj, glusid, flavon, tanen, farnesol, enzimler ve organik asitler bulunan ıhlamur oldukça şifalı bir bitkidir. Ihlamur Ağacı Gövdesi Ne İşe Yarar? Ihlamurun gövdesinden kağıt kalem dışında piyano tuşu yapılır. Ihlamur Nasıl Yapılır? Kaynayan suyun içerisinde 10 dakika bekletilen ıhlamur süzülerek içilir. Dilerse yanına limon, tarçın, bal eklenir, taze hazırlanıp içilmelidir. Ihlamurun Faydaları Nelerdir? - Gripten korunmanın en lezzetli yoludur ıhlamur çayı içmek. - Grip soğuk algınlığı şikayetlerini en aza indirir, boğazları yumuşatır. - Bağışıklığımızı güçlendirir. - Ateş düşürür. - Bağırsakları rahatlatır, kabızlığı söktürmeye yardımcı olur. - Balgam söktürür, ateş düşürür.
Sitemizin de fenomeni çok tatlış @SaniyeAnne böyle yapıyormuş ıhlamur çayını.
Öncelikle geçmiş olsun bende bu 3 gündür çok hastayım ıhlamur çayı içiyorum. Ihlamur çay gibi demlenir. Bir tutam ıhlamurun üzerine yeteri miktarda sıcak su eklenip 5 dakika bekletin.(Ihlamuru ocakta kaynatmayın) Dilerseniz içine limon ya da tarçın çubuğu koyarakta içebilirsiniz.
Öncelikle ıhlamur çayı için ihtiyacınız olan malzemelere bir bakalım: Yapraklı ve çiçekli ıhlamur çayı, elma, su, limon, bal.
Ihlamur çayını bir demlikte, cezvede ya da french press’te demleyebilirsiniz. Kaç bardak çay yapacaksanız demleme kabınıza o kadar tutam ıhlamur ekleyin. Ihlamurları demlemeye başlamadan önce bir sudan geçirip tozunu akıtmanızda fayda var. Bir adet elmayı da küp küp doğrayıp ıhlamura ekleyin. Üzerine kaynar suyu ekleyip 5 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dalından taze olarak topladığımız ıhlamurlari önce bir odanın içinde hava alması için sofra veya tepsinin üzerine seriyoruz. bir süre durduktan sonra posetleyip kaldırıyoruz. Havalar soğuduğunda kaynatıp içiyoruz. Demleme yöntemi ıhlamurda olmaz bence. Çünkü kaynayinca rengini daha iyi alır diye düşünüyorum
Ihlamur yapımı için bir tutam ıhlamuru kaynamış suya koyarak 5 dakika dinlendirmen yeterli olacaktır. Videoyada göz atmanı tavsiye eder biran önce iyileşmeni temenni ediyorum.
Ada çayını çay gibi demleyip içmek gerekir.. Kaynatılmaz çünkü içindeki etken madde kaynatildigi zaman acılaşır. yarardan çok zarar sağlar Ihlamur ise kısık ateşte kaynatılabilir. çay gibide demlenip altı kısık ateşte demlenmeye bırakılabilir.. Ben Çay makinesinde çay gibi demleyip demlenmeye bırakıyorum.15 20 dakika
Bardağa sarı tomurcuklarını koy üzerine kaynar su Ayrıca siyah turpu ortasını oy altına küçük delik aç bal koy o çukura altınada bardak bak turpun içinden geçip o delikten süzülüp bardağa akcak biraz karabiber serp bide Yukarı süzülmezden öncesine
Bazı antibiyotikler bile öksürüğü kesemiyor. Bu bitkisel kürler eskiden faydalıydı. Artık virüslerde evrimleşerek bu tarz bitkisel kürlere ve bazı antibiyotiklere karşı güçlendiler.
Bitki çaylarının tümünü kaynatarak değil demleyerek yapıyorum. Diğer şekilde olumsuz etkileri olduğuna inanıyorum. Prospan bitkisel şurup ve umca damla iyi geliyor.
Ben ıhlamur yaparken önce kurutulmuş bazı meyveleri ve kuşburnunu güzelce kaynatıyorum kapatmaya yakın ıhlamur ayva yaprağı çubuk tarçın zencefil hibisküs ve karanfil ekleyip bir taşım kaynatıp kapatıyorum ve çocuklarıma afiyetle içiriyorum
En İyi Cevaplar